Verdiepingsdag Yin Yoga & het Element Aarde

Het is Indian Summer! Een Yin Yoga dag in het teken van gronding & stabiliteit


Persoonlijke groei & zelfontdekking


Fysieke & Mentale Ontspanning


Verbinding met de natuur en de seizoenen

Persoonlijke groei & zelfontdekking

Fysieke & Mentale Ontspanning

Verbinding met de natuur en de seizoenen

In elk jaargetijde legt de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) de nadruk op een ander Element. In de nazomer of de overgangsperiodes tussen de seizoenen staat het Aarde Element centraal. Yin Yoga, bekend om zijn langzame en meditatieve aanpak, is perfect voor het verkennen van het Aarde-element, dat staat voor stabiliteit, voeding, en gronding.
Tijdens deze verdiepingsdag zullen we Yin Yogahoudingen beoefenen die het lichaam zachtjes openen en de aardende energie van het Aarde-element stimuleren, ondersteund door passende assists. Deze Yin Yoga-sessies gericht op het Aarde-element helpen bij het loslaten van fysieke en mentale spanningen, het bevorderen van innerlijke stabiliteit en het ondersteunen van emotioneel evenwicht. We nodigen je uit om je aan te sluiten bij deze verdiepende ervaring, waarbij je werkt aan het gronden en verbinden met jezelf, en je afstemt op de kalmerende en voedende kracht van het Aarde-element.

De leer van de Vijf Elementen is een eeuwenoude natuurfilosofie die zijn wortels heeft in de Chinese cultuur. Duizenden jaren geleden observeerden de Chinezen een natuurlijke cyclus van vijf fasen die zich manifesteert in allerlei aspecten van het leven, van de wisseling tussen dag en nacht tot de diverse levensfasen en de seizoenen. Deze waarneming van de cyclische patronen in de natuur leidde tot de benoeming van deze observatie als de  Vijf Elementenleer.

Voor wie is deze verdiepingsdag Yin Yoga & het Aarde Element?

  • Deelnemers aan de online lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer – ook ideaal om je CE punten te upgraden!
  • Oud-deelnemers aan de klassikale lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer, voorheen bekend als Yin Yoga 3 verfris je kennis en gun jezelf deze dag vol verdieping en persoonlijke groei.
  • Yin Yogi’s en (oud) deelnemers aan onze Yin Yoga scholingen – verwen jezelf met een dagje verdieping en verbinding, boordevol Yin Yoga en en de nazomerse energie

    Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor CE (Continuing Education) punten

De cyclus van de seizoenen

Wanneer we de natuur observeren, zien we duidelijk verschillende fasen die elkaar in een cyclisch patroon opvolgen. Deze cyclus is ook waarneembaar in de seizoenen, elk met zijn eigen unieke energie – de zomer voelt anders aan dan de winter. Dit cyclische patroon is niet alleen beperkt tot de natuur, het weerspiegelt zich ook in jou.

In droge jaren bijvoorbeeld, ervaren gewassen moeilijkheden met groeien, wat resulteert in een lagere oogst. Dit betekent dat bomen en planten minder zaden produceren, een tekort dat invloed heeft op de volgende groeicyclus. Bij mensen is dit vergelijkbaar: onze meridianen, de energiebanen in ons lichaam, volgen elkaar op en dragen energie over. Net zoals in de natuur, beïnvloeden veranderingen in één fase de volgende, wat ons eraan herinnert hoe verbonden we zijn met de natuurlijke wereld om ons heen.Het Element Aarde

Stel je de rijke, voedende aarde van een vruchtbaar landschap voor; dat is de essentie van het Aarde-element. Het vertegenwoordigt stabiliteit, voeding en gronding, net zoals de aarde die steun en voedingsstoffen biedt aan alles wat erop groeit. Het Aarde-element is standvastig en ondersteunend, altijd aanwezig als een bron van stabiliteit en voeding.

Dit element wordt vaak geassocieerd met de nazomer of de overgangsperioden tussen de seizoenen, een tijd van balans en harmonie, waarin de natuur zich voorbereidt op de komende veranderingen. Op een persoonlijk niveau staat het Aarde-element symbool voor onze capaciteit tot stabiliteit en zelfzorg. Het gaat over hoe we onszelf voeden, zowel fysiek als emotioneel, en hoe we stevigheid vinden in ons leven.

Net als de aarde die uitgeput kan raken als ze te veel wordt belast, kan een onevenwicht in het Aarde-element leiden tot een gevoel van zwaarte of stagnatie. Het is cruciaal om een balans te vinden in het zorgen voor onszelf en anderen. Het Aarde-element herinnert ons aan het belang van gronding, het koesteren van onze innerlijke stabiliteit en het onderhouden van onze fysieke en emotionele welzijn.

Advanced Yin & Yang Flows TT

Ontmoet jouw Docente

Deze online scholing wordt gegeven door Marielle Hebing.
Mariëlle  is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 Elementenleer.  

Naast haar enorme ervaring als yogadocent heeft Mariëlle ook lange tijd nauw samengewerkt met fysio- en manueel therapeuten. Hierdoor is haar blik verbreed en heeft Mariëlle goed zicht op de grote verschillen tussen mensen en hoe je hierin als yogadocent/therapeut deelnemers kunt ondersteunen.  

Door al deze ervaring, haar yogadocentschap, de opleiding tot Thaise yogamassage therapeut en de opleiding westerse medische basiskennis is Mariëlle bijzonder ervaren en breed geschoold.  
Deze kennis en ervaring Mariëlle neemt zij mee in alles wat zij doet; als yogadocent, als therapeut en als docentenopleider.  

De 5 Elementenleer
€ 125,-

Themadag Yin Yoga & het Element Aarde

  • Dompel jezelf onder in de 5 Elementenleer
  • Beleef een hele dag Yin Yoga verbonden aan het seizoen
  • Leer het effect van Assisted Yin Yoga en aanrakingen gekoppeld aan dit element
  • Na afloop ga je herboren, ontspannen en boordevol nieuwe inzichten naar huis

Hoe werkt het?

1.

Gebruik de aanmeld Button, een nieuwe pagina opent zich

2.

Kies rechts voor 'Boek nu' en betaal gemakkelijk online

3.

Er is een plek voor je gereserveerd in deze workshop

Leer yoga, leef yoga, waar je ook bent!