sanayouyoga-yogadocent-anne-marie-drenth-blij

Cursus: De kracht van Yin Yoga in Persoonlijke Ontwikkeling

8-weekse cursus vanaf 10 september 2024


Diepere verbinding met jezelf


Verminder stress


Nieuwe inzichten

Diepere verbinding met jezelf

Verminder stress

Nieuwe inzichten

Duik dieper in de wereld van yin houdingen, energieoefeningen en ademhalingstechnieken.
Ontdek hoe deze krachtige tools je kunnen helpen ontspannen, in balans komen, jezelf reinigen en energie genereren.
In deze 8-weekse cursus ontdek je hoe yin yoga jouw persoonlijke groei op geestelijk, emotioneel en fysiek niveau kan versterken, en laat balans, rust en ontspanning in je leven bloeien.

 • Laat rust en ontspanning jouw kompas zijn naar helderheid en overzicht

 • Ontdek de kracht van overzicht en maak ruimte voor de verborgen lagen van jezelf

 • Laat mij je begeleiden terwijl je leert om comfortabel te worden met de diepere niveaus van jezelf

 • Verrijk je inzicht in je persoonlijke groei en ontwikkeling

 • Ontdek de verborgen boodschappen achter jouw fysieke ongemakken


Voor wie is deze 8-weekse cursus 

Yin Yoga in Persoonlijke Ontwikkeling ?

 • Deze cursus is geschikt voor alle leeftijden
 • Deze cursus is geschikt voor iedereen, ervaring met yoga is niet nodig
 • Deze cursus is geschikt voor ieder die op zoek is naar persoonlijke groei op geestelijk, emotioneel en fysiek niveau

sanayouyoga-yogadocent-anne-marie-drenth-in-gras

Effecten van Yin Yoga

Yin yoga strekt langzaam het bindweefsel, waardoor gewrichten soepeler worden en ruimte ontstaat in het lichaam. Dit bindweefsel, vergelijkbaar met de schil van een sinaasappel, ondersteunt organen en stimuleert het zenuwstelsel, wat spanning vermindert.

Fysieke Voordelen - Het rekken van bindweefsel bevordert de productie van hyaluronzuur, waardoor flexibiliteit toeneemt en stresshormonen verminderen. Dit stimuleert neurotransmitters zoals dopamine en serotonine, die bijdragen aan een gevoel van vreugde, verbeterde slaap en pijnverlichting.

Lichaam en Geest Harmonie - Yin yoga ontspant niet alleen het lichaam, maar ook de geest door langzame spierrekkingen, wat leidt tot mentale ontspanning. Door een gezonde doorstroming van prana wordt de algehele gezondheid verbeterd, versterkt het immuunsysteem en heeft het een positief effect op emoties. 

Emotionele Verwerking - Yin yoga biedt een meditatieve omgeving waarin emoties kunnen worden geuit en verwerkt, waardoor copingmechanismen verbeteren. Het helpt bij het loslaten van opgeslagen emoties, bekend als lichaamspantsering, en bevordert een dieper begrip van innerlijke reacties en patronen.

Het Mystieke Aspect - Yin yoga leert ons om te reflecteren op onze ervaringen en verbinding te vinden met ons diepste innerlijk. Het biedt een weg naar spirituele groei en een dieper begrip van de diversiteit van het leven. Het mystieke aspect van yin yoga omarmt het niet-rationele en biedt inzicht in de eindeloze cycli van energie en transformatie. 

In deze 8-weekse cursus leer je

Onderwerpen

 • Diepgaande Verbinding met Jezelf
  Deze cursus biedt een reis naar binnen, waar je de antwoorden op jouw persoonlijke ontwikkeling voelt resoneren in je lichaam. Leer jouw innerlijke wereld kennen en ontdek hoe je hierop kunt reageren, terwijl we de kracht van yin yoga en persoonlijke begeleiding benutten.

 • Ontgrendel Je Emotionele Wereld
  Leer onderliggende gevoelens herkennen die in je lichaam zijn opgeslagen, en doorbreek het defensieve patroon dat het lichaam aanneemt om psychologische pijn te beschermen. Stap voor stap, met yin yoga als gids, omarm je emoties en laat je blokkades smelten.

 • Verrijkende Praktijkervaring
  Duik dieper in de wereld van yin houdingen, energieoefeningen en ademhalingstechnieken. Ontdek hoe deze krachtige tools je kunnen helpen ontspannen, in balans komen, jezelf reinigen en energie genereren. 

Ook goed te weten

 • Kennismakingssessie: Persoonlijke kennismaking en introductie tot de training. 

 • 8 Groepssessies:
  Wekelijkse sessies van 1,5 uur. 

 • Persoonlijke Begeleiding:
  Via app of e-mail gedurende de trainingsperiode. 

 • Optionele Individuele Begeleiding:
  Tegen extra vergoeding. 

 • Groepsgrootte: 4 tot 6 personen.
  Cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers. 

 • Kosten:
  €420 voor de volledige cursus

 • Data:
  26 maart, 2, 9, 16 en 23 april,
  14, 21 en 28 mei. 

 • Locatie:
  SanaYouYOGA
  Hasselterdijk 20-E, 8043 PD Zwolle.

Ontmoet jouw Docente

Anne Marie Drenth: "Als ervaren yoga-docent met meer dan 15 jaar ervaring, ligt mijn passie voornamelijk in Yin, Hatha, Alignment en Flow Yoga. Dankzij mijn achtergrond in sociaal werk en ervaring als ambulant behandelaar, ben ik toegewijd aan het begeleiden van anderen op hun reis naar persoonlijke groei en welzijn.

Al van jongs af aan ben ik vertrouwd met de wereld van yoga, adem en meditatie. In eerste instantie beoefende ik yoga omdat het gewoon goed voelde, maar later ben ik me gaan verdiepen en heb ik verschillende opleidingen gevolgd om mijn kennis te vergroten. Mijn doel is om mensen te helpen bij het verkennen van hun innerlijke wereld en bij het omgaan met fysieke en psychosociale uitdagingen.

Als yoga-docent focus ik me op het creëren van een diepgaande verbinding tussen lichaam en geest, en ik geloof sterk in de kracht van yoga om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke groei. Yoga, adem en meditatie hebben mij persoonlijk veel gebracht, en ik vind het fantastisch om deze schatten te delen met anderen die geïnteresseerd zijn in hun eigen innerlijke reis. Ik begeleid volwassenen, ouders en jongeren die verlangen naar innerlijke verbinding en persoonlijke groei. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten en samen aan de slag te gaan!"

Data

10, 17 & 24 sept, 1, 8, 15, 22 & 28 okt 2024

Prijs deelname

€ 420,-

Tijdstip

19.00 - 20.30 uur

Locatie

SanaYouYOGA in Zwolle