SUP & SUP Yoga

in Zwolle en omgeving


Lekker bewegen in de buitenlucht


Hoge funfactor


Verbeter je kracht & balans

Lekker bewegen in de buitenlucht

Hoge funfactor

Verbeter je kracht & balans

Wat is SUP ?

SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’; jezelf staand op een surfboard voortbewegen door middel van een peddel.
Steeds meer mensen hebben de stap naar SUP al gemaakt en zijn razend enthousiast, want is het een workout, het is fun en het is heerlijk buiten!

Ook in Nederland is SUP een steeds sneller groeiende watersport aan het worden. Dat is ook niet wonderlijk wanneer je bedenkt dat de sport beoefend kan worden op zee, op rivieren, kanalen, sloten en meren, en Nederland voor ruim 18% bestaat uit water! Daarnaast is het gezond en leuk om te doen, het is zeer toegankelijk, geschikt voor iedereen, het enige dat je nodig hebt is een board een peddel en water.
Na een SUP sessie kom je getraind én ontspannen van het water.  

Ja, dat wil ik wel eens doen!
Yoga op SUPboard

SUP Yoga

Er is nog meer mogelijk dan staand peddelen op een SUPboard: Yoga op het water! Het extra grote en stabiele surfboard, is namelijk ook heel geschikt om Yoga op te doen. Er zijn verschillende soorten yoga mogelijk op een SUPboard; van heel erg rustig en meditatief (Yin) tot dynamisch en krachtig (Yang).
Het grootste verschil met een yogales op de mat is, is dat je nog meer stabiliteit en balans oefent. 

Leren Suppen in Zwolle en omgeving

Ben je benieuwd hoe dat gaat, dat suppen? Heb je het wel eens gezien, maar weet je niet waar je moet beginnen?
Boek dan op aanvraag een privé- of besloten groeps-les!

We bieden verschillende lesmogelijkheden. Zo kun je een privéles boeken óf samen met je partner, vriend of vriendin een besloten les boeken voor 2 of 3 personen.

Wij verhuren geen SUP boards.

Suppen in Zwolle

Leren SUPPEN?

Ben je benieuwd hoe dat gaat, dat suppen? Heb je het wel eens gezien, maar weet je niet waar je moet beginnen? Boek dan een privé-les!
Je wordt tijdens de les(sen) begeleidt en krijgt heldere instructies. Het is voor iedereen heel goed te leren! Meestal ben je na 1 tot 3 lessen in staat om zelfstandig te gaan suppen en ga je lekker zelf op pad! En we maken foto's zodat je een blijvende herinnering hebt.

Boek je SUPles


Double Trouble :)

Wil je liever samen met je vriend, vriendin of partner leren suppen?
We bieden ook besloten groepslessen aan tot max. 3 personen.
Double trouble is double Fun!

Je wordt tijdens de les(sen) begeleidt en krijgt heldere instructies. Ook wordt er tijdens de les of trip foto's gemaakt die je nadien toegestuurd krijgt. Zo heb je een blijvende herinnering aan jullie reis op het water.

Boek je SUPles


SUP YOGA

Misschien wil je niet alleen leren suppen - of kun je dit al een beetje - maar wil je ook graag Yoga doen op de sup! Boek dan een les SUPYoga.
Yoga op het water! Er zijn verschillende soorten yoga mogelijk op een SUPboard; van heel erg rustig en meditatief (Yin) tot dynamisch en krachtig (Yang). Het grootste verschil met een yogales op de mat is, is dat je nog meer stabiliteit en balans oefent.
Boek je SUPles

SUP Clinics Bedrijven

Gezellig op de SUP samen met je collega's? Op aanvraag organiseert SanaYouSUP clinics of supworkshops voor bedrijven en organisaties. Hiervoor geldt een maximum van 5 deelnemers per sessie. Afhankelijk van het aantal gewenste sessies, de groepsgrootte en duur van de clinic, brengen we graag een passende offerte uit. 

Vraag offerte aan

Hoe werkt een SUP les?

1.

Een SUP-les duurt ongeveer 1,5 uur. 

We beginnen met  de belangrijkste instructies, dan gaan we het water op en krijg je al wat gevoel bij  het board en het peddelen. 

2.

Geleidelijk aan ga je van een zittende naar de staande positie. Yes, je staat nu op het board!
Je peddel-skills kun je nu verder ontwikkelen, hierbij krijg je aanvullende instructies.

3.

Na een uur op het water is het of je nooit  anders gedaan hebt! Meestal ben je na 1 à 2 lessen in staat om zelfstandig te gaan suppen. Dan kun je  lekker zelf op pad met je eigen of een huurboard!

Tarieven

SUP Privéles
1 persoon

€ 67,50 

per persoon
duur ong. 1,5 uur
Boek deze SUPles

SUP Besloten les
2 personen

€ 57,50
per persoon
duur ong. 1,5 uur
Boek deze SUPles

SUP Besloten les
3 personen

€ 47,50
per persoon
duur ong. 1,5 uur
Boek deze SUPles
Genoemde tarieven zijn inclusief begeleiding, gebruik van het board, een leash en paddle en gelden voor zowel SUP-lessen als SUPYoga-lessen. 

Combinatie van beide is ook mogelijk!

Suppen in Zwolle

Informatie

  Kledingadvies: Gemakkelijk zittende sportkleding (hardloop-kleding voldoet uitstekend!) met sokken die nat mogen worden of waterschoentjes en zodra het kan op blote voeten want zo heb je het meeste grip.  Er zijn geen omkleedmogelijkheden, dus kom al in je makkelijk zittende sportkleding! Bij zomers weer kun je er natuurlijk ook voor kiezen om badkleding te dragen en af en toe een verfrissende duik te nemen ;)

  Overige tips:De kans is klein maar als je van het board afvalt kun je je bril verliezen.
  Het dragen van een (zonne)bril wordt dan ook afgeraden, tenzij er een brilsafer wordt gebruikt.

  En als je graag je telefoon mee wilt nemen, zorg dan voor een waterdicht en drijfbaar hoesje. Wij nemen overigens foto's tijdens de les, die krijg je na afloop toegestuurd.

  Verder goed om bij je te hebben:

  •  extra setje droge kleding
  •  handdoek
  •  flesje water
  •  zonnebrandcrème
  •  insectenspray 

  Voorwaarden

  • Onze activiteiten zijn,  voor personen met een zwemdiploma, voor boven de 14 jaar en zonder blessures
  • Gemaakte afspraken zijn altijd onder voorbehoud van geschikt sup-weer. Hierbij is de temperatuur niet doorslaggevend, maar vooral de windkracht en eventuele zware neerslag.
  • In uitzonderlijke gevallen wordt er ter plekke besloten dat de les niet door kan gaan vanwege het plots omgeslagen weer
  • Laat kostbaarheden thuis of in je auto. We kunnen je tas ook op eigen risico bij ons in de auto leggen als we het water op gaan.
  • Heb je een (schouder/arm) blessure, overgewicht of ben je zwanger: neem dan vooraf contact op of je wel mee kunt doen. Na 20 weken zwangerschap nemen wij geen beginners mee het water op.  Ook epilepsie en allergie voor insecten willen wij graag van tevoren weten!
  • Zorg dat je genoeg gegeten en gedronken hebt voordat je het water op gaat om een lage bloedsuikerspiegel te voorkomen.
  • Suppen doen we nuchter. Dat wil zeggen niet onder invloed van alcohol of genotmiddelen.
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent en dat je na de les ook wat speling hebt.
  • Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
  • Locatie in overleg;  een plek in of rondom Zwolle

  We behouden ons het recht voor om een les te annuleren of eerder af te breken als we merken dat de voorschriften niet in acht worden genomen.

  Boek een SUP les

  De SUP school van SanaYouSUP is mobiel, dit houdt in dat wij in Zwolle en omgeving lessen kunnen aanbieden op bijna elke gewenste plek. Daarnaast kun je ons regelmatig vinden op een aantal vaste plekken in Zwolle, zoals bij het Almelose Kanaal ter hoogte van de scouting, op de Agnietenplas, de Wijde AA en in de Stadsgracht van Zwolle.