Video Aspect Ratio: 16:9

Mijn naam is Sandy Karsten, oprichter van SanaYouYOGA.
Het woord Sana (gezond) begint met de letters van mijn voornaam en heb ik ontleend aan de prachtige Italiaanse taal.
De naam SanaYou betekent dan ook letterlijk: 'Gezonde Jij'

Nadat ik vanaf 1998 werkte in diverse managementfuncties, ontstond een behoefte aan tegenwicht om de veeleisendheid, werkdruk en de daarmee gepaard gaande stress onder controle te kunnen houden. In 2004 kwam ik in aanraking met Yoga en merkte ik dat Yoga je eigenlijk álles geeft wat je nodig hebt: Ontspanning én energie. Het maakt je sterker, maar ook soepeler. Het kan fysieke klachten oplossen, maar werkt ook preventief doordat het je houding verbetert,

Vanuit deze passie is in 2009 SanaYouYOGA ontstaan, zodat zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige en nuchtere manier de voordelen van Yoga kunnen ervaren. Inmiddels bestaat SanaYouYOGA uit een team van bevlogen docenten en bieden we ook al meer dan zes jaar internationaal erkende opleidingen aan.

Ik hoop je te mogen begroeten in onze yogastudio of op ons online lesplatform!

De SanaYou YOGAcademy is een unieke plek om een yogaopleiding te volgen.  

Of je nou de eerste stappen als (toekomstig) yogadocent wilt zetten of jouw kennis wilt verdiepen/verbreden, door het ruime aanbod aan Teacher Trainings, Advanced Studies en Online Trainingen kan iedereen bij de SanaYou YOGAcademy terecht.  
We staan voor kwaliteit, diepgang en flexibiliteit met daarbij een gezonde dosis plezier!

Samen met een team van zeer ervaren, gepassioneerde docenten bieden we jou als student de ondersteuning die jij nodig hebt.  Bij de SanaYou YOGAcademy ben jij de regisseur van jouw eigen opleidingstraject!  
Volg de basis- en keuzemodules wanneer jij dat wilt. Daarnaast biedt de YOGAacademy ook E-Learningtrajecten aan, waardoor het nóg gemakkelijker wordt de scholing te volgen in jouw eigen tempo.  

Alle Teacher Trainings, Advanced Studies en Online Studies zijn volledig erkend door de Yoga Alliance.  

Een opleiding volgen aan onze YOGAcademy is echt een cadeau aan jezelf.  Het volgen van een yogaopleiding is namelijk niet zomaar een opleiding, naast de kennis die je opdoet is het ook een reis in persoonlijke ontwikkeling.  

“Hét opleidingsinstituut waar kennis, kwaliteit en liefde voor het vak
hand in hand gaan.”

Sandy is E-RYT500 geaccrediteerd yogadocentenopleider bij Yoga Alliance,  aangesloten bij de Vereniging van Yogadocenten Nederland en YACEP bij Yoga Alliance. Naast de erkende opleidingen door Yoga Alliance is de SanaYou YOGAcademy een CRKBO èn KTNO erkend opleidingsinstituut.

null

Maak kennis met de yogadocenten die je in de wekelijkse yogalessen tegen kunt komen.
Sandy
Sandra
Hester
Elske
Ninouk yin yoga docent SanaYouYOGA
Ninouk
Klik op de foto van de docentenopleider en ontdek meteen in wélke opleidingen je haar/hem tegenkomt!
Sandy Karsten
Mariëlle Hebing
Menieke de Ruiter
Manja Weijers
Eelco Griep
Jory Serota SanaYouYOGA AYI
Jory Serota
De gezichten achter de mails, socials en drijvende kracht achter SanaYouYOGA
Lonneke
Alyssa
Ardha Chandrasana

Oprichter, yogadocent en eigenaar van de SanaYouYOGA is Sandy Karsten.
Naast docent Yoga & Therapie is zij ook personal coach op het gebied van Medical Yoga.

Sandy is E-RYT500 geaccrediteerd yogadocentenopleider bij Yoga Alliance, aangesloten bij de Vereniging van Yogadocenten Nederland en YACEP bij Yoga Alliance. Sandy is tevens de hoofddocent van het opleidingsinstituut van SanaYouYOGA, de YOGAcademy.  De SanaYou YOGAcademy verzorgt internationaal  erkende opleidingen èn is een CRKBO èn KTNO erkend opleidingsinstituut.

Specialismen: Critical Alignment Yoga, Restorative Alignment Yoga, Yin Yoga & Medical Yoga.

Sandra Docent SanaYouYOGA

Sandra

Mijn naam is Sandra en ik ben geïnteresseerd in alles wat met body, mind en ontwikkeling te maken heeft. In 1997 ben ik begonnen met lesgeven op een sportschool. Mijn interesse lag toen vooral nog aan de fysieke kant.

Toen ik in aanraking kwam met Yoga bij SanaYouYOGA en zelf lessen ging volgen, merkte ik dat ik rustiger werd. Ik kon me makkelijker concentreren, ik voelde me meer in balans. De nuchtere kijk op yoga en de kundigheid van de docent spraken me aan. Daarna ben ik begonnen met de yogadocentenopleiding van de SanaYou YOGacademy. In eerste instantie met het idee om me meer te verdiepen in Yoga en de Yogafilosofie en niet om les te gaan geven. Maar ik merkte al snel dat ik mijn geleerde kennis ook op dit gebied graag wil overdragen en daarom ben ik in 2018 gestart als docent bij SanaYouYOGA. 

Specialismen: Yin Yoga, Ashtanga Yoga, Critical Alignment Yoga & Flow/Power Yoga

Hester

Hester: “Als fanatiek hardloopster ben ik begonnen met yoga om blessures te voorkomen, en om te zorgen dat mijn lijf flexibel genoeg bleef voor mijn andere hobby: dans. Naast een goede preventie van blessures bleek het ook een goede manier om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. Uiteindelijk is Ashtanga yoga zoveel meer geworden in mijn leven dan een work-out of blessure preventie en blijf ik steeds diepere lagen van deze practice ontdekken. Ik heb ervaren dat Ashtanga yoga mij energie, focus en daadkracht geeft, maar me ook elke keer een spiegel voorhoudt.

Ashtanga yoga heeft mijn leven verrijkt en ik wil dat graag delen door je kennis te laten maken met deze yogastijl, zodat je met vertrouwen en met een goede basis kan deelnemen aan de lessen als je interesse gewekt is.”

Specialisme:  Ashtanga Yoga

Elske docent SanaYouYOGA

Elske

Mijn naam is Elske en ik woon  in Zwolle. In mijn leven ben ik altijd zo bewust mogelijk bezig met gezondheid en bewegen. Naast mijn kantoorbaan zijn mijn hobby's onder andere mountainbiken, fitness en hardlopen. 

De overgang naar thuiswerken bracht voor mij  de nodige verandering. In plaats van de gebruikelijke autorit naar werk, besloot ik elke ochtend Yoga te doen. 

Met deze dagelijkse Yoga Practice viel voor mij iets op z’n plaats: ik voelde een verbinding tussen lichaam en geest die ik nog niet eerder had ervaren. Het bracht me rust, ontspanning en een nieuw perspectief op bewustzijn. 

Ik ontdekte een passie voor Yoga, waar ik verdieping aan gaf door het volgen van een aantal Teacher Trainingen bij de SanaYou YOGAcademy.
Bij SanaYouYOGA breng ik nu mijn passie graag over op anderen!

Specialismen: Yin Yoga, Ashtanga Yoga, Critical Alignment & Flow Yoga

Ninouk

Mijn naam is Ninouk en ik woon in Heerde. Al vanaf jonge leeftijd beoefen ik Yoga. Omdat ik mijn kennis nog verder wilde uitbreiden ben ik al snel een 500-uurs Sivananda Yoga opleiding gaan volgen in Rotterdam. Na mijn opleiding ben ik les gaan geven in onder andere Yin Yoga; deze zachte vorm van yoga sluit goed aan bij mijn redelijk drukke leven. Naast yoga docent ben ik leerkracht en afgestudeerd diëtist. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, actief bezig of in de keuken te vinden.

De combinatie voeding, gezondheid, goed voor jezelf zorgen heeft altijd mijn interesse gehad. Yoga brengt mij rust en leert me luisteren naar mijn lichaam. Ik vind het mooi om mijn kennis en passie te delen.

Specialisme:  Yin Yoga, Shivanda Yoga