Workshop werken met de BackMitra®

Relax, adem en laat je stress verdwijnen m.m.v. Guy Hamaekers


Nieuwe inzichten


Los rugklachten op


Laat stress verdwijnen

Nieuwe inzichten

Los rugklachten op

Laat stress verdwijnen

Heb je last van stress, ben je moe of heb je last van nek- en rugpijn? 
Maak dan kennis met de BackMitra®, hét effectieve hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding en het versterken van de rug.
Bij dagelijks zo’n 10 tot 15 minuten oefenen zal je binnen enkele weken resultaat zien. 
Beetje bij beetje wordt je rug soepeler en keert je wervelkolom terug naar zijn natuurlijke rechtere stand. Het kan zijn dat je daardoor zomaar een paar centimeter groeit!

De BackMitra®

BackMitra® is een uniek hulpmiddel dat is ontworpen om de wervelkolom te ondersteunen en op die manier een gezondere lichaamshouding en beter functioneren van het bewegingsapparaat te bewerkstelligen. In therapiesessies wordt de BackMitra® ingezet om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, rotatorenmanchet-letsel en de zogenaamde ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.

Rug- en nekpijn zijn vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd, waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.

Door de BackMitra® te gebruiken oefen je druk uit op die plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Op deze manier bewegen de wervels naar een nieuwe – beter uitgelijnde – positie en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. De bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden, het borstgebied opent zich, je gaat beter ademhalen en krijgt meer energie. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.


BackMitra Logo SanaYouYOGA

Wat kun je verwachten in deze workshop

In deze workshop doe je oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische yogahoudingen. Je leert stress-patronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken. Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn.

Voor wie is deze workshop?

  • Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.
  • Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de BackMitra® om er zelf thuis mee aan de slag te gaan.
  • Voor alle professionals die met de BackMitra® willen kennismaken en het mogelijke gebruik ervan in hun lessen/sessies willen evalueren.


Ja, ik doe mee!


Ontmoet de uitvinder van de BackMitra®

Guy Hamaekers is een innovatieve denker en ondernemer in de wereld van yoga en gezonde beweging. Hij is de oprichter en mede-eigenaar van BackToolz, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van hulpmiddelen voor yoga en lichaamsgerichte therapie. Een van zijn meest succesvolle producten is de BackMitra®,
Als specialist in het vermijden van yoga-gerelateerd letsel en het ondersteunen van lichaamsgerichte therapeuten, geeft Guy wereldwijd workshops en trainingen over het gebruik van de BackMitra®.
Hij houdt zich ook bezig met de vraag hoe we tot op hoge leeftijd van een gezond lichaam kunnen genieten. Van oorsprong is hij werktuigbouwkundige en heeft zo een uitzonderlijk inzicht in het menselijk musculoskeletaal bewegingssysteem ontwikkeld.
Met enthousiasme geeft Guy workshops en trainingen aan yogadocenten en lichaamsgerichte therapeuten over hoe zij dit hulpmiddel kunnen integreren in hun lessen en therapiesessies. Dankzij zijn passie en expertise is Guy een  gerespecteerde leider in de yoga- en therapeutische wereld.

Datum

7 oktober 2023

Prijs deelname

€ 40,-

Tijdstip

14.00 - 16.30 uur

Locatie

SanaYouYOGA in Zwolle