Workshop Your Body Your Yoga bij SanaYouYOGA

Workshop 'Your Body Your Yoga'

Ontdek de verschillen op botniveau en het effect daarvan in Yogahoudingen


Nieuwe inzichten


Leer spelenderwijs


Een must voor iedere yogi

Nieuwe inzichten

Leer spelenderwijs

Een must voor iedere yogi

Als je al langere tijd yoga beoefend heb je je misschien wel eens afgevraagd: Wát stopt mij of beperkt mij in een yogahouding?
Hierin kun je onderscheid maken tussen stretch/rek van spier- of bindweefselstructuren, maar ook druk/compressie kan hierin een rol spelen.
Dat zijn namelijk twee wezenlijk verschillende oorzaken!

Zolang je nog een gevoel van rek/stretch ervaart, is er nog ruimte te winnen om een houding te verdiepen en dat gebied verder te openen. Door oefenen zul je merken dat je steeds wat flexibeler wordt.
Maar als je beweging gestopt wordt door compressie, kan het zijn dat jouw skeletstructuur het simpelweg niet toelaat en zal dat ook niet anders worden, hoe veel je ook oefent. Dan mag er acceptatie ontstaan dat de ‘traditionele’ uitvoering van de houding niet past bij jouw botstructuur.
De houding vraagt dan een andere benadering voor jouw lichaam.

"Jouw botten bepalen de eindstand in een yogahouding,
niet hoe hard je oefent."

In deze workshop krijg je unieke inzichten die jou helpen bij je yoga-beoefening. Yogahoudingen kunnen namelijk nooit ‘one size fits all’ zijn.
Dat heeft te maken met je botten. Kijk maar eens om je heen: geen gezicht is hetzelfde. Dat heeft ook de maken met je botstructuur, namelijk die van je gezicht. Dus als we het normaal vinden dat onze gezichten anders zijn, waarom willen we in een yogahouding dan wel graag dat we er hetzelfde uitzien?
Je zou je daarom beter kunnen richten op het doel van een yogahouding, in plaats van het nastreven van een Insta-waardig plaatje.
Het is tenslotte jouw anatomie die bepaald wat de eindstand in een yogahouding kan zijn, niet hoe hard je oefent.

In deze workshop onderzoeken we onder andere de  vragen:

  • "Waarom kan ik niet tussen mijn eigen voeten zitten en lukt het anderen wel?"
  • "Hoe komt het dan in meditatie zit bij ene knie veel hoger staat dan de andere"
  • "Hoe lang moet ik yoga doen om in Lotus te kunnen komen?"


We laten ons licht schijnen op specifieke lichaamsdelen om uit te vogelen: Wat stopt mij nou eigenlijk in een yogahouding?
Als je dát begrijpt, kan dat een  hoop frustratie wegnemen bij je yogabeoefening én voorkomt dat onnodige blessures.
Je gaat dan niet meer iets van je lichaam vragen dat eigenlijk niet mogelijk is en genieten van yoga zoals het past bij jouw lijf.

Bernie Clark bij SanaYouYOGA

De Boeken van Bernie Clark

Bernie Clark beschrijft anatomie vanuit een heel nieuwe invalshoek: de realiteit.
Hij besteedt veel aandacht aan de veelzijdigheid van de menselijke anatomie, voornamelijk aan de manier waarop weefsels en structuren bij verschillende mensen van elkaar kunnen verschillen en de invloed die dat heeft op de (on)mogelijkheden in yogahoudingen. Ook beschrijft hij de wijze waarop yoga kan helpen bij het versterken en helen van het lichaam.
Deze boeken gaan verder dan elk eerder verschenen yoga-anatomieboek, en zijn daarmee een leidraad voor iedere yogadocent en -beoefenaar.
De boeken bekijken niet alleen naar de unieke anatomische structuren van het lichaam en wat die betekenen voor ieders individuele bewegingsbereik, maar onderzoekt ook de fysiologische bronnen van bewegingsbeperkingen.
Je gaat ontdekken waar jouw grenzen liggen, en krijgt inzicht in welke houdingen helend en ondersteunend zijn, en welke houdingen juist niet.  

Deze workshop is gebaseerd op de 3 boeken van Bernie Clark:

1. Your Body Your Yoga (over het onderlichaam)
2. Your Spine Your Yoga (over de wervelkolom)
3. Your Upperbody Your Yoga (over het bovenlichaam)

Inhoud van de workshop

  • Korte theoretische inleiding waarin je kunt zien wat verschillende botstructuren zijn die van mens tot mens kunnen verschillen
  • Yin & Yang Yogales: ervaar er voel zelf wat jou stop in diverse Yin en Yang yogahoudingen, terwijl je geniet van yoga
  • Praktisch deel waarin je op speelse wijze aan de slag gaat met verschillende yogahoudingen en onderzoekt hoe het komt dat deze voor iedereen verschillend zijn.
  • Aan het eind van deze workshop kun jij zelf antwoord geven op de vraag:  ‘Wat stopt mij in een yogahouding?
  • Een workshop vol eye-openers voor zowel yogadocenten als yoga beoefenaars!
Ja, ik doe mee!


Advanced Yin & Yang Flows TT

Ontmoet jouw Docenten

Deze workshop wordt gegeven door Sandy Karsten en Marielle Hebing.

Sandy is internationaal yogadocent, E-RYT500 geaccrediteerd yogadocenten-opleider èn YACEP bij Yoga Alliance. Tevens is ze hoofddocent van het erkende opleidingsinstituut de SanaYou YOGAcademy. Als docentenopleider is zij als geen ander in staat om de technieken en achtergronden van de verschillende yogavormen met passie over te brengen!

Mariëlle is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 Elementenleer en Ashtanga Yoga.
Als docentenopleider is Marielle als geen ander in staat om asana's, activaties en vinyasa-technieken over te brengen mét een hoge funfactor!

1 juli 2023

Prijs deelname

€ 55,-
13.00 - 17.00 uur
SanaYouYOGA in Zwolle

1.

Klik op de button om je aan te melden. Een nieuw scherm opent.

2.

Aan de rechterzijde van het nieuwe scherm klik je op de button 'Boek Nu'

3.

Betaal gemakkelijk online via iDeal. Je plek is nu gereserveerd.