Yogastijlen

voor iedereen een passende yogavorm

De verschillende Yogavormen

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zóveel verschillende namen kom je tegen als je op zoek gaat naar een yogavorm die bij jou zou kunnen passen. In onze yogastudio bieden we wekelijks een diversiteit aan yogastijlen aan, zodat er altijd wel een type yogales is die bij jou past.

De yogalessen zijn altijd in kleine groepen of 1-op-1, en variëren in intensiteit van  mild, gemiddeld tot dynamisch. Om je te helpen met kiezen, lees je hieronder meer over ons aanbod. Boek dan een proefles om yoga te ervaren. Na afloop van de les adviseren de docenten je graag.
Ontdek wat jou aanspreekt!

Boek meteen jouw Proefles
In het lesrooster klik je op de les van jouw keuze om de les te boeken. Kies voor Proefles en betaal makkelijk online.

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment is het lichaam zo uitlijnen dat spanning weg kan vallen en beweging weer ontstaat vanuit ontspanning en lichtheid.
Lees meer


Critical Alignment Yogales in Zwolle

Restorative Alignment

Vergelijkbaar met Critical Alignment Yoga, alleen heeft Restorative Alignment Yoga een wat meer therapeutische en mildere benadering.
Lees meer


Yin Yoga

Yin Yoga is een toegankelijke, zachte vorm van yoga die zich vooral richt op het activeren en stimuleren van het bindweefsel.
Lees meer


Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga yoga is actief en dynamisch. Het bestaat uit een krachtige, vaste serie yogahoudingen die vloeiend in elkaar overlopen.
Lees meer


Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel de 'slaap van de yogi' genoemd. Met als doel fysieke, mentale en emotionele spanning los te laten en innerlijke rust te herstellen.
Lees meer


Critical Alignment Yoga Rugboog

Medical Yoga / Therapie

Privélessen gericht op rug-, nek- en schouderklachten, RSI, hernia, bekkenklachten, uitstralende pijn of krachtverlies.

Eka Pada Adho Mukha Svanasana - neerwaartse honf met 1 been

Critical Alignment Yoga

Deze moderne yogavorm is gebaseerd op de principes van Critical Alignment Yoga, een hedendaagse en praktische vorm van yoga waarbij je leert bewegen vanuit een stabiele core en die de lichaamshouding verbetert en (rug)klachten vermindert.

 Stress zet zich vaak vast in het lichaam als spierspanning. Tijdens deze les zoek je de spanning in het lichaam op en leer je met behulp van speciale CAY tools (zoals een boogje, stripje en/of rugrolletje) deze los te laten.

Tegelijkertijd bouw je kracht op om een nieuwe, open lichaamshouding te ondersteunen.

De lichamelijke ontspanning werkt door op mentaal niveau, waardoor je je niet alleen fysiek maar ook mentaal vrijer en blijer gaat voelen.

Intensiteit van de les: gemiddeld

Boek een Yogales   

Terug naar overzicht

Restorative Alignment Yoga

Restorative Alignment heeft een wat meer mildere en therapeutische benadering dan Critical Alignment Yogalessen en richt zich op het specifiek herstellend (restorative) vermogen bij beperkingen in het lichaam en de geest. Ook is deze les erg helpend bij rug-, nek- en schouderklachten en het structureel verbeteren van de lichaamshouding. Het werkt zowel op spierniveau als op de myofascia, het bindweefsel in de spieren.

Obstakels in de bewegingsketen worden vrijgeven. Zo wordt er afstemming in de wervelkolom en mobiliteit in verschillende delen van het lichaam gecreëerd om te leren oefenen met een dynamische maar ontspannen balans. Zowel ontspanning, zachte bewegingen en het opbouwen van (core)kracht komt aan bod en ondersteunt elkaar. Het lichaam en de adem krijgen steeds meer ruimte en worden weer een bron van positieve gevoelens.

Intensiteit van de les: mild passief en gemiddeld

Boek een Yogales      
Terug naar overzicht

Yin Yoga

Yin Yoga is een toegankelijke, zachte vorm van yoga die zich vooral richt op het activeren en stimuleren van het bindweefsel. De rustige zittende en liggende yogahoudingen zorgen voor het verminderen van stress en laten de energie (Chi) weer stromen. Je voelt je na afloop heerlijk ontspannen en soepel.

Om de gewrichten op een veilige, effectieve manier te stimuleren, wordt hier in de Yin yoga lessen een zachte druk op uitgeoefend. De houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden en zijn allemaal zittend of liggend.
Yin yoga is een perfecte aanvulling op alle actieve vormen van (yang) yoga en sport, en een prettige tegenhanger voor de hectiek van het dagelijks leven.

Intensiteit van de les
: mild

Boek een Yogales      
Terug naar overzicht

Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga yoga, letterlijk de yoga van het achtvoudige pad, is een dynamische yogavorm die kracht, flexibiliteit en concentratie opbouwt.Het is de oorspronkelijke serie van wat we nu kennen als Vinyasa Flow Yoga.

Ashtanga yoga is actief en krachtig en bestaat uit een vaste serie houdingen die vloeiend in elkaar doorlopen. Een geweldige manier om uit je hoofd en in je lijf te komen. Je werkt hiermee aan zowel je lichaam als geest.

Bewegen op het ritme van de adem en in elkaar overvloeiende houdingen, zorgen ervoor dat Ashtanga een meditatie in beweging wordt. Ashtanga yoga maakt niet alleen je lichaam sterker, fitter en flexibeler, maar heeft hetzelfde effect op je mentale welzijn. Na de eindontspanning stap je kalm, met heldere geest, vol energie en verfrist van je mat af.

Weet dat deze les ook voor ieder niveau toegankelijk is. Je doet de serie altijd op de wijze die bij jou als individu past, dus of je nou fit of minder fit bent, lenig of niet lenig, ervaring hebt met yoga of niet; dat maakt echt niet uit.
Probeer en ervaar het zelf :)

Intensiteit van de les: dynamisch

Boek een Yogales     
Terug naar overzicht

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een verkwikkende en diep ontspannende les die gericht is op het herstellen van je innerlijke balans en het loslaten van spanning. Tijdens een Yoga Nidra sessie lig je comfortabel op de grond terwijl je begeleid wordt om bewust te worden van je lichaam, ademhaling en gedachten, waardoor je een diepe staat van ontspanning bereikt die zowel verfrissend als kalmerend is. Het is een waardevolle aanvulling op actievere vormen van yoga en een welkome ontsnapping uit de drukte van het dagelijkse leven. Een keer per maand op zondagochtend staat deze les op het rooster!

Intensiteit van de les
: mild

Boek een Yogales      
Terug naar overzicht