Sandra Merks

Hoi, mijn naam is Sandra,
Ik ben geïnteresseerd in alles wat met body, mind en ontwikkeling te maken heeft.

In 1997 ben ik begonnen met lesgeven op een sportschool. Ik heb alle lessen gegeven van steps tot taibo, van spinning tot circuit training. Ik vind alles ook even leuk! Ik heb toen diverse fitness en anatomie opleidingen gevolgd. Na een aantal jaar freestyle lessen gegeven te hebben kwam ik in aanraking met Les Mills.
Naast de body steps en body pump ben ik toen ook body balance lessen gaan geven. In eerste instantie dacht ik dat dit niet bij me zou passen en was ik vooral geïnteresseerd in de fysieke kant. Lichamelijk fit worden.
Tijdens het geven van de body balance merkte ik dat ik naast meer ruimte in mijn lichaam, ook meer ruimte in mijn hoofd kreeg. Ik werd rustiger, ik kon me makkelijker concentreren, ik voelde me meer in balans.

Ik ben toen zelf yogalessen gaan volgen. Dit omdat ik me meer wilde verdiepen in de verschillende vormen van Yoga. In 2017 kwam liep ik binnen bij de yogastudio bij mij om de hoek (SanaYouYOGA).
De nuchtere kijk op yoga en de kundigheid van de docent spraken me aan. En in 2018 ben ik dan ook gestart met de yogadocentenopleiding.
In eerste instantie met het idee om me meer te verdiepen in Yoga en de Yogafilosofie en niet om les te gaan geven. Maar ik merkte al snel  dat ik mijn geleerde kennis ook op dit gebied graag wil overdragen en ben ik in 2018 gestart als docent bij SanaYouYOGA.

Aan de SanaYouYOGAcademy heb ik  zowel de Flow & Alignment - Yang Yoga opleiding (RYT 200), als de Yin Yoga opleiding (RYT 200) afgerond.
Daarnaast heb ik de Yoga Nidra opleiding ook gevolgd bij de SanaYouYOGAcademy.
In Yoga ben je nooit uitgeleerd, het blijft enorm interessant en er is altijd meer verdieping mogelijk. Daarom volg ik ook nog zeer regelmatig workshops, lessen, scholingen en ga ik naar retraites om verdieping te blijven zoeken.
Op dit moment ben ik mezelf vooral verder aan het bekwamen op het gebied van Ashtanga Yoga.

Naast mijn yogapad, die ik graag bewandel,  woon ik samen met mijn vriend, twee katten en een hond. Ik ben werkzaam als coach in het bedrijfsleven.
Mijn doel is om meer vitaliteit, gezondheid, rust en vertraging te brengen. Hier komen voor mij body, mind en ontwikkeling samen.

Yogaopleidingen

  • SanaYou YOGAcademy - Yogadocent Level 1
  • SanaYou YOGAcademy - Yogadocent Level 2
  • SanaYou YOGAcademy - Yin Yoga 1
  • SanaYou YOGAcademy - Yin Yoga 2
  • SanaYou YOGAcademy - Critical & Restorative Alignment
  • SanaYou YOGAcademy - Ashtanga Yoga
  • SanaYou YOGAcademy - Yoga Nidra
  • Yoga Moves - Ashtanga Yoga Teacher Training

Sandra kun je onder andere tegenkomen in de volgende opleidingen en lesmodules

Yogadocent
Level 1
Sandy Dancers Pose
Yogadocent
Level 2