Cursus BackMitra® Trainer

Leer op verantwoorde wijze de BackMitra® toepassen in jouw lessen


Nieuwe inzichten


Leer spelerderwijs


Wordt gecertificeerd Trainer

Nieuwe inzichten

Leer spelenderwijs

Wordt gecertificeerd Trainer

Wil je dit geweldige hulpmiddel in jouw lessen of sessies gaan gebruiken? Of werk je al met de BackMitra® en wil je meer leren?
Dit is jouw kans om een gecertificeerde BackMitra® trainer te worden!

De BackMitra®

BackMitra® is een uniek hulpmiddel dat is ontworpen om de wervelkolom te ondersteunen en op die manier een gezondere lichaamshouding en beter functioneren van het bewegingsapparaat te bewerkstelligen. In therapiesessies wordt de BackMitra® ingezet om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, rotatorenmanchet-letsel en de zogenaamde ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.

Rug- en nekpijn zijn vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd, waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.

Door de BackMitra® te gebruiken oefen je druk uit op die plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Op deze manier bewegen de wervels naar een nieuwe – beter uitgelijnde – positie en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. De bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden, het borstgebied opent zich, je gaat beter ademhalen en krijgt meer energie. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.


BackMitra Logo SanaYouYOGA

Wat kun je verwachten tijdens deze cursus

 • De BackMitra® op verantwoorde manier in jouw lessen / sessies toe te passen.
 • Over veiligheid en contra-indicaties.
 • Anatomie toegepast op de werking van de BackMitra®.
 • Restauratieve en therapeutische oefeningen.
 • De lichaamshouding en de beweeglijkheid van de wervelkolom van je leerlingen / clienten te verbeteren.
 • Het voorkomen van blessures door de mobiliteit van nek, rug en schouders te herstellen.
 • Condities zoals kyfose, voorwaartse houding van het hoofd (Forward Head Posture) of tekstnek en ‘Sway Back’ houding aan te pakken.
 • Hoe hernia’s in rug en nek te voorkomen.
 • De beginvoorwaarde te scheppen om een verstoord ademhalingspatroon te verbeteren.
 • Hoe je door het parasympathisch zenuwstelsel te activeren stress en spanning kan loslaten


Inclusief:

 • Een uitgebreide cursushandleiding
 • BackMitra® Trainer – Foundations certificaat
 • Een link naar jouw website op de BackMitra® communiteitspagina en toegang tot de BackMitra® Trainers Facebook groep
Ja, ik doe mee!


Ontmoet jouw BackMitra® Docent

Guy Hamaekers is een innovatieve denker en ondernemer in de wereld van yoga en gezonde beweging. Hij is de oprichter en mede-eigenaar van BackToolz, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van hulpmiddelen voor yoga en lichaamsgerichte therapie. Een van zijn meest succesvolle producten is de BackMitra®,
Als specialist in het vermijden van yoga-gerelateerd letsel en het ondersteunen van lichaamsgerichte therapeuten, geeft Guy wereldwijd workshops en trainingen over het gebruik van de BackMitra®.
Hij houdt zich ook bezig met de vraag hoe we tot op hoge leeftijd van een gezond lichaam kunnen genieten. Van oorsprong is hij werktuigbouwkundige en heeft zo een uitzonderlijk inzicht in het menselijk musculoskeletaal bewegingssysteem ontwikkeld.
Met enthousiasme geeft Guy workshops en trainingen aan yogadocenten en lichaamsgerichte therapeuten over hoe zij dit hulpmiddel kunnen integreren in hun lessen en therapiesessies. Dankzij zijn passie en expertise is Guy een  gerespecteerde leider in de yoga- en therapeutische wereld.

Datum

12 november 2023

Prijs deelname

€ 275,-

Tijdstip

10.00 - 18.00 uur

Locatie

SanaYouYOGA in Zwolle