Leren Vliegen in Vinyasa met Harry Wiersma
01 september 2016 

Leren Vliegen in Vinyasa met Harry Wiersma

- Doorspingen, jump-backs en vliegen in flows -

Zaterdag 2 november - 13:30 - 16:30

Zoals de titel al zegt: we gaan vliegen!  In Ashtanga, poweryoga of flowyoga heb je misschien wel eens het woord Vinyasa horen vallen. Ashtanga bestaat uit zes series van asana’s, oftewel houdingen met daar tussen dynamische bewegingen, de vinyasa’s.

In deze workshop leer je meer over de achtergrond van de telling in Ashtanga yoga en het bewegen tussen de asana’s. Want al ziet Ashtanga er spectaculair uit, eigenlijk is het een heel meditatieve oefening. Alles gebeurt op de snelheid van ademen, en in elke serie is eigenlijk alles gekoppeld door de vinyasa-telling. Harry legt je uit waarom dit is.

Na deze inleiding zal de workshop zich concentreren op de dynamische bewegingen die de asana’s verbindt, waaronder de jump back, forward, en jump through.

Om deze bewegingen veilig uit te kunnen voeren besteden we ook uitgebreid aandacht aan de bandha’s, een verzameling spieren die je aanspant in je practice. Je leert in deze workshop alles over bandha's en hoe je ze gebruikt. Bandha’s en jumpen zijn met elkaar verbonden. Eigenlijk spring je om je bandha’s te ontwikkelen.

Tijdens de workshop werk je stap voor stap toe naar de jump backs, jump forward en jump throughs. Door het aanleren in een logische volgorde kun je in je eigen practice zelf je bandha’s en jumps verder ontwikkelen. Of je nu net begint met Ashtanga Yoga of al ervaring hebt met vliegen, tijdens de workshop helpen we  een stap verder.

Voor wie?
Yogi's die Ashtanga beoefenen, hier interesse in hebben of willen beginnen met hun practice. Ook voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar vliegen in yoga. Omdat de vinyasa ook in Vinyasa Yoga of Power Yoga gebruikt wordt, is deze workshop ook leerzaam als je een van deze yogastijlen beoefent.

Docent Harry
Voor degene die mij niet kennen, ik ben Harry. Ik ben een toegewijde Ashtangi, die niet kan slapen als ik een dag mijn practice zou overslaan. Mijn leven staat tegenwoordig in het teken van yoga. Naast mijn eigen practice geef ik les in verschillende shala’s,  en blijf me verdiepen met workshops in Ashtanga, pranayama, en yoga filosofie. In mijn lessen en mijn workshops wordt altijd wel gelachen, maar ze zijn intens genoeg om iedereen die 100 zweetdruppeltjes te laten produceren.

Deelname
2 november 13:30-16:30. De kosten voor deze workshop bedragen €35,-.

[Aanmelden niet meer mogelijk]

Reactie plaatsen