Hét Opleidingsinstituut voor Yogadocenten

Jouw yogaopleiding begint bij de SanaYou YOGAcademy


Volledige Yoga Teacher Trainings


Verdiepende Bij- en Nascholingen


Erkend door Yoga Alliance

Volledige Yoga Teacher Trainings

Verdiepende Bij- en Nascholingen

Erkend door Yoga Alliance

De SanaYou YOGAcademy

De SanaYou YOGAcademy is een unieke plek om een yogaopleiding te volgen met yogaopleidingen en lesmodules voor iedereen. Of je nou de eerste stappen als (toekomstig) yogadocent wilt zetten of je kennis wilt verdiepen/verbreden. Door het ruime aanbod aan Teacher Trainingen, verdiepende bijscholingen en Online Trainingen kan iedereen bij de SanaYou YOGAcademy terecht.  We staan voor kwaliteit, diepgang en flexibiliteit met daarbij een gezonde dosis plezier.

Samen met een team van zeer ervaren, gepassioneerde docenten bieden we jou als student de ondersteuning die jij nodig hebt.

En het leuke is: Bij de SanaYou YOGAcademy ben jij de regisseur van jouw eigen opleidingstraject! Jij stelt je eigen opleiding samen en volgt de basis- en/of keuzemodules wanneer jij dat wilt. Daarnaast biedt de YOGAcademy ook E-Learningtrajecten, waardoor het nóg gemakkelijker wordt de scholing te volgen in je eigen tempo.

Volg een erkende RYT200 opleiding en kies voor de studierichting die bij jou past. Na de basisopleiding van 100 uur kun je de volgende 100 uur helemaal zelf inrichten. Waarbij niet alleen de inhoud aan jou is, maar ook het tempo waarin je de verschillende modules wilt volgen. Alle Teacher Trainings, Bij- en Nascholingen en Online Studies zijn volledig erkend door de Yoga Alliance.  null

Een breed aanbod aan Yogaopleidingen & Yoga bij- en nascholingen

RYT200 Yoga

Teacher Trainings

Bij- & Nascholingen

voor Yogadocenten

Anatomie Ashtanga Yoga TT
Online
Yogaopleidingen

Patricia Vulker

“Ik heb de RYT200 Yin Yoga gedaan met de keuzemodules Assisted Yin & de 5 Elementenleer, Yoga Nidra en Yin Yoga & Shiatsu. Geweldige Yogadocenten waar ik mij heel fijn bij voelde. Deze Yogadocenten snappen het gewoon en weten het zo fantastisch over te brengen. Ook de ruimte waar de lessen worden gegeven is geweldig en roept: " Welkom.. kom binnen, wat fijn dat je er bent".

Zo'n heerlijk gevoel geeft dat! Alle lesdagen heb ik met zoveel plezier gevolgd, ik blijf zeker terugkomen.
Wat ben ik dankbaar om wat ik bij jullie heb mogen ervaren."


Yoga Teacher Training

Blended Learning

Critical Alignment Yogales in Zwolle

Blended Learning

Een aantal van onze yoga (bij)scholingen wordt aangeboden als ‘Blended-learning’. Dat wil zeggen een mix van klassikale/live lesdagen, een uitgebreide lesreader èn videolessen op ons online platform. 

Een innovatieve, toegankelijke leermethode, die geschikt is voor iedereen, want iedereen heeft tenslotte net iets anders nodig om lesstof tot zich te nemen…. De één geeft voorkeur aan het volgen van (online) lessen in zijn eigen tempo, de ander leert het fijnst via klassikale lesdagen en een derde het prettiger vindt om zelfstudie via een lesreader of e-book te doen. En voor iedere deelnemer is het een meerwaarde om na een klassikale lesdag, een en ander nog eens terug te kijken via een videoles.

Met dit gemixte lesaanbod wordt daardoor in iedere behoefte voorzien en leer jij op een wijze die bij jou past

Docentenopleiders YOGAcademy

Sandy Karsten
Mariëlle Hebing
Eelco Griep
Sandra Merks
Manja Weijers
Brigitte Longueville
Menieke de Ruiter
Jory Serota SanaYouYOGA AYI
Jory Serota

Meest gestelde vragen over onze
Klassikale Yoga Opleidingen

Meest Gestelde Vragen: Klassikale Teacher Trainingen

Ik wil graag de RYT200 Yin & Yang Yoga doen. Maakt de volgorde van de lesmodules nog uit?

Het maakt niet uit of je begint met Yin Yoga 1 of met Yogadocent Level 1.
Dus kies zelf wat je het beste past bv qua lesdata of interesse.

Het enige wat wel vast staat qua volgorde is dat je eerst Yin Yoga 1 moet doen voordat je aan Yin Yoga 2 begint. Datzelfde geldt ook wanneer voor Yogadocent Level 1. Die doe je eerst voordat je met Yogadocent Level 2 verder kunt.

Ik wil graag een volledig erkende RYT200 doen.
Welke mogelijkheden zijn er en moet ik dat bij aanvang meteen al beslissen?

Jouw keuze is altijd persoonlijk, maar veruit de meeste deelnemers kiezen voor:

RYT200 Yin & Yang Yoga:
Deze bestaat uit de 4 lesmodules Yin Yoga 1 & 2 EN Yogadocent Level 1 & 2.
Je wordt dan allround opgeleid, wat eigenlijk de meest veelzijdige en beste basis geeft als beginnend docent, omdat je o.a. zowel Yin Yoga als Vinyasa Flow leert. Dat maakt jouw multi-inzetbaar.

En wanneer je tijdens deze brede basisopleiding een voorkeur ontwikkeld voor Yin Yoga of Yang Yoga-vormen: dan kun je verder met losse lesmodules óf De RYT300 Yin Mastery of de RYT300 Yoga Awakening.

Er zijn ook nog wel mogelijkheden om je RYT200 volledig Yin of volledig Yang te doen.
Maar ons advies zou dan zijn om dan te kiezen een RYT300 te kiezen, want dat maakt dat je kunt doorgroeien tot internationaal RYT500!
Het hoogst haalbare binnen Yoga Alliance.

Als je je toch liever op 1 yogastijl wilt richten, zoals Yin Yoga of Vinyasa Flow Yoga, dan zijn er ook nog deze opties:

RYT200 Yin Yoga:
Het kan zijn dat je na Yin Yoga 1 & 2 toch heel graag alleen met Yin Yoga verder wilt. Dan ga je voor de RYT200 Yin Yoga en kies je voor minimaal nog 100 uur aan Yin Yoga vervolgmodules.

RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga:
Het kan ook zijn dat je na de Yogadocent Level 1 & 2 heel graag alleen met actieve yogavormen verder wilt, dan kies je Critical Alignment en Ashtanga module als vervolg en maak de de RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga vol.

Bij deze specifieke richtingen kiezen de meeste mensen voor een RYT200 volledig online. Maar ook dat is aan jouzelf.

Kan ik meerdere klassikale lesmodules tegelijkertijd volgen?

Jazeker, dat is mogelijk.
In principe bepaal jezelf het tempo van jouw yoga opleiding, maar we hebben daarbij wel een advies :)

Een Yin Yoga module en een Yang Yoga module laten zich prima combineren in een zelfde lesperiode. Ons lesschema is daar ook op afgestemd, zodat de lesdagen in andere weekenden vallen.

Wij raden echter niet aan om in dezelfde maand de starten met de combinatie Yin Yoga 1 en Yin Yoga 2 of de combinatie Yogadocent Level 1 en Yogadocent Level 2.
Het is dus wel mogelijk, maar dit is dusdanig intensief dat dit niet de voorkeur heeft om de lesstof goed te kunnen integreren.

Maar uiteindelijk is deze keuze aan jou!

Hoeveel tijd kost het om een volledige klassikale RYT200 doen?
En kun je zelf je tempo bepalen?

Jazeker, want jij kiest zelf je studietempo.

Versneld traject:
Je volgt de modules Yin Yoga 1 en Yang Yogadocent Level 1 tegelijkertijd, en hetzelfde doe je het blok daarna met Yin Yoga 2 en Yang Yogadocent Level 2. Je kunt de hele opleiding dan afronden binnen 6 maanden.

Normaal tempo:
Je volgt 4 lesmodules aansluitend aan elkaar.
Je start met de modules Yin Yoga 1 en aansluitend Yin Yoga 2 OF je begint met Yang Yogadocent Level 1 en Yang Yogadocent Level 2. (Het maakt niet uit of je met Yin of Yang begint, zie de andere vraag hierover).
Je kunt de hele opleiding dan afronden binnen 12 maanden.

Ruimte tussen lesmodules:
Je kunt er ook voor kiezen om ruimte te laten tussen de verschillende lesmodules.
In totaal krijg je 3 jaar de tijd om de volledige opleiding af te ronden.

Hoe kan ik zien welke lesdata er zijn per module of voor een volledige klassikale RYT200?

Omdat het altijd afhangt van wanneer je met welke lesmodule zou willen starten, kun je de verschillende mogelijkheden als volgt vinden:
Ga op de webpagina van de RYT200 of de losse lesmodule naar de knop 'Lesdata & Inschrijven'
Er opent zich dan een nieuw venster waarin je alle lesdata kunt vinden.

Ik heb interesse in een klassikale opleiding, maar ik kan één van de lesdagen niet. Kan ik deze lesdag inhalen?

Het is geen probleem als je een lesdag niet aanwezig kunt zijn.
Je hoeft dan niets te missen van de lesstof die tijdens die dag behandeld is. Je krijgt namelijk ook toegang tot ons online lesplatform, waarop je alles wat behandeld is tijdens de lesdagen terug kunt kijken.

We vragen je dan om een verslag te schrijven van deze lesstof, zodat we een beeld krijgen of je allemaal duidelijk voor je was, daarnaast kun je eventuele vragen altijd stellen in onze besloten community in Huddle, waar je ook toegang tot krijgt.

We proberen altijd met je mee te denken of de lesmomenten die je gaat missen op andere manieren met je gedeeld kunnen worden. Bijvoorbeeld door het maken van een opname of het meenemen van jouw vragen als er een bepaald onderwerp aan bod komt.

Wanneer je Yin Yoga 1 of Yogadocent Level 1 volgt, is er ook altijd de mogelijkheid om dit in de doorloop naar Yin Yoga 2 of Yogadocent Level 2 nog terug te komen op het gemiste onderwerp de lesdag. Onze modules Yin Yoga 1 & Yoga 2 en Yogadocent Level 1 & Yogadocent Level 2 zijn aaneengesloten aan elkaar. En er wordt voldoende aandacht besteedt aan herhaling van de lesstof.

Kortom het missen van een lesdag betekent gelukkig niet dat je ergens belangrijke informatie of lesstof hoeft te missen 😊!

Waar kan ik de tarieven vinden?

De tarieven kun je altijd vinden op de webpagina van de betreffende scholing.
Scroll naar het gedeelte waar je je ook kunt aanmelden, daar vind je het tarief per losse lesmodule.

Soms is het ook mogelijk om gebruik te maken van een pakketkorting als je je voor meerdere modules tegelijk aan wilt melden.
Die mogelijkheden staan vermeld onder de Blauw-groene Button 'Lesdata & Inschrijven'
Er opent dan een nieuw venster waarin alle mogelijkheden vermeld staan.

Tevens vind je hier ook de lesdata van de verschillende modules.

Hoe ziet de indeling van een klassikale lesdag eruit?

In de klassikale basismodules variëren de lesdagen soms qua structuur, afhankelijk van het thema dat die dag wordt behandeld.
Een lesdag omvat over het algemeen een
- Ochtendgedeelte, waarin er een Yogales wordt gegeven en de theorie wordt behandeld.
- Het middagdeel, na de lunch staat in het teken van oefenen in de praktijk, met bijvoorbeeld oefenen met Yogahoudingen, het oefenen met inspreken van houdingen, het geven van Manuele Adjustments, Assited Yin, het maken van eigen Yogalessen en het oefenen met lesgeven.

Studietijd en Huiswerk:
Met hoeveel thuis-studietijd moet ik rekening houden als ik deelneem aan een RYT200 of RYT300?

Ter voorbereiding aan de klassikale lesdagen bekijk je enkele lesvideo's over het thema van de lesdag die komen gaat. Een videoles duurt ongeveer 15-35 minuten.

Na afloop van de klassikale lesdagen ga je thuis oefenen met de yogahoudingen en lesstof die uitgelegd zijn. Sommige deelnemers doen dat iedere dag, anderen 1-2 keer per week. Gemiddeld gaan wij uit van 1 tot 2 studie-uren per week. Als je dat aanhoudt, merk je dat je makkelijk mee kunt komen tijdens de lesdagen

Vind aan het einde van iedere losse klassikale lesmodule een theorie- en/of praktijkexamen plaats?

Nee hoor, niet na iedere module, maar na iedere 2e module :)

Tijdens de klassikale lesmodules, vind alleen een afronding plaats nadat je de eerste 100 uur hebt doorlopen. Dus na de eerste 100 uur Yin Yoga 1 & 2 en na de eerste 100 uur Yang Yogadocent Level 1 & 2 samen


Dat zit zo:
Yin Yoga 1 en 2 horen bij elkaar, en vormen samen de eerste 100 uur basiskennis over Yin Yoga. Alleen ná Yin Yoga 2 doe je dus een theorietoets (multiple choice) en een praktijktoets (stukje van een Yin Yogales geven). Datzelfde geldt ook voor Yogadocent Level 1 en 2.

Kies je voor de RYT200 Yin & Yang dan zijn deze 2 x 100 uur deelcertificaten jouw ticket naar het volledige 200-uurs diploma!

Wanneer kan ik mezelf registreren bij Yoga Alliance als erkend yogadocent?

Wanneer je een volledige RYT200 hebt afgerond, krijg je een diploma.
Daarmee kun je je registeren bij Yoga Alliance als erkend yogadocent.
www.yogaalliance.org

Waarom staan er ook bijscholingspunten vermeld bij losse lesmodules van diverse bijscholingen?

Als je al erkend yogadocent bent en je staat geregistreerd bij Yoga Alliance, dan moet je per 3 jaar een aantal bijscholingspunten behalen om je registratie te kunnen behouden. Dat doen ze zodat je kunt aantonen dat je je blijft ontwikkelen in jouw vakgebied.

Dat kun je doen door aanvullende losse lesmodules van verdiepende bijscholingen te volgen bij onze YOGAcademy, want ook die zijn erkend als CE (Continuing Education) en tellen dus mee als bijscholingspunten om geaccrediteerd te kunnen blijven.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn RYT200 diploma ontvang als ik geslaagd ben voor alle benodigde deelcertificaten?

Heb jij je 200 uur volgemaakt en alle klassikale lesmodules behaald, dan stuur je een mail naar academy@sanayou.com

In die mail zet je welke lesmodules je hebt gedaan en wat de start- en einddata van die modules zijn.

Na je aanvraag èn de goedkeuring vanuit Yoga Alliance, ontvang je binnen enkele dagen je RYT200 Diploma via de mail.
Hiermee kun je je dan ook registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance. :)

Waar ik mijn facturen vinden van de klassikale lesmodules, workshops en verdiepingsdagen?

Deze kun je vinden in je account in Eversports.

- Je logt in op eversports.nl op je computer (de desktop versie).
- Je gaat naar menu Producten & Memberships
- Je klikt bij het membership op Opties > Factuurgeschiedenis

In Factuurgeschiedenis kun je je facturen downloaden. Klik op Factuur.
Nu wordt de factuur als PDF-bestand geopend op je computer.

Wat betekent Blended Learning?

Wanneer een scholing wordt aangeboden als Blended Learning dan betekend dat een mix tussen online videolessen en klassikale lesdagen. Soms wordt dat ook wel een 'hybride' opleiding genoemd.

Je gaat dan zelf thuis aan de slag met de online videolessen van een bepaalde lesmodule. Je leert de theorie van verschillende onderwerpen, je gaat praktisch oefen en doet mee met de yogalessen.
Je kunt die videlessen zo vaak terugkijken als ze wilt om mee te oefenen of aantekeningen te maken etc.

In aanvulling op deze videolessen vinden dan klassikale lesdagen plaats, waarin je onder begeleiding van de docent praktisch gaat oefenen met de onderwerpen die je behandelt hebt.
Je krijgt dan directe feedback, je kunt al je vragen stellen en natuurlijk samen oefenen. Of het nou gaat om wat meer uitdagende yogahoudingen, oefenen met Assisted Yin, Manuele Adjustments of wat het onderwerp van de lesdag ook is. Samen met de docent zet je de puntjes op de i, terwijl je in je eigen tijd en tempo dan weer verder kunt met de videolessen.

Bij welke opleidingen is er sprake van Blended Learning: de mix tussen online & klassikaal?

Bij de RYT300 opleidingen is er sprake van een mix tussen online videolessen en klassikale lesdagen.

Daarnaast is dat ook het geval bij een groot aantal losse verdiepingsmodules. Je ziet bij deze lesmodules dan het aantal uren wanneer je het alleen Online volgt en het aantal uren wanneer je Online & Klassikaal met elkaar combineert.
In de meeste gevallen zorgt deelname aan de klassikale lesdagen voor een upgrade van je aantal uren.

Bij losse verdiepende lesmodules zijn klassikale lesdagen optioneel, maar als je deelneemt aan een RYT300 dan zijn de bijbehorende klassikale lesdagen een verplicht onderdeel.

Wat is het verschil tussen de Klassikale Basisopleiding Yin Yoga (Yin Yoga 1 & 2) en de Online Yin Yoga Teacher Training?

Yin Yoga 1 & 2, (samen 100 uur) zijn klassikale lesmodules die onderdeel uitmaken van een RYT200.
De Online Yin Yoga Teacher Training (60 uur) is een online basisopleiding tot Yin Yoga docent.

De Online Yin Yoga Teacher Training is samengesteld uit de lesstof van de klassikale lesmodules Yin Yoga 1 & 2. De meeste lesstof die we klassikaal aanbieden in Yin Yoga 1 & 2, is ook bij de online opleiding inbegrepen, maar je hebt dan geen klassikale lesdagen om alles te kunnen oefenen en beleven.

Verder zijn er enkele onderdelen die wel in Yin Yoga 1 & 2 inbegrepen zijn, maar die je bij de Online Yin Yoga Teacher Training apart kunt volgen.
Deze maken de basiskennis over Yin Yoga compleet:

- Basis Anatomie voor Yogadocenten
- Yin Yoga: Omgaan met Pijn & Klachten
- Your Body Your Yoga

Wat is het verschil tussen de klassikale basisopleiding Yang Yoga (Yogadocent Level 1 & 2) en de Online Yoga Basics Teacher Training?

Yogadocent Level 1 & 2, (samen 100 uur) zijn klassikale lesmodules die onderdeel uitmaken van een RYT200. De Online Yoga Basics Teacher Training (70 uur) is een online opleiding tot Yogadocent in yange yogastijlen, zoals Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga, PowerYoga, etc.

De Online Yoga Basics Teacher Training is samengesteld uit de lesstof van de klassikale lesmodules Yogadocent Level 1 & 2. De meeste lesstof die we klassikaal aanbieden in Yogadocent Level 1 & 2, is ook bij de online opleiding inbegrepen, maar je hebt dan geen klassikale lesdagen om alles te kunnen oefenen en beleven.

Verder zijn er enkele onderdelen die wel in Yogadocent Level 1 & 2 inbegrepen zijn, maar die je bij de Online Yoga Basics Teacher Training apart kunt volgen.
Deze maken de basiskennis over Yoga compleet:

- Basis Anatomie voor Yogadocenten
- Anatomie & Biomechanica voor Yogadocenten
- Your Body Your Yoga

Wat is de locatie waar de klassikale lesdagen plaatsvindt en hoe zit het met Parkeren?

Tenzij het anders aangegeven staat, zijn alle Klassikale Teacher Trainingen, Verdiepingsdagen, Workshops en lessen in onze eigen studio in Zwolle:

SanaYou YOGAcademy
Hasselterdijk 20-E
8043 PB ZWOLLE

Parkeren is gratis en doe je bij de school aan de overkant van de straat, achter het hek.

Wanneer kan ik meedoen aan en Klassikale Verdiepingsdag over een bepaald onderwerp?

Verdiepingsdagen zijn voor:
1. Yogi's/niet-docenten die zich een dag willen onderdompelen in Yoga voor eigen beleving
2. Yogadocenten die zich een dag willen onderdompelen in Yoga voor eigen beleving en/of het opfrissen van kennis
3. Deelnemers aan een online yoga-opleiding die als aanvulling op de online kennis het geleerde in praktijk kunnen beleven en de mogelijkheid willen hebben om vragen over de lesstof aan de docent stellen.

Je vindt op ons lesrooster deze zgn. Klassikale Verdiepingsdagen. Deze kun je vinden onder het aanbod van WORKSHOPS, maar staan soms ook vermeld als optionele aanvulling op een Online docentenopleiding.

Zo'n Klassikale Verdiepingsdag wordt vaak door (aankomend) yogadocenten gezien als een welkome aanvulling of opfrissing van hun kennis, maar vooral een dag waarin ze zichzelf helemaal kunnen onderdompelen in Yoga.
Ook niet-yogadocenten kunnen hieraan deelnemen om zichzelf een heerlijke yoga-beleefdag kado te doen. Er is niet persé een (voor)opleiding voor vereist.

Tot slot kun je je aanmelden voor een specifieke Verdiepingsdag als aanvulling op je online docentenopleiding.
Deze is dan goed voor een paar extra CE-punten èn je kunt al het (online) geleerde, samen met je studiegenoten, in praktijk brengen on toeziend oog van de docent. En natuurlijk krijg je dan ook alle ruimte om vragen over de videolessen te stellen aan je docent.
Dit geeft een extra dimensie aan de online lessen die je hebt gevolgd via ons online lesplatform.

Meest gestelde vragen over onze
Online Yoga Opleidingen

Meest gestelde vragen: Online Teacher Trainingen en Cursussen

Ik wil graag de RYT200 Yin Yoga Online doen. Maakt de volgorde van de lesmodules nog uit?

Wanneer je je volledig wilt specialiseren in Yin Yoga via de online teacher training, dan begin je altijd met de Yin Yoga Basics Online Teacher Training.
Je legt hiermee een uitstekende basis op het gebied van Yin Yoga.

Daarna kun je verder met de andere lesmodules, die je in willekeurige volgorde kunt volgen:
• Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer
• Yin Yoga & Acupressuur
• Yin & de Wondere Wereld van Fascia
• Advanced Yin & Yang Flows
• Yin Yoga: Omgaan met Klachten
• Your Body Your Yoga
• Basis Anatomie voor Yogadocenten

Ik wil graag de RYT200 Flow & Alignment - Yang Yoga Online doen. Maakt de volgorde van de lesmodules nog uit?

Wanneer je je wilt specialiseren in de meer Yang Yoga vormen, zoals Vinyasa Flow Yoga, PowerYoga, Hatha Yoga Critical Alignment Yoga en Ashtanga Yoga, dan begin je altijd met de Yoga Basics Online Teacher Training. Je legt hiermee een uitstekende basis op het gebied van de diverse facetten van Yoga.

Daarna kun je verder met de andere lesmodules, die je in willekeurige volgorde kunt volgen:
• Critical Alignment Yoga
• Ashtanga Yoga
• Restorative Alignment Yoga
• Anatomie & Biomechanica in Yang Yoga
• Your Body Your Yoga
• Basis Anatomie voor Yogadocenten

Waarom staan er ook bijscholingspunten (CE) vermeld bij losse lesmodules van diverse bijscholingen?

Als je al erkend yogadocent bent en je staat geregistreerd bij Yoga Alliance, dan moet je per 3 jaar een aantal bijscholingspunten behalen om je registratie te kunnen behouden. Dat doen ze zodat je kunt aantonen dat je je blijft ontwikkelen in jouw vakgebied.

Dat kun je doen door aanvullende losse lesmodules van verdiepende bijscholingen te volgen bij onze YOGAcademy, want ook die zijn erkend als CE (Continuing Education) en tellen dus mee als bijscholingspunten om geaccrediteerd te kunnen blijven.

Waar kan ik de tarieven vinden?

De tarieven kun je altijd vinden op de webpagina van de betreffende scholing of lesmodule.
Scroll naar het gedeelte waar je je ook kunt aanmelden, daar vind je het tarief.

Wanneer het naast de online lessen ook mogelijk is om klassikale lesdagen te volgen, dan staat dat er ook bij, incl. het tarief en de aanmeldmogelijkheden.

Kan ik ook een korting krijgen als ik meerdere online lesmodules tegelijkertijd aanschaf?

Jazeker!
Je kunt alle online lesmodules individueel aanschaffen, maar voor meer voordeel bieden wij ook aantrekkelijke pakketten aan.
Zo is het mogelijk om de volledige RYT200 Yin Yoga Online óf de volledige RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga Online meteen in zijn geheel aan te schaffen. Hierbij worden dan ook de lesreaders met een bundelkorting aangeboden.

Ook kleinere pakketten voor specifieke verdieping of bijscholing
Voor wie al een basisopleiding gedaan heeft en zich verder wil verdiepen of specialiseren, zijn ook kleinere bundels beschikbaar.
Deze bevatten bijvoorbeeld alle anatomie-gerelateerde lesmodules, of bijvoorbeeld specifieke verdiepingsmodules die je kennis verder uitbreiden.

(kopieer de link in je browser en profiteer van deze 'secret deals')

VOORDEELBUNDELS:
• Hét Yoga Anatomiepakket:
https://checkout.sanayou.com/checkout/het-yin-en-yang-yoga-online-anatomiepakket

• Yin Yoga Online Verdiepingspakket:
https://checkout.sanayou.com/checkout/yin-yoga-bundel-van-4-verdiepingsmodules

• Volledige Online RYT200 Yang Yoga:
https://checkout.sanayou.com/checkout/ryt200-yang-yoga-online-teacher-training-voordeelpakket-2024

• Volledige Online RYT200 Yin Yoga
https://checkout.sanayou.com/checkout/ryt200-yin-yoga-online-teacher-training

Is het ook mogelijk om online opleidingen in termijnen te betalen?

Jazeker. Termijnbetalingen zijn mogelijk wanneer je meerdere lesmodules in 1 x aan wilt schaffen met een pakket/bundelkorting. Dat staat op de check-out pagina van die betreffende bundel aangegeven.
(zie vraag hierboven voor de aangeboden kortingsbundels)

Kan ik meerdere online lesmodules tegelijkertijd volgen?

Jazeker is dat mogelijk!
Je krijgt voor iedere lesmodules 24 maanden toegang, dat geldt vanaf de startdatum van de betreffende module. Je hebt dus alle tijd.
En als je ergens halverwege een module even verder wilt met wat anders, dan is dat geen probleem.
Na de Basics lesmodule bepaald je zelf verder je eigen tijd, tempo en voldorde.

Rond ik iedere online lesmodule af met een toets? En hoe gaat dat in zijn werk?

Elke online module is voorzien van 1 of meerdere kennistests.
De vragen zijn altijd Multiple Choice en gaan over de volledig lesstof, zowel uit de videolessen als uit de lesreader en hebben betrekking op zowel de theorie als de praktijk.

Heb je de lesstof goed doorgenomen, dat wil zeggen: heb je de videolessen bekeken, herhaald, aantekeningen gemaakt, geleerd en praktisch geoefend etc., dan kun je deze kennistests vrij eenvoudig doorlopen.

LET OP: je kunt deze kennistests maar 1 x doen, dus open deze pas als je van jezelf weet dat je alles goed hebt doorlopen en geleerd.


Zodra je alle vragen hebt beantwoord, zie je direct de uitslag. Wanneer je bent geslaagd ontvang je je certificaat binnen 30 minuten in de mail.

Kan ik een herkansing aanvragen als ik niet ben geslaagd voor de online kennistest?

Als je onverhoopt niet slaagt voor je toets (daar gaan we natuurlijk niet vanuit) dan kan je ons mailen om een herexamen aan te vragen. Het is daarvoor niet nodig om een hele nieuwe module voor aan te schaffen, je vraagt enkel een herexamen aan.
De kosten voor een herexamen voor een Online lesmodule bedraagt € 24,95

Welke mogelijkheden zijn er om vragen te stellen over wat er voorbij komt bij een online opleiding?

Wanneer je deelneemt aan een online opleiding/lesmodule, heb je toegang tot onze community via besloten groepen op ons lesplatform in de Huddle.
In deze groepen kunnen studenten én docenten met elkaar informatie uitwisselen, elkaar helpen en ondersteunen waar nodig. Dus heb je een vraag tijdens het volgen van je opleiding, dan kun je deze gemakkelijk stellen via het kanaal op ons online lesplatform.

Hoe kan ik een RYT200 diploma ontvangen/aanvragen als ik geslaagd ben voor alle benodigde deelcertificaten van de losse lesmodules?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om je RYT200 online te willen volbrengen, dan heb je een aantal verplichte lesmodules en keuzevakken gedaan. Iedere lesmodule heb je afgesloten een of meer kennistests, waarna je een certificaat van die betreffende lesmodule hebt ontvangen.
Deze deelcertificaten samen zijn samen tenminste 200 uur. Je hebt nu je theorie in de pocket!

Dan is het tijd voor je praktijk toets.
Om deze aan te vragen stuur je een mail naar academy@sanayou.com
Afhankelijk van welke RYT200 je wilt afronden, krijg je een opdracht om een les te maken/tekenen, een deel van die les te geven, inclusief het geven van adjustments en opties. Ook letten we dan op jouw eigen techniek, didactiek etc.
Je neemt dit op in je eigen omgeving en stuurt de video('s) naar ons toe.

Wanneer je ook dit praktijkdeel goed hebt afgerond, vragen we het RYT200 diploma voor je aan.
Je ontvangt deze meestal na enkele werkdagen via de mail.
Hiermee kun je je dan ook registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance. :)

Wat betekent Blended Learning?

Wanneer een scholing wordt aangeboden als Blended Learning dan betekend dat een mix tussen online videolessen en klassikale lesdagen. Soms wordt dat ook wel een 'hybride' opleiding genoemd.

Je gaat dan zelf thuis aan de slag met de online videolessen van een bepaalde lesmodule. Je leert de theorie van verschillende onderwerpen, je gaat praktisch oefen en doet mee met de yogalessen.
Je kunt die videlessen zo vaak terugkijken als ze wilt om mee te oefenen of aantekeningen te maken etc.

In aanvulling op deze videolessen vinden dan klassikale lesdagen plaats, waarin je onder begeleiding van de docent praktisch gaat oefenen met de onderwerpen die je behandelt hebt.
Je krijgt dan directe feedback, je kunt al je vragen stellen en natuurlijk samen oefenen. Of het nou gaat om wat meer uitdagende yogahoudingen, oefenen met Assisted Yin, Manuele Adjustments of wat het onderwerp van de lesdag ook is. Samen met de docent zet je de puntjes op de i, terwijl je in je eigen tijd en tempo dan weer verder kunt met de videolessen.

Bij welke opleidingen en lesmodules is er sprake van Blended Learning: de mix tussen online & klassikaal?

Bij de RYT300 opleidingen is er sprake van een mix tussen online videolessen en klassikale lesdagen.

Daarnaast is dat ook het geval bij een groot aantal losse verdiepingsmodules. Je ziet bij deze lesmodules dan het aantal uren wanneer je het alleen Online volgt en het aantal uren wanneer je Online & Klassikaal met elkaar combineert.
In de meeste gevallen zorgt deelname aan de klassikale lesdagen voor een upgrade van je aantal uren.

Bij losse verdiepende lesmodules zijn klassikale lesdagen optioneel, maar als je deelneemt aan een RYT300 dan zijn de bijbehorende klassikale lesdagen een verplicht onderdeel.

Kan ik naast Online lessen ook klassikale lesdagen volgen als ik daar behoefte aan heb?

Wanneer er naast online tevens klassikale lesdagen worden aangeboden, dan vind je dat terug op de webpagina van de betreffende lesmodule.
Deze kun je dan eenvoudig bijboeken via de groene knop 'Lesdata & Boeken'

Houd er rekening mee dat dit niet standaard inbegrepen is bij de Online Only lesbundels, vanwege de noodzaak een plek in de studio te reserveren.

Wanneer kan ik meedoen aan zo'n Klassikale Verdiepingsdag over een bepaald onderwerp?

Verdiepingsdagen zijn voor:
1. Yogi's/niet-docenten die zich een dag willen onderdompelen in Yoga voor eigen beleving
2. Yogadocenten die zich een dag willen onderdompelen in Yoga voor eigen beleving en/of het opfrissen van kennis
3. Deelnemers aan een online yoga-opleiding die als aanvulling op de online kennis het geleerde in praktijk kunnen beleven en de mogelijkheid willen hebben om vragen over de lesstof aan de docent stellen.

Je vindt op ons lesrooster deze zgn. Klassikale Verdiepingsdagen. Deze kun je vinden onder het aanbod van WORKSHOPS, maar staan soms ook vermeld als optionele aanvulling op een Online docentenopleiding.

Zo'n Klassikale Verdiepingsdag wordt vaak door (aankomend) yogadocenten gezien als een welkome aanvulling of opfrissing van hun kennis, maar vooral een dag waarin ze zichzelf helemaal kunnen onderdompelen in Yoga.
Ook niet-yogadocenten kunnen hieraan deelnemen om zichzelf een heerlijke yoga-beleefdag kado te doen. Er is niet persé een (voor)opleiding voor vereist.

Tot slot kun je je aanmelden voor een specifieke Verdiepingsdag als aanvulling op je online docentenopleiding.
Deze is dan goed voor een paar extra CE-punten èn je kunt al het (online) geleerde, samen met je studiegenoten, in praktijk brengen on toeziend oog van de docent. En natuurlijk krijg je dan ook alle ruimte om vragen over de videolessen te stellen aan je docent.
Dit geeft een extra dimensie aan de online lessen die je hebt gevolgd via ons online lesplatform.

Wat is het verschil tussen de Klassikale Basisopleiding Yin Yoga (Yin Yoga 1 & 2) en de Online Yin Yoga Teacher Training?

Yin Yoga 1 & 2, (samen 100 uur) zijn klassikale lesmodules die onderdeel uitmaken van een RYT200.
De Online Yin Yoga Teacher Training (60 uur) is een online basisopleiding tot Yin Yoga docent.

De Online Yin Yoga Teacher Training is samengesteld uit de lesstof van de klassikale lesmodules Yin Yoga 1 & 2. De meeste lesstof die we klassikaal aanbieden in Yin Yoga 1 & 2, is ook bij de online opleiding inbegrepen, maar je hebt dan geen klassikale lesdagen om alles te kunnen oefenen en beleven.

Verder zijn er enkele onderdelen die wel in Yin Yoga 1 & 2 inbegrepen zijn, maar die je bij de Online Yin Yoga Teacher Training apart kunt volgen.
Deze maken de basiskennis over Yin Yoga compleet:

- Basis Anatomie voor Yogadocenten
- Yin Yoga: Omgaan met Pijn & Klachten
- Your Body Your Yoga

Wat is het verschil tussen de klassikale basisopleiding Yang Yoga (Yogadocent Level 1 & 2) en de Online Yoga Basics Teacher Training?

Yogadocent Level 1 & 2, (samen 100 uur) zijn klassikale lesmodules die onderdeel uitmaken van een RYT200. De Online Yoga Basics Teacher Training (70 uur) is een online opleiding tot Yogadocent in yange yogastijlen, zoals Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga, PowerYoga, etc.

De Online Yoga Basics Teacher Training is samengesteld uit de lesstof van de klassikale lesmodules Yogadocent Level 1 & 2. De meeste lesstof die we klassikaal aanbieden in Yogadocent Level 1 & 2, is ook bij de online opleiding inbegrepen, maar je hebt dan geen klassikale lesdagen om alles te kunnen oefenen en beleven.

Verder zijn er enkele onderdelen die wel in Yogadocent Level 1 & 2 inbegrepen zijn, maar die je bij de Online Yoga Basics Teacher Training apart kunt volgen.
Deze maken de basiskennis over Yoga compleet:

- Basis Anatomie voor Yogadocenten
- Anatomie & Biomechanica voor Yogadocenten
- Your Body Your Yoga

Waar kan ik de factuur vinden van mijn Online yogaopleiding?

Wanneer je je hebt aangemeld voor een online lesmodule of opleiding, dan wordt de factuur altijd direct naar je gemaild.
Soms ontvang je na aanmelding meerdere mails, kijk dan zelf even welke de factuur als bijlage heeft.
Eventueel kun je in de spambox kijken, daar komt het heel soms in terecht ;)

Wanneer kan ik mezelf registreren bij Yoga Alliance als erkend yogadocent?

Wanneer je een volledige RYT200 hebt afgerond, krijg je een diploma.
Daarmee kun je je registeren bij Yoga Alliance als erkend yogadocent.
www.yogaalliance.org