De SanaYou YOGAcademy ONLINE

Investeer in jezelf, leer op jouw eigen tempo en bereik nieuwe hoogten


Eigentijds Lesplatform & App


High Quality Videolessen


Erkend door Yoga Alliance


Eigentijds Lesplatform & App


High Quality Videolessen


Erkend door Yoga Alliance

E-Learning platform SanaYou YOGAcademy

De Online YOGAcademy

Heb je interesse in een yoga-opleiding en wil je dit graag vanuit je eigen omgeving doen? Ontdek dan onze Online YOGAcademy! Makkelijk, toegankelijk en comfortabel vanuit je eigen woonkamer.
We bieden Yoga Teacher Trainingen en Bijscholingen aan, allemaal online met de nieuwste technologie en heel gebruiksvriendelijk.

Verbeter je eigen yogabeoefening en vergroot je kennis als yogadocent met ons uitgebreide aanbod aan online scholingen. Elke videoles brengt je een stap verder in je reis naar diepere kennis en expertise, waardoor je lessen als docent rijker en inzichtelijker worden.

Neem de controle over je eigen leerproces! Onze interactieve online trainingen helpen zowel jou als je deelnemers te groeien. Je krijgt toegang tot hoogwaardige videolessen, interessante podcasts en uitdagende kennistests, allemaal erkend door de Yoga Alliance. Na inschrijving kun je direct beginnen met ons uitgebreide digitale lesmateriaal, waar en wanneer het jou uitkomt.

Of je nu houdt van Yin Yoga, Ashtanga Yoga, Critical Alignment Yoga of andere yogastijlen, bij de YOGAcademy vind je de scholing die bij je past..
Volg de opleiding in je eigen tempo en ontvang aan het einde een certificaat, inclusief je CE-punten, als erkenning van je inzet en deskundigheid.

Dompel jezelf onder in deze complete leerervaring. Het verrijkt je als yogi en als docent. Ook krijg je exclusieve toegang tot onze besloten community van gelijkgestemde yogi's. Dus, ben je klaar voor een transformatieve yoga-ervaring? Sluit je dan nu aan bij de SanaYou YOGAcademy en start vandaag nog met jouw online yogareis!

Lidwien van Heun

“Met veel plezier volgde ik de allround Yin & Yang Yoga Docentenopleiding RYT200. De opleiding heeft mij enorm verrijkt qua kennis en op persoonlijk vlak. De leraren zijn enthousiast en ervaren. De sfeer is goed en alles is altijd tot in de puntjes geregeld! De online videolessen zijn een enorme pre waar ik veel aan heb gehad. 

Ik weet zeker dat ik nog meer (bij)scholingen ga volgen bij de SanaYou YOGAcademy!”


Overzicht van álle
Online Yoga Teacher Trainingen en Lesmodules

   YIN YOGA: Online Basisopleiding & Vervolgmodules

Yin Yoga Bascis Online bij SanaYou YOGAcademy

Yin Yoga Basics Teacher Training 

Volledige Yin Yoga Basis Teacher Training Online. Verdiep je in Yin Yoga in jouw eigen tijd en tempo. Volg de videolessen zo vaak als je wilt en leer ook je eigen lessen maken

Assisted Yin Yoga & 5 de Elementenleer

Deze online scholing geeft je inzicht in   waarom je doet, wat je doet, en hoe je jezelf en je deelnemers met Assisted Yin Yoga op thema's kunt ondersteunen, direct gekoppeld aan de Elementenleer.

Advanced Yin & Yang Flows

Verdiepingsmodule met 18 extra Yin Yogahoudingen. Assisted Yin op de nieuwe houdingen en de 3 Yang Flows binnen de Yin van Paul & Suzee Grilley. Je tenslotte zowel Yin als Yang nodig!

Yin Yoga & Acupressuur

Combineer Yin Yoga en Acupressuur om als yogadocent meer gespecialiseerde technieken te leren om zowel fysiek als mentaal welzijn te bevorderen

Yin & de Wereld van Fascia

Duik in de boeiende wereld van fascia.  Fascia is een relatief recent ontdekt weefsel, waar je als Yin docent eigenlijk nog meer over zou moeten willen weten.

Yin: omgaan met klachten

Breng anatomie tot leven en leer wat je met Yin Yoga kunt doen bij klachten & blessures. Met Yin Yoga kun je namelijk vaak zoveel meer dan je denkt!  

   YANG YOGA: Online Basisopleiding & Vervolgmodules

Yoga Basics Teacher Training

Volledige Yoga (pre) Teacher Training Online. Verdiep je in Yoga in jouw eigen tijd en tempo. Volg de lessen zo vaak als je wilt.

Critical Alignment Yoga Teacher Training

In deze online scholing leer je alles over Critical Alignment Yoga; o.a. de bewegingsketens, de verbindingen en het gebruik van de CAY Tools.

Ashtanga Yoga Teacher Training

In deze verdiepingsmodule, nemen we een eigentijdse duik in de oorspronkelijke yogavorm, die we nu kennen als Vinyasa Flow.

Restorative Alignment Yoga

Restorative Alignment Yoga werkt vanuit dezelfde principes als Critical Alignment,  maar heeft een meer zachte en therapeutische benadering. Ook geschikt voor 1 op 1 begeleidingen.

Anatomie & Biomechanica

Online bijscholing voor Yang Yogadocenten. Er wordt o.a. ingegaan op de relaties tussen spieren onderling en hun (samen)werking in diverse yogahoudingen.

Your Body Your Yoga

Wát stopt mij  in een yogahouding?

Online videolessen die onde

len belichten uit de boeken van Bernie Clarke. Incl. lecture van Bernie zelf!rdelen belichten uit de boeken van

    YOGA ALGEMEEN: Overige Online Lesmodules 

Yoga Nidra Teacher Training

Wat is Yoga Nidra? En hoe kun je jezelf maar ook je deelnemers helen met deze eeuwenoude techniek? In deze online scholing leer je hier álles over, incl. het schrijven van je eigen Nidra scripts.

De Kracht van de Nervus Vagus

Van Stress naar Stilte
Deze verdiepingsmodule neemt je mee op een boeiende reis naar stressreductie en traumaheling. Adhv de Polyvagaal Theorie en de Nervus Vagus

Your Body Your Yoga Online

Naar de boeken van Bernie Clark

Wát stopt mij  in een yogahouding? Online videolessen gebaseerd op de bestsellers van yin yogi en auteur Bernie Clarke. Incl. lecture van Bernie zelf!

Anatomie Ashtanga Yoga TT

Basis Anatomie Yogadocenten

De 14-10-7 Yoga Sutra
van Paul Grilley

In deze mini cursus duiken we in de wereld van de menselijke anatomie mbv de 14-10-7 Sutra: een vereenvoudigd anatomiemodel speciaal voor yogadocenten.

Overzicht cursussen 'Yoga voor Thuis'

Critical Alignment Yoga Rugboog

Critical Alignment Yoga Therapie voor Thuis

In deze online cursus krijg je (yoga)oefeningen aangereikt die zijn gericht op het oplossen én voorkomen van rug-, nek- en schouderklachten. Gebaseerd op de principes van Critical Alignment Yoga en geschikt om thuis mee aan de slag te gaan.
Heldenhouding 1 Ashtanga Yoga SanaYouYOGA

Ashtanga Yoga voor Thuis

In deze onlinecursus word je stap voor stap meegenomen in de Primary Series. Zowel voor de beginnende yogi als de wat meer ervaren yogabeoefenaar een cursus boordevol leuke weetjes en yogalessen om je practice op te starten of verder te verdiepen.

Docenten YOGAcademy Online

Sandy Karsten
Mariëlle Hebing
Menieke de Ruiter
Manja Weijers
Eelco Griep
Jory Serota SanaYouYOGA AYI
Jory Serota

Meest gestelde vragen over onze Online Opleidingen en Specialisaties

Meest gestelde vragen: Online Teacher Trainingen en Cursussen

Ik wil graag de RYT200 Yin Yoga Online doen. Maakt de volgorde van de lesmodules nog uit?

Wanneer je je volledig wilt specialiseren in Yin Yoga via de online teacher training, dan begin je altijd met de Yin Yoga Basics Online Teacher Training.
Je legt hiermee een uitstekende basis op het gebied van Yin Yoga.

Daarna kun je verder met de andere lesmodules, die je in willekeurige volgorde kunt volgen:
• Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer
• Yin Yoga & Acupressuur
• Yin & de Wondere Wereld van Fascia
• Advanced Yin & Yang Flows
• Yin Yoga: Omgaan met Klachten
• Your Body Your Yoga
• Basis Anatomie voor Yogadocenten

Ik wil graag de RYT200 Flow & Alignment - Yang Yoga Online doen. Maakt de volgorde van de lesmodules nog uit?

Wanneer je je wilt specialiseren in de meer Yang Yoga vormen, zoals Vinyasa Flow Yoga, PowerYoga, Hatha Yoga Critical Alignment Yoga en Ashtanga Yoga, dan begin je altijd met de Yoga Basics Online Teacher Training. Je legt hiermee een uitstekende basis op het gebied van de diverse facetten van Yoga.

Daarna kun je verder met de andere lesmodules, die je in willekeurige volgorde kunt volgen:
• Critical Alignment Yoga
• Ashtanga Yoga
• Restorative Alignment Yoga
• Anatomie & Biomechanica in Yang Yoga
• Your Body Your Yoga
• Basis Anatomie voor Yogadocenten

Waarom staan er ook bijscholingspunten (CE) vermeld bij losse lesmodules van diverse bijscholingen?

Als je al erkend yogadocent bent en je staat geregistreerd bij Yoga Alliance, dan moet je per 3 jaar een aantal bijscholingspunten behalen om je registratie te kunnen behouden. Dat doen ze zodat je kunt aantonen dat je je blijft ontwikkelen in jouw vakgebied.

Dat kun je doen door aanvullende losse lesmodules van verdiepende bijscholingen te volgen bij onze YOGAcademy, want ook die zijn erkend als CE (Continuing Education) en tellen dus mee als bijscholingspunten om geaccrediteerd te kunnen blijven.

Waar kan ik de tarieven vinden?

De tarieven kun je altijd vinden op de webpagina van de betreffende scholing of lesmodule.
Scroll naar het gedeelte waar je je ook kunt aanmelden, daar vind je het tarief.

Wanneer het naast de online lessen ook mogelijk is om klassikale lesdagen te volgen, dan staat dat er ook bij, incl. het tarief en de aanmeldmogelijkheden.

Kan ik ook een korting krijgen als ik meerdere online lesmodules tegelijkertijd aanschaf?

Jazeker!
Je kunt alle online lesmodules individueel aanschaffen, maar voor meer voordeel bieden wij ook aantrekkelijke pakketten aan.
Zo is het mogelijk om de volledige RYT200 Yin Yoga Online óf de volledige RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga Online meteen in zijn geheel aan te schaffen. Hierbij worden dan ook de lesreaders met een bundelkorting aangeboden.

Ook kleinere pakketten voor specifieke verdieping of bijscholing
Voor wie al een basisopleiding gedaan heeft en zich verder wil verdiepen of specialiseren, zijn ook kleinere bundels beschikbaar.
Deze bevatten bijvoorbeeld alle anatomie-gerelateerde lesmodules, of bijvoorbeeld specifieke verdiepingsmodules die je kennis verder uitbreiden.

(kopieer de link in je browser en profiteer van deze 'secret deals')

VOORDEELBUNDELS:
• Hét Yoga Anatomiepakket:
https://checkout.sanayou.com/checkout/het-yin-en-yang-yoga-online-anatomiepakket

• Yin Yoga Online Verdiepingspakket:
https://checkout.sanayou.com/checkout/yin-yoga-bundel-van-4-verdiepingsmodules

• Volledige Online RYT200 Yang Yoga:
https://checkout.sanayou.com/checkout/ryt200-yang-yoga-online-teacher-training-voordeelpakket-2024

• Volledige Online RYT200 Yin Yoga
https://checkout.sanayou.com/checkout/ryt200-yin-yoga-online-teacher-training

Is het ook mogelijk om online opleidingen in termijnen te betalen?

Jazeker. Termijnbetalingen zijn mogelijk wanneer je meerdere lesmodules in 1 x aan wilt schaffen met een pakket/bundelkorting. Dat staat op de check-out pagina van die betreffende bundel aangegeven.
(zie vraag hierboven voor de aangeboden kortingsbundels)

Kan ik meerdere online lesmodules tegelijkertijd volgen?

Jazeker is dat mogelijk!
Je krijgt voor iedere lesmodules 24 maanden toegang, dat geldt vanaf de startdatum van de betreffende module. Je hebt dus alle tijd.
En als je ergens halverwege een module even verder wilt met wat anders, dan is dat geen probleem.
Na de Basics lesmodule bepaald je zelf verder je eigen tijd, tempo en voldorde.

Rond ik iedere online lesmodule af met een toets? En hoe gaat dat in zijn werk?

Elke online module is voorzien van 1 of meerdere kennistests.
De vragen zijn altijd Multiple Choice en gaan over de volledig lesstof, zowel uit de videolessen als uit de lesreader en hebben betrekking op zowel de theorie als de praktijk.

Heb je de lesstof goed doorgenomen, dat wil zeggen: heb je de videolessen bekeken, herhaald, aantekeningen gemaakt, geleerd en praktisch geoefend etc., dan kun je deze kennistests vrij eenvoudig doorlopen.

LET OP: je kunt deze kennistests maar 1 x doen, dus open deze pas als je van jezelf weet dat je alles goed hebt doorlopen en geleerd.


Zodra je alle vragen hebt beantwoord, zie je direct de uitslag. Wanneer je bent geslaagd ontvang je je certificaat binnen 30 minuten in de mail.

Kan ik een herkansing aanvragen als ik niet ben geslaagd voor de online kennistest?

Als je onverhoopt niet slaagt voor je toets (daar gaan we natuurlijk niet vanuit) dan kan je ons mailen om een herexamen aan te vragen. Het is daarvoor niet nodig om een hele nieuwe module voor aan te schaffen, je vraagt enkel een herexamen aan.
De kosten voor een herexamen voor een Online lesmodule bedraagt € 24,95

Welke mogelijkheden zijn er om vragen te stellen over wat er voorbij komt bij een online opleiding?

Wanneer je deelneemt aan een online opleiding/lesmodule, heb je toegang tot onze community via besloten groepen op ons lesplatform in de Huddle.
In deze groepen kunnen studenten én docenten met elkaar informatie uitwisselen, elkaar helpen en ondersteunen waar nodig. Dus heb je een vraag tijdens het volgen van je opleiding, dan kun je deze gemakkelijk stellen via het kanaal op ons online lesplatform.

Hoe kan ik een RYT200 diploma ontvangen/aanvragen als ik geslaagd ben voor alle benodigde deelcertificaten van de losse lesmodules?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om je RYT200 online te willen volbrengen, dan heb je een aantal verplichte lesmodules en keuzevakken gedaan. Iedere lesmodule heb je afgesloten een of meer kennistests, waarna je een certificaat van die betreffende lesmodule hebt ontvangen.
Deze deelcertificaten samen zijn samen tenminste 200 uur. Je hebt nu je theorie in de pocket!

Dan is het tijd voor je praktijk toets.
Om deze aan te vragen stuur je een mail naar academy@sanayou.com
Afhankelijk van welke RYT200 je wilt afronden, krijg je een opdracht om een les te maken/tekenen, een deel van die les te geven, inclusief het geven van adjustments en opties. Ook letten we dan op jouw eigen techniek, didactiek etc.
Je neemt dit op in je eigen omgeving en stuurt de video('s) naar ons toe.

Wanneer je ook dit praktijkdeel goed hebt afgerond, vragen we het RYT200 diploma voor je aan.
Je ontvangt deze meestal na enkele werkdagen via de mail.
Hiermee kun je je dan ook registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance. :)

Wat betekent Blended Learning?

Wanneer een scholing wordt aangeboden als Blended Learning dan betekend dat een mix tussen online videolessen en klassikale lesdagen. Soms wordt dat ook wel een 'hybride' opleiding genoemd.

Je gaat dan zelf thuis aan de slag met de online videolessen van een bepaalde lesmodule. Je leert de theorie van verschillende onderwerpen, je gaat praktisch oefen en doet mee met de yogalessen.
Je kunt die videlessen zo vaak terugkijken als ze wilt om mee te oefenen of aantekeningen te maken etc.

In aanvulling op deze videolessen vinden dan klassikale lesdagen plaats, waarin je onder begeleiding van de docent praktisch gaat oefenen met de onderwerpen die je behandelt hebt.
Je krijgt dan directe feedback, je kunt al je vragen stellen en natuurlijk samen oefenen. Of het nou gaat om wat meer uitdagende yogahoudingen, oefenen met Assisted Yin, Manuele Adjustments of wat het onderwerp van de lesdag ook is. Samen met de docent zet je de puntjes op de i, terwijl je in je eigen tijd en tempo dan weer verder kunt met de videolessen.

Bij welke opleidingen en lesmodules is er sprake van Blended Learning: de mix tussen online & klassikaal?

Bij de RYT300 opleidingen is er sprake van een mix tussen online videolessen en klassikale lesdagen.

Daarnaast is dat ook het geval bij een groot aantal losse verdiepingsmodules. Je ziet bij deze lesmodules dan het aantal uren wanneer je het alleen Online volgt en het aantal uren wanneer je Online & Klassikaal met elkaar combineert.
In de meeste gevallen zorgt deelname aan de klassikale lesdagen voor een upgrade van je aantal uren.

Bij losse verdiepende lesmodules zijn klassikale lesdagen optioneel, maar als je deelneemt aan een RYT300 dan zijn de bijbehorende klassikale lesdagen een verplicht onderdeel.

Kan ik naast Online lessen ook klassikale lesdagen volgen als ik daar behoefte aan heb?

Wanneer er naast online tevens klassikale lesdagen worden aangeboden, dan vind je dat terug op de webpagina van de betreffende lesmodule.
Deze kun je dan eenvoudig bijboeken via de groene knop 'Lesdata & Boeken'

Houd er rekening mee dat dit niet standaard inbegrepen is bij de Online Only lesbundels, vanwege de noodzaak een plek in de studio te reserveren.

Wanneer kan ik meedoen aan zo'n Klassikale Verdiepingsdag over een bepaald onderwerp?

Verdiepingsdagen zijn voor:
1. Yogi's/niet-docenten die zich een dag willen onderdompelen in Yoga voor eigen beleving
2. Yogadocenten die zich een dag willen onderdompelen in Yoga voor eigen beleving en/of het opfrissen van kennis
3. Deelnemers aan een online yoga-opleiding die als aanvulling op de online kennis het geleerde in praktijk kunnen beleven en de mogelijkheid willen hebben om vragen over de lesstof aan de docent stellen.

Je vindt op ons lesrooster deze zgn. Klassikale Verdiepingsdagen. Deze kun je vinden onder het aanbod van WORKSHOPS, maar staan soms ook vermeld als optionele aanvulling op een Online docentenopleiding.

Zo'n Klassikale Verdiepingsdag wordt vaak door (aankomend) yogadocenten gezien als een welkome aanvulling of opfrissing van hun kennis, maar vooral een dag waarin ze zichzelf helemaal kunnen onderdompelen in Yoga.
Ook niet-yogadocenten kunnen hieraan deelnemen om zichzelf een heerlijke yoga-beleefdag kado te doen. Er is niet persé een (voor)opleiding voor vereist.

Tot slot kun je je aanmelden voor een specifieke Verdiepingsdag als aanvulling op je online docentenopleiding.
Deze is dan goed voor een paar extra CE-punten èn je kunt al het (online) geleerde, samen met je studiegenoten, in praktijk brengen on toeziend oog van de docent. En natuurlijk krijg je dan ook alle ruimte om vragen over de videolessen te stellen aan je docent.
Dit geeft een extra dimensie aan de online lessen die je hebt gevolgd via ons online lesplatform.

Wat is het verschil tussen de Klassikale Basisopleiding Yin Yoga (Yin Yoga 1 & 2) en de Online Yin Yoga Teacher Training?

Yin Yoga 1 & 2, (samen 100 uur) zijn klassikale lesmodules die onderdeel uitmaken van een RYT200.
De Online Yin Yoga Teacher Training (60 uur) is een online basisopleiding tot Yin Yoga docent.

De Online Yin Yoga Teacher Training is samengesteld uit de lesstof van de klassikale lesmodules Yin Yoga 1 & 2. De meeste lesstof die we klassikaal aanbieden in Yin Yoga 1 & 2, is ook bij de online opleiding inbegrepen, maar je hebt dan geen klassikale lesdagen om alles te kunnen oefenen en beleven.

Verder zijn er enkele onderdelen die wel in Yin Yoga 1 & 2 inbegrepen zijn, maar die je bij de Online Yin Yoga Teacher Training apart kunt volgen.
Deze maken de basiskennis over Yin Yoga compleet:

- Basis Anatomie voor Yogadocenten
- Yin Yoga: Omgaan met Pijn & Klachten
- Your Body Your Yoga

Wat is het verschil tussen de klassikale basisopleiding Yang Yoga (Yogadocent Level 1 & 2) en de Online Yoga Basics Teacher Training?

Yogadocent Level 1 & 2, (samen 100 uur) zijn klassikale lesmodules die onderdeel uitmaken van een RYT200. De Online Yoga Basics Teacher Training (70 uur) is een online opleiding tot Yogadocent in yange yogastijlen, zoals Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga, PowerYoga, etc.

De Online Yoga Basics Teacher Training is samengesteld uit de lesstof van de klassikale lesmodules Yogadocent Level 1 & 2. De meeste lesstof die we klassikaal aanbieden in Yogadocent Level 1 & 2, is ook bij de online opleiding inbegrepen, maar je hebt dan geen klassikale lesdagen om alles te kunnen oefenen en beleven.

Verder zijn er enkele onderdelen die wel in Yogadocent Level 1 & 2 inbegrepen zijn, maar die je bij de Online Yoga Basics Teacher Training apart kunt volgen.
Deze maken de basiskennis over Yoga compleet:

- Basis Anatomie voor Yogadocenten
- Anatomie & Biomechanica voor Yogadocenten
- Your Body Your Yoga

Waar kan ik de factuur vinden van mijn Online yogaopleiding?

Wanneer je je hebt aangemeld voor een online lesmodule of opleiding, dan wordt de factuur altijd direct naar je gemaild.
Soms ontvang je na aanmelding meerdere mails, kijk dan zelf even welke de factuur als bijlage heeft.
Eventueel kun je in de spambox kijken, daar komt het heel soms in terecht ;)

Wanneer kan ik mezelf registreren bij Yoga Alliance als erkend yogadocent?

Wanneer je een volledige RYT200 hebt afgerond, krijg je een diploma.
Daarmee kun je je registeren bij Yoga Alliance als erkend yogadocent.
www.yogaalliance.org

Start vandaag nog!

Ontdek YOGAcademy Online