Brigitte Longueville

Brigitte Longueville is internationale yogadocent en gecertificeerde Yoga Alliance docent en docententrainer (E-RYT 500 + YACEP). Ze begon haar yogastudie zo’n 40 jaar geleden als negentienjarige toen ze naar India reisde. Ze bleef daar in de 6 jaar daarna en heeft zich daar helemaal ondergedompeld in de studie van yoga. 

Brigitte gaf al anatomielessen voordat yoga bekend werd bij het grote publiek.Haar lessen weerspiegelen haar lange studie met internationale leraren en yogi’s op het gebied van “traditionele” Zuid-Indiase yoga, pranayama, critical alignment en werken met vipassana-meditatie.
Ze behaalde haar eerste yogadocentendiploma na het voltooien van een 3-jarige opleiding aan het Critical Alignment Instituut Nederland bij Gert van Leeuwen. Andere belangrijke leraren van Brigitte waren Clive Sheridan en Sri Pattabhi Jois.

In 1999 richtten Brigitte en Guy Hamaekers Solstice Yoga Center op in Mexico, waar ze nog steeds werkzaam is als directeur, docent en docententrainer van het instituut. Ze doet al meer dan 25 jaar pranayama en beoefent al tien jaar vipassana-meditatie. Als internationaal yogadocent, geeft ze opleidingen over de hele wereld, waaronder: de Verenigde Staten, Nederland, België, Spanje, India, Antigua (West-Indië) en Mexico.

Brigitte ontleent haar kennis op het gebied van therapeutische yoga aan haar studies aan het Kaivalyadhama Yoga Institute & Research Centre in India, haar training bij Gert van Leeuwen aan het Critical Alignment Yoga Institute in Nederland, en haar lopende studies bij David McAmmond, lid van de Internationale Vereniging van Yogatherapeuten, Canada.  De yogatherapiedelen van haar lessen zijn gebaseerd op de bovengenoemde therapeutische yogatrainingen.

Brigitte kun je tegenkomen in de volgende lesmodule

Restorative Alignment Yoga