GO WITH THE FLOW - Manuele Adjustments 

Themaworkshop voor yogadocenten & practioners in Ashtanga, PowerYoga en Vinyasa Flow Yoga


Asana technieken & Sequencing

 


Persoonlijke groei


Inspiratie, spelen, leren & fun!

Asana technieken & Sequencing

Persoonlijke groei

Inspiratie, spelen, leren & fun!

Verdiep je kennis en vaardigheden in dynamische yogavormen Vinyasa Flow, Ashtanga & Power Yoga!
Of je nu yogadocent bent, een ervaren beoefenaar, of nog bezig bent met je yoga teacher training; deze workshop biedt waardevolle inzichten en praktische tools die je niet wilt missen.


Een aantal malen per jaar bieden we aansluitend op de Full Primary Yogales op de zondagochtend, ook een verdiepende workshop, waarin steeds een ander thema wordt uitgelicht van onderdelen die voorkomen in de  dynamische yogavormen Ashtanga, PowerYoga en Vinyasa Flow Yoga.

Voor wie zijn de "Go With The Flow"-workshops?

 • Voor (aankomend) yogadocenten in Ashtanga, PowerYoga en Vinyasa Flow Yoga
 • Voor beoefenaars van Ashtanga, PowerYoga en Vinyasa Flow Yoga
 • Voor deelnemers aan de online lesmodule Ashtanga Yoga van de SanaYou YOGAcademy, als praktische oefendag. (Iedere klassikale lesdag uit deze serie, bestaande uit de Full Primary Les in de ochtend samen met de Thema workshop in de middag, telt mee voor 5 CE. Wanneer je aan 5 van deze Thema workshops deelneemt, kun je je aantal CE uren upgraden van 50 naar 75 uur (CE)).

Persoonlijke groei: Of je nu een docent bent of een beoefenaar, deze workshop biedt de kans om je yogapractice te verdiepen en je praktische vaardigheden te verfijnen.

 Professionele ontwikkeling: Als docent breid je je kennis uit en ontwikkel je nieuwe vaardigheden die je in staat stellen om je studenten nog beter te begeleiden en te ondersteunen.

Inspiratie: Ontvang een flinke dosis inspiratie die je kunt integreren in je eigen practice en lessen, waardoor je jouw yoga-ervaring én yogalessen naar een hoger niveau kunt tillen

Fun: Geniet samen met anderen van een leuke en speelse workshop en ga na afloop herboren, ontspannen en boordevol nieuwe inzichten naar huis

Dynamische yogastijlen

Ashtanga Yoga: de basis
Ashtanga Yoga is een krachtige en traditionele yogavorm die al eeuwenlang wordt beoefend. Het is een dynamische vorm van yoga die bestaat uit zonnegroeten en een vaste reeks van asana's (yogahoudingen) die je in een vloeiende reeks beoefent. Ashtanga Yoga is een uitdagende yogavorm die je kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen vergroot.

PowerYoga en Vinyasa Flow Yoga
Datzelfde geldt voor PowerYoga en Vinyasa Flow Yoga. Deze twee yogastijlen zijn namelijk voortgekomen uit Ashtanga Yoga, omdat yogadocenten en -beoefenaars in de westerse wereld meer afwisseling wilden in hun yogapractice. Je zou dus kunnen zeggen dat PowerYoga en Vinyasa Flow Yoga freestyle vormen zijn van Ashtanga Yoga.

Variatie & sequencing
Door de Primary Series uit Ashtanga Yoga te gebruiken als basis, varieer je in deze lessen met de volgorde van houdingen, je voegt wat variaties en andere asana’s toe.
Dit geeft wat meer afwisseling in de series van wekelijkse lessen en ook de mogelijkheid om zelf de lengte van je les te kunnen bepalen.

  Tijdens de 'Go With The Flow'-workshops:

  • Verken je steeds een ander thema dat relevant is voor de yogastijlen Ashtanga, PowerYoga en Vinyasa Flow Yoga. Bijvoorbeeld het geven en ontvangen van manuele adjustments, techniek & activities in specifieke asana's, clinic omgekeerde houdingen, Vinyasa Fun, Leren vliegen in Vinyasa, etc.
  • Leer je de technieken en vaardigheden die je nodig hebt om je lessen en/of je eigen practice te verdiepen.
  • Ontvang je inspiratie voor het creëren van dynamische en inspirerende yogalessen.
  • Ontmoet je andere yogadocenten en practitioners die hun passie voor yoga delen.

Thema van deze workshop

Tijdens deze workshop over het, "Staande Houdingen & Manuele Adjustments", duiken we diep in de techniek en activaties van deze belangrijke asana's. We concentreren ons niet alleen op het correct uitvoeren van de houdingen, maar ook op het verkennen van verschillende variaties en aanpassingen die geschikt zijn voor verschillende lichaamstypes en niveaus van beoefening. Daarnaast leer je zowel leert hoe je manuele adjustments kunt geven in deze houdingen.

1. Techniekverbetering: Ontdek tips en trucs om je eigen techniek te verbeteren. We besteden aandacht aan uitlijning, ademhaling en subtiele aanpassingen die je helpen om dieper in de houdingen te komen en je kracht te vergroten.

2. Variaties en opties: Leer verschillende variaties en opties binnen staande houdingen, zodat je ze kunt aanpassen aan verschillende behoeften en niveaus van jezelf en je studenten.

3. Manuele adjustments: Verrijk je repertoire van manuele adjustments. Of je nu een docent bent die zijn of haar vaardigheden wil uitbreiden of een beoefenaar die dieper in de houdingen wil duiken, deze workshop biedt waardevolle inzichten en praktische ervaring in het geven en ontvangen van manuele adjustments.

In Ashtanga, Power & Vinyasa Flow Yoga zijn staande houdingen een essentieel onderdeel van de practice. Ze vormen het fundament van de serie en dienen als een belangrijke warming-up voor het lichaam voordat je dieper ingaat op de meer veeleisende houdingen.
Staande houdingen worden over het algemeen aan het begin van de practice uitgevoerd, na de zonnegroeten. Ze helpen het lichaam op te warmen, de spieren te versterken en de focus en stabiliteit te bevorderen.

Enkele voorbeelden van staande houdingen zijn: Tadasana (Berghouding, Utkatasana (Stoelhouding), Virabhadrasana I & II (Krijger I & II), Trikonasana (Driehoekshouding).

Staande yogahoudingen zijn niet alleen fysiek uitdagend, maar ze bevorderen ook mentale focus, adembewustzijn en het creëren van stabiliteit en balans in het lichaam. Ze vormen een integraal onderdeel van de practice en leggen een stevig fundament voor de verdere verkenning van de yogaseries.

€ 75,-

Workshop GO WITH THE FLOW - Manuele Adjustments in Staande Houdingen

 • Staande houdingen onder de loep: techniek, activities, opties, props en variaties.
  Ontdek tips en trucs om je eigen techniek te verbeteren. Uitlijning, de adem en subtiele aanpassingen die je helpen om dieper in de houdingen te komen en je kracht te vergroten.
 • Oefenen met Manuele adjustments:  Of je nu een docent bent die zijn of haar vaardigheden wil uitbreiden of een practitioner die dieper in de houdingen wil duiken, deze workshop biedt waardevolle inzichten en praktische ervaring in het geven van manuele adjustments.

Hoe werkt het?

1.

Gebruik de aanmeld Button, een nieuwe pagina opent zich

2.

Kies rechts voor 'Boek nu' en betaal gemakkelijk online

3.

Er is een plek voor je gereserveerd in deze Workshop

Ontmoet jouw Docente

Sandra is een zeer ervaren yogadocent en  verbonden aan de SanaYou YOGAcademy als docentenopleider in de meer yange yogavormen, zoals Power/Vinyasa Flow Yoga, Critical Alignment Yoga en Ashtanga Yoga.

Sandra geeft al meer dan 20 jaar les in verschillende groepslessen, waaronder Body Balance. Zo'n 10 jaar geleden is ze yogalessen gaan volgen, waarna ze ook de RYT200 Teacher Training Flow & Alignment Yoga heeft afgerond bij de SanaYou YOGAcademy en de Ashtanga Yoga Teacher Training bij zowel de SanaYou YOGAcademy als YogaMoves.

Maar ook in de meer rustige yogavormen zoals  Yin Yoga, Restorative Alignment en Yoga Nidra heeft Sandra specialisaties gevolgd. In Yoga ben je immers nooit uitgeleerd, het blijft enorm interessant en er is altijd meer verdieping mogelijk.
Deze kennis en ervaring neemt zij mee in alles wat zij doet.

Leer yoga, leef yoga, waar je ook bent!