Workshop: Yin Yoga en Klank

 Workshop Yin Yoga ondersteund door Klank- en Harpschalen


Je gedachten komen tot rust


Verminder stress


Vernieuwde energie

Je gedachten komen tot rust

Verminder stress

Vernieuwde energie

In deze extra lange Yin Yoga les is er alle tijd om het bindweefsel te verzachten zodat het weer soepeler wordt en zo ook de Chi (levensenergie) beter kan stromen. Je komt met je aandacht meer in het moment, bij je lichaam en je gedachtestroom komt meer tot rust. Deze Yin Yoga ochtend wordt ondersteund door de prachtige geluiden van klank- en harpschalen. De trillingen van de schalen helpen je naar meer harmonie en stimuleren ook het zelf-herstellend vermogen, net als de Yin Yoga, daarom is de combinatie van Yoga en Klank zo mooi verdiepend. 

Kom en laat je meenemen in een ochtend vol ontspanning en innerlijke harmonie. Onze unieke Yin Yoga sessie wordt vergezeld door de klanken van klank- en harpschalen. Laat deze klanken je lichaam doordringen en helpen om spanning los te laten, terwijl je gedachten kalmeren in de rustgevende resonantie. Ervaar de krachtige verdieping van Yin Yoga en de harmoniserende klanken, die samen het zelf herstellend vermogen stimuleren en je meenemen naar een staat van diepe rust en vernieuwde energie. Wees welkom en geniet van deze unieke ervaring!

Wat kun je verwachten in deze workshop Yin Yoga les met klank

  • Rustige startmeditatie, om de aandacht naar jezelf te brengen en gewaar te worden van je lichaam en het ritme van je adem in het moment.
  • Meerdere Yin Yoga houdingen, om bindweefsel in heel je lichaam te verzachten en het ervaren van het verdiepende effect van klanken in je lichaam.
  • Een extra lange eindontspanning met Klank-sessie waarbij de voelbare trillingen van de klanken je tot een nog diepere ontspanning brengen.
    Alle houdingen zijn zittend of liggend. Je hoeft geen ervaring te hebben met Yin Yoga om mee te doen, het mag natuurlijk wel.

Yin Yoga met Klank

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte meditatieve vorm van Yoga die zich vooral richt op het activeren en stimuleren van het bindweefsel. Ook geeft Yin Yoga het zelf-herstellend vermogen een positieve stimulans. Door in de houdingen rek en milde druk op het bindweefsel te geven, daar waar krapte in het weefsel is ontstaan en dus de beweging stagneert, wordt het gestimuleerd om spanning en weerstand los te laten.

In deze extra lange Yin Yoga les is er alle tijd om het bindweefsel te verzachten zodat het weer soepeler wordt en zo ook de Chi (levensenergie) beter kan stromen. Je komt met je aandacht meer in het moment, bij je lichaam en je gedachtestroom komt meer tot rust. De houdingen worden langere. tijd aangehouden (4-6 minuten), waarin je je steeds meer overgeeft aan het verzachten.

Klank- en Harpschalen

Deze Yin Yoga ochtend wordt ondersteund door de prachtige geluiden van klank- en harpschalen. De trillingen van de klank, dringen door je lichaam en ondersteunen het proces om spanning in het weefsel los te laten. Ook je gedachten resoneren met de verschillende frequenties van de klanken waarmee er meer rust komt in je hoofd.

De trillingen van de schalen helpen je naar meer harmonie en stimuleren ook het zelf-herstellend vermogen, net als de Yin Yoga, daarom is de combinatie van Yoga en Klank zo mooi verdiepend.

Yin Yogadocent SanaYouYOGA

Ontmoet jouw Docenten

Docente Amanda Beelen: 

''Een aantal jaren geleden ontdekte ik Yin Yoga en het voelde meteen als thuiskomen. Sindsdien ben ik er nooit meer mee gestopt. Ik heb de lessen gevolgd bij SanaYouYOGA en ook de opleiding tot Yin Yoga Docent gedaan bij de SanaYou YOGAcademy. Het lesgeven was iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou doen, omdat ik niet lenig ben en eigenlijk niet van sporten hou. Maar inmiddels geef ik met veel plezier les.

Voor mij is Yin Yoga het samenbrengen van lichaam en geest, het aardse en het spirituele in het dagelijkse leven. Door Yin Yoga ben ik veel bewuster geworden van de signalen van mijn lichaam en wat het nodig heeft. Het geeft mij de kracht van zachtheid en het vertrouwen dat mijn lichaam meer kan dan ik dacht. Elke week bereid ik met plezier een les voor, met steeds een ander thema, om zo de eigen-wijsheid van lichaam en geest en het zelfherstellend vermogen te herinneren. Ik deel dit graag met anderen en hoop zo bij te dragen aan hun welzijn."

Gastdocent Jan Ridder: 

''Al jarenlang geef ik Klank–ontspanning in allerlei vormen en bovenal ben ik maker van klank-instrumenten. Ik ga hierbij uit van rustige vormen en klanken en de eenvoud van natuurlijke materialen.

De klanksessies zijn eigenlijk verhalen die je mee op reis nemen, rustige klanken, harmonieën en natuurlijke geluiden, die je de ruimte geven om bij je eigen stilte te komen.''

Data

Zondag 2 juni 2024

Prijs deelname

€ 44,-

Tijdstip

10.00 - 12.00 uur

Locatie

SanaYouYOGA in Zwolle