Restorative Alignment Yoga Online Bijscholing

Maak jouw Critical Alignment Yoga opleiding compleet met deze aanvullende bijscholing


High Quality Videolessen


Speciaal ontworpen voor yogadocenten


Certificaat 20 CE - Yoga Alliance

High Quality Videolessen

Speciaal ontworpen voor yogadocenten

Certificaat 20 CE - Yoga Alliance

Stap in de wereld van Restorative Alignment Yoga met onze inspirerende online bijscholing, ontworpen om jouw deelnemers te transformeren op het gebied van ontspanning en uitlijning van het lichaam. Deze scholing biedt je niet alleen diepgaande kennis over de technieken van Restorative Alignment Yoga, maar leert je ook hoe je deze kunt toepassen in je dagelijks leven en hoe je jouw deelnemers kunt begeleiden in hun reis naar welzijn.

Restorative Alignment Yoga werkt vanuit dezelfde principes als Critical Alignment Yoga, maar heeft een wat meer zachte, therapeutische benadering. Ook worden er naast de reguliere Critical Alignment Tools ook andere props gebruikt zoals: de BackMitra, de dome, yogastoelen en balletjes.
Deze opleiding is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, en biedt praktische sessies en theoretische lessen om ervoor te zorgen dat je de kunst van Restorative Alignment Yoga volledig gaat beheersen. Het is wel goed om enige kennis te hebben van van Critical Alignment Yoga. Eventueel kun je de online docentenopleiding Critical Alignment Yoga dan eerst volgen.

Schrijf je vandaag nog in voor de Restorative Alignment Yoga-opleiding en begin aan een reis die niet alleen je eigen leven verrijkt, maar je ook in staat stelt om het welzijn van anderen positief te beïnvloeden. Ontdek de kracht van ontspanning en word een bron van inspiratie en gezondheid voor jouw deelnemers.

Voor wie is deze verdiepingsmodule Restorative Alignment Yoga?

 • Deze verdiepingsmodule is voor Yogadocenten of practitioners met al enige basiskennis van Critical Alignment Yoga en zich verder willen bijscholen of verder willen verdiepen in het wat zachtere Restorative Alignment Yoga
 • Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 20 hr CE (Continuing Education)
 • Als keuzemodule voor studenten van de erkende RYT200 Yang Yoga Teacher Training aan de SanaYou YOGAcademy

Verdieping van je kennis als yogadocent

Betere begeleiding van je yoga-leerlingen

Ontspanning door optimale beweging vanuit lichtheid

Het verbeteren van de lichaamshouding

Restorative Alignment

Spanning loslaten kan net zo moeilijk zijn als kracht gebruiken. Het observeren van dit proces zonder te reageren is het meditatieve deel van Restorative Alignment. Wanneer spieren stijf zijn, kunnen gewrichten niet bewegen, wanneer gewrichten star zijn, kunnen spieren hun werk niet doen. Verschillende delen van het lichaam moeten kunnen communiceren om een totale beweging te creëren. Met behulp van diverse hulpmiddelen (tools), kunnen obstakels in de bewegingsketen worden vrijgeven. Zo wordt er afstemming in de wervelkolom en mobiliteit in verschillende delen van het lichaam gecreëerd om te leren oefenen met een dynamische maar ontspannen balans.
Deze methode is ontwikkeld door Brigitte Longueville, zelf een van de eerste leerlingen van Gert van Leeuwen (Critical Alignment Yoga).
Brigitte is internationale yogadocent en gecertificeerde Yoga Alliance docent en docententrainer (E-RYT 500 + YACEP). Ze begon haar yogastudie zo’n 40 jaar geleden als negentienjarige toen ze naar India reisde. Zelf is Brigitte gevestigd in Mexico, maar als een internationale docent brengt ze haar lessen én inzichten naar veel yogastudio’s en scholen over de hele wereld!


Start vandaag!   Download opleidingsinformatie

In deze online bijscholing leer je:

Restorative Alignment

 • Wat is  Restorative  Alignment Yoga
 • Wat is de BackMitra en hoe gebruik je deze
 • De 5 plekken van de balletjes in de rug
 • Het gebruik van de schouderriem

Praktische oefenvideo's

 • Asana serie met focus op de armen schouders & nek
 • Asana serie met focus op de benen, heupen, core & onderrug
 • Asana serie met en op de stoel
 • Werken met de rugboog – passieve achteroverbuigingen
 • Voet- & kuitspierserie op de Dome
 • Steunende asana-serie op het bolster
 • Passieve schouderstand op het bolster
 • Pranayama: de 3-dimensionele adem in Virasana

Podcasts & oefen-audio’s

 • Oefenen op de BackMitra
 • Oefenen met de balletjes in de bovenrug
 • Oefening op de 5 rugrollen – to relax the back body
 • Oefening op de BackMitra bij de muur
 • Supta Padangusthasana met de riem tegen de muur
 • Pranayama: traditionele wijze liggend op het bolster
 • Pranayama: Adam pranayama in Sukhasana
 • Pranayama: de 3-dimensionele adem in Virasana of Vajrasana
Ik wil me aanmelden

Ontmoet jouw Docente

Brigitte Longueville is internationale yogadocent en gecertificeerde Yoga Alliance docent en docententrainer (E-RYT 500 + YACEP). Ze begon haar yogastudie zo’n 40 jaar geleden als negentienjarige toen ze naar India reisde. Ze bleef daar in de 6 jaar daarna en heeft zich daar helemaal ondergedompeld in de studie van yoga. 

Brigitte gaf al anatomielessen voordat yoga bekend werd bij het grote publiek. Haar lessen weerspiegelen haar lange studie met internationale leraren en yogi’s op het gebied van “traditionele” Zuid-Indiase yoga, pranayama, critical alignment en werken met vipassana-meditatie.
Ze behaalde haar eerste yogadocentendiploma na het voltooien van een 3-jarige opleiding aan het Critical Alignment Instituut Nederland bij Gert van Leeuwen. Andere belangrijke leraren van Brigitte waren Clive Sheridan en Sri Pattabhi Jois.

In 1999 richtten Brigitte en Guy Hamaekers Solstice Yoga Center op in Mexico, waar ze nog steeds werkzaam is als directeur, docent en docententrainer van het instituut. Ze doet al meer dan 25 jaar pranayama en beoefent al tien jaar vipassana-meditatie. Als internationaal yogadocent, geeft ze opleidingen over de hele wereld, waaronder: de Verenigde Staten, Nederland, België, Spanje, India, Antigua (West-Indië) en Mexico.

Brigitte ontleent haar kennis op het gebied van therapeutische yoga aan haar studies aan het Kaivalyadhama Yoga Institute & Research Centre in India en haar studies bij David McAmmond, lid van de Internationale Vereniging van Yogatherapeuten, Canada. 

Yin Yoga & Fascia Online TT
€ 395,-

Restorative Alignment Yoga Online Bijscholing

 • 12 Videolessen & 9 Podcasts over Restorative Alignment Yoga
 • Uitleg over het gebruik van de tools
 • Toegang tot een besloten community
 • Certificaat van deelname nadat je alle video- & audiolessen doorlopen hebt
 • 20 CE Yoga Alliance

Het lesboek Restorative Alignment Yoga

Het digitale Lesboek Restorative Alignment Yoga geldt als verplichte literatuur bij deze opleiding. Dit eBook is dan ook alleen te koop in combinatie met deze lesmodule voor slechts € 19,95


 • 90 pagina's boordevol Restorative Alignment, informatie en oefeningen
 • Nóg meer lesstof dan in de videolessen
 • Aandacht voor verschillende blessures & klachten
 • Speciaal uitgewerkte series en asana's

Waarom Restorative Alignment Yoga?

Verdieping van je kennis en vaardigheden als yogadocent

Je ontwikkelt je tot een (nog) betere yogadocent met een scherp oog voor individuele opties voor je deelnemers

Betere begeleiding van je yoga-leerlingen

Wanneer je de principes van Restorative Alignment toepast tijdens je yogalessen, kun je (nog) betere individuele opties geven en begeleiden.

Betere ontspanning door optimale beweging vanuit ontspanning en lichtheid

Omdat je leert bewegen zoals het lichaam bedoelt is om te bewegen, los je spanningsgebieden op waardoor ontspanning ontstaat.

Lost fysieke klachten op en verbetert de lichaamshouding

Het doorbreken van gewoontepatronen verbeterd de lichaamshouding en lost o.a. rug-, nek- en schouderklachten en RSI op.

Leer het gebruiken van Tools zoals de BackMitra®

Word vaardig in het gebruik van ondersteunende tools zoals de BackMitra®, essentieel voor het ontspannen en versterken van rugspieren.

Waar krijg ik toegang tot?

20+ Videolessen & Podcasts, Lesreader als eBook

Certificaat na afronding (20 CE)

Toegang tot een Besloten Online Community

Overige Informatie

Vooropleiding
De verdiepingsmodule Restorative Alignment Yoga Online is bestemd voor yogadocenten die al enige kennis hebben van Critical Alignment Yoga en zich verder willen bijscholen in de wat meer zachte en therapeutische toepassingen hiervan.

CE-uren
Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 20 hr CE (Continuing Education).

Lesvorm
Deze module wordt aangeboden als Online Study. Dat wil zeggen via videolessen en kennistests op ons online lesplatform. Je volgt deze bijscholing in je eigen tijd en tempo. Je krijgt hier 24 maanden de tijd voor.e-Book
Met korting optioneel bij te bestellen; een uitgebreide digitale reader in PDF met àlle lesstof, extra informatie en kleurenfoto’s.
Na aankoop kun je deze gebruiken via je e-reader, smartphone of tablet.
Desgewenst kun je hem als lesboek printen.

Annuleringsvoorwaarden
Het is niet mogelijk om online opleidingsmodules te annuleren, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot, en kunt beschikken over, al het lesmateriaal behorende bij deze opleidingsmodule. Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Certificaat
Wanneer je al het lesmateriaal doorlopen hebt, ontvang je een digitaal certificaat van deelname van 20 hr/CE

Overige Informatie

Vooropleiding
De verdiepingsmodule Anatomie & Biomechanica voor Yang Yogadocenten is bestemd voor yogadocenten die zich verder willen bijscholen of verdiepen in dit brede onderwerp.

CE-uren
Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 20 hr CE (Continuing Education).

Lesvorm
Deze module wordt aangeboden als Online Study. Dat wil zeggen via videolessen en kennistests op ons online lesplatform.
Je volgt deze bijscholing in je eigen tijd en tempo. Je krijgt hier 24maanden de tijd voor.

Annuleringsvoorwaarden
Het is niet mogelijk om online opleidingsmodules te annuleren, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot, en kunt beschikken over, al het lesmateriaal behorende bij deze opleidingsmodule. Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Certificaat
Wanneer je al het lesmateriaal doorlopen hebt, ontvang je een digitaal certificaat van deelname van 20 hr/CE

Verdiep jouw Yogakennis waar en wanneer jij wilt