Assisted Yin & de 5 Elementenleer(75hr)

Yin Yoga volgens een eeuwenoude krachtige traditie: Natuurlijk in je Element


Blended Learning


Speciaal ontworpen voor yogadocenten


Certificaat 75 CE - Yoga Alliance

Blended Learning

Speciaal ontworpen voor yogadocenten

Certificaat 75 CE - Yoga Alliance

De 5 Elementenleer is een natuurfilosofie die duizenden jaren terug gaat in de tijd. De chinezen ontdekten een cyclus van 5 fases in de natuur en deze fases zie je overal in de natuur terug zoals in de beweging van dag en nacht, de verschillende levensfases en in de seizoenen. Deze cyclus hebben zij de 5 elementen genoemd. Onder deze 5 Elementen vallen de 12 hoofdmeridianen, die je al kent uit jouw Yin Yogadocentenopleiding.
Vanuit deze basis gaan we dieper in op deze theorie zodat je nieuwe verbanden kan gaan leggen op het gebied van emoties, gedragingen en vele andere thema’s die onder de elementen vallen.

Door deze verdiepende bijscholing kun je ook meer inzicht krijgen in jouw eigen energieverdeling en patronen – waarom je doet, wat je doet, en hoe je jezelf en je deelnemers kunt ondersteunen om te blijven bewegen naar balans.  Hiermee kun je gericht lessen geven afgestemd op de thema’s die passen bij de tijd van het jaar of thema’s die spelen bij jouw deelnemers.  


null Deze lesmodule is erkend door KTNO en NVST (Nederlands Vereniging van Somatherapeuten)

Deze opleiding bestaat uit 2 delen: 32 uur online en 5 dagen klassikaal
Zodra je je inschrijft, krijg je toegang tot het eerste deel van de opleiding, bestaande uit een uitgebreid E-Lesboek, 35+ Videolessen. Samen het het oefenen nav de videolessen goed voor de eerste 32 uur van deze lesmodule. De videolessen bieden Yin Yogalessen op de diverse elementen, theorie per elementen, oefenvideo’s met Assisted Yin en aanrakingen per element. Na het voltooien van de online lesmodule, die je in je eigen tempo doorloopt, heb je al een hele goede basis gelegd met de 5 Elementenleer en Assisted Yin Yoga. Hierna volgt het klassikale deel van deze module waarmee je de 75 uur volmaakt: Vijf klassikale lesdagen, waarop steeds aandacht is voor een ander element, gevuld met Yin Yoga lessen, Assisted Yin, ervaren, proeven en beleven.

Assisted Yin Yoga

De cyclus van de seizoenen

Als je naar de natuur kijkt zie je verschillende fases die elkaar opvolgen in een cyclus. In de natuur is deze cyclus ook zichtbaar en voelbaar in de verschillende seizoenen. Deze cyclus zit ook in jou!
Verschillende fases die invloed hebben op elkaar en waarin steeds thema’s aan de orde zijn. De zomer heeft een andere energie dan de winter, in de natuur....… maar ook in jou! 

In een droog jaar kunnen gewassen minder goed groeien. Gevolg: minder oogst. Minder oogst betekent ook dat bomen en planten minder zaden hebben gevormd en dit tekort wordt weer meegenomen naar de volgende cyclus.  
Dit werkt bij jou niet anders: Meridianen volgen elkaar op en geven energie door.

Een stagnatie in de cyclus kan zich uiten in een disbalans op een bepaald element, maar dat zegt niet altijd dat de oorzaak van deze disbalans ook werkelijk in dat element ligt. 

Wanneer je lichaam een signaal afgeeft is dat signaal te herleiden naar een element. Bijvoorbeeld longklachten maar ook moeite met loslaten ‘liggen’ op het element Metaal. Ligt hier de disbalans of controleert Vuur het Metaal te veel?
Feit is dat Metaal in dit geval om aandacht vraagt.
Als je daar met bijvoorbeeld Yin Yoga houdingen aandacht aan geeft, kun je vertrouwen op jouw zelfhelend vermogen. Want je lichaam is genialer dan je denkt!

In deze opleiding leer je:

De 5 Elementenleer
 • Inleiding in de 5 Elementenleer
 • Verdieping in de meridianenleer
 • De Voedende en de Controlerende cyclus
 • Theorie per Element
 • Nieuwe inzichten voor je Yin Yogalessen 
 • Ontwikkelen andere manier van kijken

Assisted Yin Yoga

 • Introductie in Elementen-aanrakingen
 • Aanrakingen per Element
 • Assisted Yin Yoga op ieder Element
 • Assisted Yin op diverse thema's
 • Inzet Assisted Yin in (groeps)lessen
 • Oefeningen op specifieke thema's
Seiza Yin Yoga
 • Yin Yogalessen op ieder Element
 • Yin Yogales op de Voedende Cyclus
 • Yin Flow: controleren Hout & Metaal
hoofdmassage 5 elementenleer

Bonus videolessen

 • 5 Massages gericht op elk Element
 • Meridiaanstrijken
Ik wil me aanmelden
Advanced Yin & Yang Flows TT

Ontmoet jouw Docente

Deze online scholing wordt gegeven door Marielle Hebing.
Mariëlle  is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 Elementenleer.  

Naast haar enorme ervaring als yogadocent heeft Mariëlle ook lange tijd nauw samengewerkt met fysio- en manueel therapeuten. Hierdoor is haar blik verbreed en heeft Mariëlle goed zicht op de grote verschillen tussen mensen en hoe je hierin als yogadocent/therapeut deelnemers kunt ondersteunen.  

Door al deze ervaring, haar yogadocentschap, de opleiding tot Thaise yogamassage therapeut en de opleiding westerse medische basiskennis is Mariëlle bijzonder ervaren en breed geschoold.  
Deze kennis en ervaring Mariëlle neemt zij mee in alles wat zij doet; als yogadocent, als therapeut en als docentenopleider.  

Het eBook Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer

Het eBook Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer is exclusief inbegrepen bij deze yogaopleiding:
 • 57 pagina's 
 • kleurenfoto's en stap voor stap uitleg van de Yin Yogahoudingen
 • kleurenfoto's en stap voor stap uitleg van de assists, aanrakingen en massages
 • alle lesstof uit de opleiding en meer
eBook Assisted Yin & de 5 Elementenleer

Besloten Community

hoofdmassage 5 elementenleer
€ 995,-
 • Start wanneer je wilt met het eerste deel van deze opleiding via het lesplatform
 • Klik op de knop ‘Lesdata & Inschrijven’ voor de actuele startdata van de klassikale lesdagen
 • Aanmelden doe je door aan de rechterzijde te kiezen voor de knop ‘Boek Nu'
Lesdata & Inschrijven
Bij inschrijving ga je akkoord met onze Algemene- & Opleidingsvoorwaarden