Restorative Alignment Yoga Workshop

met internationaal senior yogadocente Brigitte Longueville


Verbetert de lichaamshouding & lost (rug)klachten op


Pranayama & stress-reductie


Alignment mbv de BackMitra &  yogatools

Verbetert de lichaamshouding & lost (rug)klachten op

Pranayama & stress-reductie

Alignment mbv de BackMitra & yogatools

Restorative Alignment Yoga lijkt op Critical Alignment Yoga, maar met een wat zachtere benadering. Het richt zich specifiek op het herstellend (restorative) vermogen bij fysieke beperkingen en heeft daarmee tevens een positief effect op het mentale welzijn.

Deze methode is ontwikkeld door Brigitte Longueville, zelf een van de eerste leerlingen van Gert van Leeuwen (Critical Alignment Yoga).
Als  internationale yogadocent brengt ze haar lessen en inzichten naar veel yogastudio’s en scholen over de hele wereld.

Naast internationaal yogaleraar, is Brigitte directeur van Solstice-Yoga in Mexico. Ze geeft docentenopleidingen en workshops onder meer in Mexico, de Verenigde Staten, India, Antigua (West-Indië) en Europa. In de zomermaanden is zij enige tijd in Europa en ze komt op zaterdag 8 juli a.s. speciaal naar SanaYouYOGA in Zwolle voor een bijzondere workshop Restorative Alignment!

Restorative Alignment Yoga

Restorative Alignment heeft een wat meer therapeutische benadering en richt zich op het specifiek herstellend (restorative) vermogen bij beperkingen in het lichaam en de geest bij klachten. Spanning loslaten kan net zo moeilijk zijn als kracht gebruiken. Het observeren van dit proces zonder te reageren is het meditatieve deel van Restorative Alignment.
Wanneer spieren stijf zijn, kunnen gewrichten niet bewegen, wanneer gewrichten star zijn, kunnen spieren hun werk niet doen. Verschillende delen van het lichaam moeten kunnen communiceren om een totale beweging te creëren.
Met behulp van diverse hulpmiddelen (tools), zoals de BackMitra, stoelen, riemen bolsters en rugbogen, kunnen obstakels in de bewegingsketen worden vrijgeven.
Zo wordt er afstemming in de wervelkolom en mobiliteit in verschillende delen van het lichaam gecreëerd om te leren oefenen met een dynamische maar ontspannen balans.

Inhoud van de workshop

Het thema van de workshop is Brigitte nog aan het uitwerken, maar deze bijzondere workshop wil je zeker niet missen!
Sowieso kun je onderstaande opbouw verwachten:

  • Zacht dynamische yogaserie met aandacht voor opbouw van asana's
  • Uitleg over Alignment en wat de positieve effecten daarvan zijn
  • Het beoefenen van Pranayama met aandacht voor de lage, middelste en hogere ademruimtes
  • Passieve oefeningen met behulp van de diverse tools, waaronder de BackMitra
  • Zachte Restorative yogales 


Voor wie?
De workshop wordt gegeven in het Nederlands en is voor iedereen geschikt. Of je beginnend yogabeoefenaar bent, al wat meer ervaring hebt of yogadocent ben; iedereen zal op zijn/haar eigen niveau mee kunnen doen.

Ja leuk, ik doe mee!


Ontmoet jouw Docent

Brigitte Longueville is internationale yogadocent en gecertificeerde Yoga Alliance docent en docententrainer (E-RYT 500 + YACEP). Ze begon haar yogastudie zo’n 40 jaar geleden als negentienjarige toen ze naar India reisde. Ze bleef daar in de 6 jaar daarna en heeft zich daar helemaal ondergedompeld in de studie van yoga. Haar lessen weerspiegelen haar lange studie met internationale leraren en yogi’s op het gebied van “traditionele” Zuid-Indiase yoga, pranayama, critical alignment en werken met vipassana-meditatie.
Belangrijke leraren van Brigitte waren onder andere Clive Sheridan, Sri Pattabhi Jois en Gert van Leeuwen.

Brigitte ontleent haar kennis op het gebied van therapeutische yoga aan haar studies aan het Kaivalyadhama Yoga Institute & Research Centre in India, haar training bij Gert van Leeuwen aan het Critical Alignment Yoga Institute in Nederland, en studies bij David McAmmond, lid van de Internationale Vereniging van Yogatherapeuten, Canada.  

In 1999 richtten Brigitte en Guy Hamaekers Solstice Yoga Center op in Mexico, waar ze nog steeds werkzaam is als directeur, docent en docententrainer van het instituut. Ze doet al meer dan 25 jaar pranayama en beoefent al tien jaar vipassana-meditatie. Als internationaal yogadocent, geeft ze opleidingen over de hele wereld, waaronder: de Verenigde Staten, Nederland, België, Spanje, India, Antigua (West-Indië) en Mexico.

Datum

8 juli 2023

Prijs deelname

€ 75,-

Tijdstip

11.00 - 17.00 uur

Locatie

SanaYouYOGA in Zwolle

Hoe werkt het?

1.

Klik op de button om je aan te melden. Een nieuw scherm opent.

2.

Aan de rechterzijde van het nieuwe scherm klik je op de button 'Boek Nu'

3.

Betaal gemakkelijk online via iDeal. Je plek is nu gereserveerd.