Video Aspect Ratio: 16:9

Over SanaYouYOGA

Mijn naam is Sandy Karsten, oprichter van SanaYouYOGA.
Het woord Sana (gezond) begint met de letters van mijn voornaam en heb ik ontleend aan de prachtige Italiaanse taal.
De naam SanaYou betekent dan ook letterlijk: 'Gezonde Jij'

Nadat ik vanaf 1998 werkte in diverse managementfuncties, ontstond een behoefte aan tegenwicht om de veeleisendheid, werkdruk en de daarmee gepaard gaande stress onder controle te kunnen houden. In 2004 kwam ik in aanraking met Yoga en merkte ik dat Yoga je eigenlijk álles geeft wat je nodig hebt: Ontspanning én energie. Het maakt je sterker, maar ook soepeler. Het kan fysieke klachten oplossen, maar werkt ook preventief doordat het je houding verbetert,

Vanuit deze passie is in 2009 SanaYouYOGA ontstaan, zodat zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige en nuchtere manier de voordelen van Yoga kunnen ervaren. Inmiddels bestaat SanaYouYOGA uit een team van bevlogen docenten en bieden we ook al meer dan zes jaar internationaal erkende opleidingen aan.

Ik hoop je te mogen begroeten in onze yogastudio of op ons online lesplatform!

De YOGAcademy

De SanaYou YOGAcademy is een unieke plek om een yogaopleiding te volgen.  

Of je nou de eerste stappen als (toekomstig) yogadocent wilt zetten of jouw kennis wilt verdiepen/verbreden, door het ruime aanbod aan Teacher Trainings, Advanced Studies en Online Trainingen kan iedereen bij de SanaYou YOGAcademy terecht.  
We staan voor kwaliteit, diepgang en flexibiliteit met daarbij een gezonde dosis plezier!

Samen met een team van zeer ervaren, gepassioneerde docenten bieden we jou als student de ondersteuning die jij nodig hebt.  Bij de SanaYou YOGAcademy ben jij de regisseur van jouw eigen opleidingstraject!  
Volg de basis- en keuzemodules wanneer jij dat wilt. Daarnaast biedt de YOGAacademy ook E-Learningtrajecten aan, waardoor het nóg gemakkelijker wordt de scholing te volgen in jouw eigen tempo.  

Alle Teacher Trainings, Advanced Studies en Online Studies zijn volledig erkend door de Yoga Alliance.  

Een opleiding volgen aan onze YOGAcademy is echt een cadeau aan jezelf.  Het volgen van een yogaopleiding is namelijk niet zomaar een opleiding, naast de kennis die je opdoet is het ook een reis in persoonlijke ontwikkeling.  

“Hét opleidingsinstituut waar kennis, kwaliteit en liefde voor het vak
hand in hand gaan.”

Erkende opleidingen en accreditaties

Sandy is E-RYT500 geaccrediteerd yogadocentenopleider bij Yoga Alliance,  aangesloten bij de Vereniging van Yogadocenten Nederland en YACEP bij Yoga Alliance. Naast de erkende opleidingen door Yoga Alliance is de SanaYou YOGAcademy een CRKBO èn KTNO erkend opleidingsinstituut.

null

Docenten Yogastudio

Maak kennis met de yogadocenten die je in de wekelijkse yogalessen tegen kunt komen.
Sandy
Sandra
Hester
     Anne Marie
Yin Yogadocent SanaYouYOGA
Amanda
Yogadocent SanaYouYOGA
Herma
Brenda

Docentenopleiders YOGAcademy

Klik op de foto van de docentenopleider en ontdek meteen in wélke opleidingen je haar/hem tegenkomt!
Sandy Karsten
Mariëlle Hebing
Eelco Griep
Manja Weijers
Sandra Merks
Brigitte Longueville
Menieke de Ruiter
Jory Serota SanaYouYOGA AYI
Jory Serota

De girlpower van de Back Office

De gezichten achter de mails, socials en drijvende kracht achter SanaYouYOGA
Profielfoto
Angela
Back Office SanaYouYOGA
Yvette
Ardha Chandrasana

Sandy

Oprichter, yogadocent en eigenaar van de SanaYouYOGA is Sandy Karsten.
Naast docent Yoga & Therapie is zij ook personal coach op het gebied van Medical Yoga.

Sandy is E-RYT500 geaccrediteerd yogadocentenopleider bij Yoga Alliance, aangesloten bij de Vereniging van Yogadocenten Nederland en YACEP bij Yoga Alliance. Sandy is tevens de hoofddocent van het opleidingsinstituut van SanaYouYOGA, de YOGAcademy.  De SanaYou YOGAcademy verzorgt internationaal  erkende opleidingen èn is een CRKBO èn KTNO erkend opleidingsinstituut.

Volledig Yoga CV van Sandy

Specialismen: Critical Alignment Yoga, Restorative Alignment Yoga, Yin Yoga & Medical Yoga.

Sandra Docent SanaYouYOGA

Sandra

Mijn naam is Sandra en ik ben geïnteresseerd in alles wat met body, mind en ontwikkeling te maken heeft. In 1997 ben ik begonnen met lesgeven op een sportschool. Mijn interesse lag toen vooral nog aan de fysieke kant.

Toen ik in aanraking kwam met Yoga bij SanaYouYOGA en zelf lessen ging volgen, merkte ik dat ik rustiger werd. Ik kon me makkelijker concentreren, ik voelde me meer in balans. De nuchtere kijk op yoga en de kundigheid van de docent spraken me aan. Daarna ben ik begonnen met de yogadocentenopleiding van de SanaYou YOGacademy. In eerste instantie met het idee om me meer te verdiepen in Yoga en de Yogafilosofie en niet om les te gaan geven. Maar ik merkte al snel dat ik mijn geleerde kennis ook op dit gebied graag wil overdragen en daarom ben ik in 2018 gestart als docent bij SanaYouYOGA. 

Specialismen: Yin Yoga, Ashtanga Yoga, Critical Alignment Yoga & Flow/Power Yoga

Hester

Hester: “Als fanatiek hardloopster ben ik begonnen met yoga om blessures te voorkomen, en om te zorgen dat mijn lijf flexibel genoeg bleef voor mijn andere hobby: dans. Naast een goede preventie van blessures bleek het ook een goede manier om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. Uiteindelijk is Ashtanga yoga zoveel meer geworden in mijn leven dan een work-out of blessure preventie en blijf ik steeds diepere lagen van deze practice ontdekken. Ik heb ervaren dat Ashtanga yoga mij energie, focus en daadkracht geeft, maar me ook elke keer een spiegel voorhoudt.

Ashtanga yoga heeft mijn leven verrijkt en ik wil dat graag delen door je kennis te laten maken met deze yogastijl, zodat je met vertrouwen en met een goede basis kan deelnemen aan de lessen als je interesse gewekt is.”

Specialisme:  Ashtanga Yoga

Amanda

Hallo ik ben Amanda. Toen ik een aantal jaren geleden na een paar yoga stijlen te hebben geprobeerd, bij Yin Yoga uitkwam, voelde dat als thuiskomen. En ik ben er nooit meer mee gestopt.
Ik volgde de lessen bij SanaYouYOGA en heb bij de SanaYou YOGAcademy ook de opleiding tot Yin Yoga Docent gevolgd.  
Eenmaal de opleiding gedaan te hebben, had ik ontzettend veel zin om ook zelf les te gaan geven. Iets wat ik tot een aantal jaar geleden nooit had gedacht, dat ik zou gaan doen, want ik ben toch niet lenig en hou eigenlijk niet van sporten. Inmiddels geef ik met veel plezier les.  

Yin Yoga is voor mij het samenbrengen van lichaam en geest.  Het aardse en het spirituele naar het dagelijkse gewone en bijzondere leven. 

Ik ben mij veel bewuster geworden van de signalen van mijn lichaam die vertelt hoe het met mij gaat en wat ik nodig heb. Yin Yoga geeft mij de kracht van zachtheid en het vertrouwen dat mijn lichaam veel meer kan dan ik dacht.  

Ik geniet ervan om elke week een les voor te bereiden, steeds vanuit een ander thema. Om zo je eigen-wijsheid van je lichaam en geest en je zelfherstellend vermogen te herinneren. 

Specialisme: Yin Yoga, Meditatie & Yoga Nidra

Docent SanaYouYOGA Virabhadrasana 2

Herma

Mijn naam is Herma. Na 23 jaar voor klas te hebben gestaan, heb ik in 2022 mijn baan in het onderwijs opgezegd en ben mij volledig op het lesgeven in yoga gaan richten.
Heerlijk vind ik het. Vooral de combinatie van het actieve in de yang yoga en het zachte van de yin trekt mij enorm. Van beide word ik oprecht blij!

Tijdens de opleiding bij de SanaYou YOGAcademy viel zoveel op zijn plek.
De lichamelijke klachten waar ik mee rondliep en de vele bezoekjes bij de fysio, osteopaat en sportartsen waren niet meer nodig. Ik leerde dat mijn lichaam mij van alles wilde vertellen en dat ik moest luisteren naar mijn lichaam om mijn klachten te kunnen oplossen. Daar heeft Critical Alignment Yoga ook zeker bijgedragen, maar ook de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding Yin Yoga - over de meridianen met alle emoties die hierbij horen - heeft veel herkenning gebracht. Naast de RYT200 heb ik bij SanaYouYOGA ook de verdiepingsmodules Critical & Restorative Alignment Yoga én Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer gevolgd.  
Graag wil ik dan ook dat mensen beter naar hun lichaam luisteren en meer leren vertrouwen op hun eigen lichaam en het zelfherstellende vermogen.

Specialismen: Yin Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Critical Alignment Yoga & Yoga Nidra.

Anne Marie

Van jongs af aan ben ik vertrouwd geraakt met de wereld van yoga, adem en meditatie. In het begin beoefende ik yoga simpelweg omdat het goed voelde. Maar toen kwam het verzoek om yogalessen te geven. Dat was het moment waarop ik besloot om dieper in deze levenswijze te duiken. Ik volgde verschillende opleidingen, waaronder Raja yoga, Shivananda in de VS (Grass Valley), Critical & Restorative Alignment bij de SanaYou YOGAcademy en zelfs kinderyoga.
Terwijl ik zowel yoga beoefende als doceerde, begon yoga zich steeds dieper te verweven met mijn leven en mijn werk als ambulante gezinsbehandelaar. De yogafilosofie bevestigt voor mij de manier van leven.

In 2017 ontdekte ik ook Yin Yoga. Dit opende mijn ogen voor de diepgaande verbinding tussen lichaam en geest, en hoe yoga mensen op persoonlijk vlak kan bijstaan om het ongemak en de weerstand waarmee ze te maken hebben, te benaderen. Tijdens het werk begon ik yoga steeds vaker in te zetten om volwassenen te ondersteunen bij het verkennen van hun innerlijke wereld en bij het omgaan met fysieke en psychosociale uitdagingen.  Nu begeleid volwassenen, ouders en jongeren, die worstelen met psychosociale en fysieke uitdagingen. Mensen die verlangen naar innerlijke verbinding en persoonlijke groei.

Yoga, adem en meditatie schenken mij verbinding, energie, kracht, flexibiliteit, ruimte en innerlijke rust. Dit is een schat die ik graag wil delen met anderen die geïnteresseerd zijn in hun eigen innerlijke reis.

Specialismen: Yin Yoga, Critical Alignment, Restorative Alignment & Flow Yoga

Brenda docent SanaYouYOGA

Brenda

Mijn naam is Brenda  en een aantal jaren geleden was ik naast mijn drukke baan op zoek naar een prettige vorm van bewegen.
In het begin was ik vooral geïnteresseerd in het fysieke aspect van yoga om zo mijn lichamelijke klachten te verminderen en sterker te worden.
Na een aantal jaren Hatha yoga kwam ik bij SanaYouYOGA in aanraking met Yin Yoga. Hier werd ik gedwongen bewust stil te staan en zowel lichamelijk als mentaal mijn grenzen te ervaren.
Wat ik tijdens de sessies op de mat ervaarde kon ik meenemen en toepassen buiten de mat.
Ik heb bij de SanaYou YOGAcademy de RYT200 opleiding tot Yin & Yang Yoga docent gevolgd. In eerste instantie voor mijzelf, maar tijdens de opleiding merkte ik dat ik deze kennis graag wil delen met anderen.

Specialismen:  Yin Yoga, Hatha Yoga, Flow Yoga