Your Body Your Yoga Frog Pose

Your Body Your Yoga

Workshop & Boekpresentatie m.m.v. Bernie Clark


Nieuwe inzichten


Leer spelenderwijs


Een must voor iedere yogi

Nieuwe inzichten

Leer spelenderwijs

Een must voor iedere yogi

Op zaterdag 1 oktober 2022 wordt de Nederlandstalige versie van de bestseller Your Body Your Yoga van Bernie Clark officieel gelanceerd. De middag bestaat uit een ‘Your Body Your Yoga’- workshop  met docentenopleiders Sandy Karsten en Marielle Hebing, èn een live lecture van de auteur Bernie Clark zelf. Je kunt hierbij aanwezig zijn in de yogastudio van SanaYou YOGAcademy in Zwolle òf live via Zoom.


De Canadese auteur Bernie Clark

Bernie Clark (1953) heeft van jongs af aan een passie voor wetenschap, gezondheid, sport en spiritualiteit. Al meer dan dertig jaar verkent hij de weg van de meditatie, en in 1998 begon hij met lesgeven in yoga en meditatie. Meerdere keren per jaar begeleidt hij yogadocentenopleidingen, waarbij hij een brug wil slaan tussen de yogaervaring en de moderne wetenschap. Bernie woont en geeft les in Vancouver, Canada.

Van Bernie Clark verschenen naast Your Body, Your Yoga de boeken YinSights: A Journey into the Philosophy and Practice of Yin Yoga, The Complete Guide to Yin Yoga: The Philosophy and Practice of Yin Yoga en From the Gita to the Grail: Exploring Yoga Stories and Western Myths.

Your Body Your Yoga -
Het Boek 

Auteur Bernie Clark beschrijft anatomie vanuit een heel nieuwe invalshoek, namelijk: de realiteit.
Ieder mens is tenslotte anders. Dat geldt ook voor weefsels en structuren, waardoor deze verschillen invloed hebben die dat heeft op de (on)mogelijkheden in yogahoudingen. Ook wordt aandacht besteed aan de manier waarop yoga kan helpen bij het versterken en helen van het lichaam. Dit boek gaat verder dan elk eerder verschenen yoga-anatomieboek, en is daarmee een leidraad voor iedere yogabeoefenaar èn yogadocent.

In het eerste deel van het boek wordt aandacht besteed aan de aard van spieren, fascia, pezen, ligamenten, gewrichtscapsules, botten en extracellulaire matrix, en hoe deze bijdragen aan onze mate van mobiliteit. De vorm van deze structuren bepaalt tenslotte ons individuele bewegingsbereik, waardoor niet elk lichaam elke yogahouding kan doen. Je krijgt inzicht in welke houdingen helend en ondersteunend zijn, en welke houdingen juist niet.
In het tweede deel van het boek worden deze principes toegepast op het menselijk lichaam, waarbij je individuele variaties voor de diverse gewrichten aangeboden krijgt voor zowel yogadocenten als yogabeoefenaars.

‘Your Body, Your Yoga’ biedt verrijking en verdieping voor de yogabeoefenaar en is een echte must voor iedere yogadocent!
En… eindelijk ook in het Nederlands

Uitgeverij Samsara, Nederlandse vertaling door Rob Beenker

Wat kun je onder andere verwachten in deze workshop


13.00 – 16.00 – Een praktische yogaworkshop gebaseerd op het boek YBYY.
Hierin worden verschillende asana’s uitgewerkt en komen individuele verschillen in weefsel- en botstructuren van diverse yogi’s aan bod. Er wordt onmiddellijk zichtbaar (en voelbaar) wat het effect is  in diverse yogahoudingen.
Houdingen uit zowel Yin Yoga als asana’s uit meer dynamische yogavormen worden besproken en uitgevoerd.
In de praktijkworkshop staat de vraag centraal: ‘Wat stopt mij in een yogahouding?
Op een speelse manier gaan we aan de slag met verschillende yogahoudingen en onderzoeken de verschillen van mens tot mens en hoe dat komt.
Een workshop vol eye-openers voor zowel yogadocenten als yoga beoefenaars.

Deze workshop wordt ondersteund met videolessen van de SanaYou YOGAcademy, waarin een aantal onderwerpen uit YBYY besproken worden. Hier mag je 2 weken lang kosteloos gebruik van maken. De SanaYou YOGAcademy werkt al jaren vanuit de principes van YBYY in alle erkende yoga-opleidingen die zij verzorgt. 

16.30 – 18.00 uur – Om 16.30 uur sluit niemand minder dan auteur Bernie Clark himself aan via een livestream. Deze is in de yogastudio via groot scherm te volgen en Bernie kan de deelnemers ook zien. Bernie begint met het geven van een lecture over de thematiek uit zijn boek YBYY en de workshop eerder deze middag: ‘Wat stopt mij in een yogahouding’. Hij zoomt nog iets verder in op specifieke situaties, wat gegarandeerd zal bijdragen aan nog meer ‘aha’-momenten.
Q & A: Het laatste deel is dan alle ruimte om rechtstreeks aan Bernie vragen te stellen, die hij met veel plezier zal beantwoorden!

Je kunt deze workshop & lecture beleven in de yogastudio van de SanaYou YOGAcademy in Zwolle (aantal plekken is beperkt) òf live via Zoom.
Als je meedoet via Zoom kun je in de middag live meekijken met de workshop in de studio en ook vragen stellen aan de docenten.
In het tweede deel met Bernie kun je eveneens na afloop vragen stellen aan Bernie zelf.

Ja, ik doe mee!


Advanced Yin & Yang Flows TT

Ontmoet jouw Docenten

Deze online scholing wordt gegeven door Marielle Hebing en Sandy Karsten.

Mariëlle is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 Elementenleer en Ashtanga Yoga.
Als docentenopleider is Marielle als geen ander in staat om asana's, activaties en vinyasa-technieken uit Ashtanga Yoga over te brengen mét een hoge funfactor!

Sandy is internationaal yogadocent, E-RYT500 geaccrediteerd yogadocenten-opleider èn YACEP bij Yoga Alliance. Tevens is ze hoofddocent van het erkende opleidingsinstituut de SanaYou YOGAcademy. Als docentenopleider is zij als geen ander in staat om de technieken en achtergronden van de verschillende yogavormen met passie over te brengen! In deze scholing neemt ze je mee in het roemruchte verleden van Ashtanga Yoga en de Anatomie.

Datum

1 oktober 2022

Prijs deelname

€ 75,-

Tijdstip

13.00 - 18.00 uur

Locatie

SanaYouYOGA in Zwolle

Hoe werkt het?

1.

Klik op de button om je aan te melden. Een nieuw scherm opent.

2.

Aan de rechterzijde van het nieuwe scherm klik je op de button 'Boek Nu'

3.

Betaal gemakkelijk online via iDeal. Je plek is nu gereserveerd.