Anatomie & Biomechanica voor Yogadocenten

Leer hoe alles samenwerkt in asana's.... een must voor álle (Yang) Yogadocenten


High Quality Videolessen


Speciaal ontworpen voor yogadocenten


Certificaat 16 CE - Yoga Alliance

High Quality Videolessen

Speciaal ontworpen voor yogadocenten

Certificaat 16 CE - Yoga Alliance

Ontdek de magie van anatomie en biomechanica, speciaal ontworpen voor gepassioneerde yogadocenten!
Deze boeiende bijscholing,  gaat verder dan de doorgaans 'droge anatomie' en biedt een diepgaande verkenning van de innerlijke werking van het lichaam. 
Stap in een wereld waarin spieren niet alleen bundels vezels zijn, maar levende, harmonieus samenwerkende krachten. Leer géén namen van spieren, maar ontdek hoe deze  als goed op elkaar afgestemde dansers samenwerken om een prachtige choreografie te creëren in een breed scala aan yogahoudingen.

Deze online bijscholing onthult de geheimen van beweging in verschillende fysieke gebieden en benadrukt de cruciale rol die yogahoudingen spelen in het bereiken van balans en flexibiliteit. Verbreed je horizon, verdiep je kennis en leer hoe je beperkingen in beweging kunt omarmen en transformeren.

Word een meester in het begrijpen van de subtiele dynamiek van het lichaam en inspireer je Yang Yoga-deelnemers met jouw diepgaande kennis.
Schrijf je nu in en laat je passie voor yoga naar nieuwe hoogten stijgen!

Voor wie is deze verdiepingsmodule Anatomie & Biomechanica?

 • Voor Yogadocenten of Yoga beoefenaars die zich verder willen bijscholen of verdiepen in de werking en samenhang van het lichaam in Yoga en het effect daarvan in  yogahoudingen
 • Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 16 hr CE (Continuing Education
 • Voor studenten van de erkende RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga Teacher Training en RYT200 Yin & Yang Teacher Training  aan de SanaYou YOGAcademy

Verdieping van je kennis als yogadocent

Betere begeleiding van je yoga-leerlingen

Begrip van de anatomische structuren en hun functies in yoga 

Creatief lesgeven en blessurepreventie 

anatomie en biomechanica voor yang yogadocenten

Biomechanica in Yang Yoga

Laat je inspireren door deze bijscholing die de anatomie en biomechanica van yoga onthult.

In het eerste deel, gewijd aan het onderlichaam, leer je hoe je yogahoudingen vanaf de basis opbouwt. Ontdek de essentie van het onderlichaam en begrijp waarom het zo van vitaal belang is. Je zult de diepe connectie vanuit deze fundamenten ervaren, waardoor je beseft dat alles in perfecte harmonie met elkaar verbonden is. Deze inzichten zullen je helpen om je yogalessen naar een hoger niveau te tillen.

Maar we gaan verder! In het tweede deel, gericht op het bovenlichaam, komt ondermeer de rol van de handen en schouders in poses zoals Neerwaarts Kijkende Hond en Chaturanga Dandasana. Leer niet alleen hoe je je handen op de juiste manier plaatst, maar begrijp ook waarom dit cruciaal is. Duik ook in de complexiteit van het schoudergewricht en ontdek waarom bv het schouderblad een sleutelrol speelt in Neerwaarts Kijkende Hond.

Botten, spieren en vooral bindweefsel worden tot in de kern besproken, en je zult het fascinerende verband tussen al deze elementen ervaren. Ontdek hoe verschillende houdingen specifieke effecten op je lichaam hebben, leer waar ze goed voor zijn en krijg waardevolle inzichten om blessures te voorkomen.

Kortom, verwacht een diepgaande verkenning van anatomie, kinesiologie en neurologie in de context van yogahoudingen. Laat je innerlijke yogi groeien!


Start vandaag!   Download opleidingsinformatie

In deze online scholing leer je:

Het Onderlichaam

 • De voet en de Fascialijnen
 • Bindweefsel vs. Spieren
 • Het belang van actieve voeten in Yoga
 • De knie in Yogahoudingen
 • De heup en een stukje Neurologie
 • De rol van de bilspieren in Yoga
 • De rol van het bekken in Yoga
 • Afsluitende Kennistest Onderlichaam

Praktijklessen onderlichaam

 • Praktijkles Voeten
 • Het voelen van de Fascialijnen
 • Oefenen activeren van de voet
 • Balansoefening met behulp van de riem
 • Relevante activities in staande houdingen
 • Asanales - leren activeren

Het Bovenlichaam

 • De hand en de pols in Yoga
 • De elleboog in Yoga
 • De schouder in Yoga
 • Inzoomen op enkele asana's
 • Impingement & T.O.S.
 • Afsluitende Kennistest Bovenlichaam

Praktijklessen bovenlichaam

 • Praktijkles Handen
 • Yogales - Alles komt samen
Ik wil me aanmelden
Yin Yoga en Fascia TT

Ontmoet jouw Docente

Deze online scholing wordt gegeven door Manja Weijers.
Fysiotherapeut, P-DTR practioner en Yogadocent Manja, is al enkele jaren betrokken bij de docentenopleidingen van SanaYou YOGAcademy.
Manja heeft een ware passie voor menselijk lichaam, dit is ook terug te zien in haar carrière als zowel fysiotherapeut, somatisch therapeut, functioneel osteopatisch therapeut en yogadocent. De studie voor het menselijk lichaam is voor Manja een reis die nooit eindigt; elke vraag die ze tegenkomt triggert haar om door te blijven leren.  Manja weet (bijna) alles van de fysiologische aspecten van het menselijk lichaam waarbij fascia en littekens (i.c.m. yogahoudingen) haar specialiteit zijn

Manja heeft veel inzicht in wat het lichaam doet in bepaalde houdingen, wanneer heb je compressie en wanneer heb je rek, en is het erg om de sensaties te voelen die je voelt in een bepaalde houding?

Deze fysiologische kennis en haar yogadocentschap zijn een unieke combinatie wat Manja tot een zeer deskundig docent maakt.  Manja, ook Yin Yogadocent en Vinyasa Flow Yogadocent, draagt graag haar kennis en ervaring graag over als yogadocentenopleider.  Haar passie en kennis werkt aanstekelijk en Manja is met recht een docent waar je met vakinhoudelijke vragen terecht kunt! 

Yin Yoga & Fascia Online TT
€195,-

Biomechanica & Anatomie voor Yogadocenten

 • 2o+ Videolessen waarin je alles leert over het bewegen in yogahoudingen
 • 2 Kennistests
 • Toegang tot een besloten community
 • Erkend door Yoga Alliance
 • Certificaat (16 CE)

Waarom Anatomie & Biomechanica?

Verdieping van je kennis en vaardigheden als yogadocent

Als yogadocent kun je met deze kennis je lesgeef-vaardigheden verfijnen, waardoor je lessen veiliger, toegankelijker en meer verrijkend worden voor jedeelnemers.

Betere begeleiding van je yoga-leerlingen

Diepgaande anatomische en biomechanische kennis verbetert je eigen yogabeoefening, omdat je bewegingen nauwkeuriger en effectiever worden. Dit vertaalt zich tevens naar de begeleiding van je deelnemers in jouw lessen.

Blessure preventie

Begrip van de anatomische structuren en hun functies in yoga helpt bij het voorkomen van blessures, zowel bij jezelf als bij je studenten.

Verdieping van kennis & persoonlijke groei

Deze bijscholing biedt niet alleen professionele ontwikkeling, maar draagt ook bij aan persoonlijke groei door een beter begrip van het lichaam en geest. Het gaat verder dan basisanatomie en omvat geavanceerde concepten in kinesiologie en neurologie, wat een diepere laag van begrip en waardering voor yoga biedt.

Inspiratie & motivatie

Met deze kennis kun je nieuwe, creatieve manieren vinden om yogahoudingen te benaderen en te onderwijzen, waardoor je lessen fris en inspirerend blijven voor je studenten.

Waar krijg ik toegang tot?

20+ Videolessen & Kennistests

Certificaat 16 CE - Yoga Alliance

Besloten Online Community

Hoe werkt het?

1.

Betaal gemakkelijk online.

2.

Ontvang binnen 10 minuten jouw inloggegevens per mail.

3.

Je kunt gelijk aan de slag met het volgen van de scholing.

Overige Informatie

Vooropleiding
De verdiepingsmodule Anatomie & Biomechanica voor Yang Yogadocenten is bestemd voor yogadocenten die zich verder willen bijscholen of verdiepen in dit brede onderwerp.

CE-uren
Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 16 hr CE (Continuing Education).

Lesvorm
Deze module wordt aangeboden als Online Study.
Dat wil zeggen via videolessen en kennistests op ons online lesplatform.
Je volgt deze bijscholing in je eigen tijd en tempo.
Je krijgt hier 24 maanden de tijd voor.Annuleringsvoorwaarden
Het is niet mogelijk om online opleidingsmodules te annuleren, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot, en kunt beschikken over, al het lesmateriaal behorende bij deze opleidingsmodule. Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Certificaat
Wanneer je al het lesmateriaal doorlopen hebt èn de kennistests goed hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van deelname van 16hr/CE

Overige Informatie

Vooropleiding
De verdiepingsmodule Anatomie & Biomechanica voor Yang Yogadocenten is bestemd voor yogadocenten die zich verder willen bijscholen of verdiepen in dit brede onderwerp.

CE-uren
Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 16 hr CE (Continuing Education).

Lesvorm
Deze module wordt aangeboden als Online Study.
Dat wil zeggen via videolessen en kennistests op ons online lesplatform.
Je volgt deze bijscholing in je eigen tijd en tempo.
Je krijgt hier 24 maanden de tijd voor.

Annuleringsvoorwaarden
Het is niet mogelijk om online opleidingsmodules te annuleren, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot, en kunt beschikken over, al het lesmateriaal behorende bij deze opleidingsmodule. Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Certificaat
Wanneer je al het lesmateriaal doorlopen hebt èn de kennistests goed hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van deelname van 16 hr/CE

Verdiep jouw Yogakennis waar en wanneer jij wilt