Verdiepingsdag Yin Yoga & het Element Hout

Het is Lente! Een Yin Yoga dag in het teken van groei en flexibiliteit


Persoonlijke groei & zelfontdekking


Fysieke & Mentale Ontspanning


Verbinding met de natuur en de seizoenen

Persoonlijke groei & zelfontdekking

Fysieke & Mentale Ontspanning

Verbinding met de natuur en de seizoenen

In ieder jaargetijde staat vanuit de TCM een ander Element centraal. In de Lente is dat het Hout Element. Yin Yoga, bekend om zijn langzame en meditatieve aanpak, is de perfect om het Houtelement, dat staat voor groei, vernieuwing en flexibiliteit, te verkennen. 
Tijdens deze verdiepingsdag komen Yin Yogahoudingen voorbij die het lichaam zacht openen en de vloeiende energie van Hout stimuleren, ondersteund door passende assists. Deze Lente Yin Yoga helpt  bij het loslaten van spanningen, het bevorderen van flexibiliteit en het ondersteunen van emotionele groei. We nodigen je dan ook uit om je aan te sluiten bij deze verdiepende ervaring, waarbij je toewerken naar ontspannen, vernieuwen en jezelf opnieuw  verbinden met de natuurlijke cycli van groei en verandering.

De leer van de Vijf Elementen is een eeuwenoude natuurfilosofie die zijn wortels heeft in de Chinese cultuur. Duizenden jaren geleden observeerden de Chinezen een natuurlijke cyclus van vijf fasen die zich manifesteert in allerlei aspecten van het leven, van de wisseling tussen dag en nacht tot de diverse levensfasen en de seizoenen. Deze waarneming van de cyclische patronen in de natuur leidde tot de benoeming van deze observatie als de Vijf Elementenleer.

Voor wie is deze verdiepingsdag Yin Yoga & het Hout Element?

  • Deelnemers aan de online lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer – ook ideaal om je CE punten te upgraden!
  • Oud-deelnemers aan de klassikale lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer, voorheen bekend als Yin Yoga 3 verfris je kennis en gun jezelf deze dag vol verdieping en persoonlijke groei.
  • Yin Yogi’s en (oud) deelnemers aan onze Yin Yoga scholingen – verwen jezelf met een dagje verdieping en verbinding, boordevol Yin Yoga en frisse lente-energie.

    Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor CE (Continuing Education) punten

De cyclus van de seizoenen

Wanneer we de natuur observeren, zien we duidelijk verschillende fasen die elkaar in een cyclisch patroon opvolgen. Deze cyclus is ook waarneembaar in de seizoenen, elk met zijn eigen unieke energie – de zomer voelt anders aan dan de winter. Dit cyclische patroon is niet alleen beperkt tot de natuur, het weerspiegelt zich ook in jou.

In droge jaren bijvoorbeeld, ervaren gewassen moeilijkheden met groeien, wat resulteert in een lagere oogst. Dit betekent dat bomen en planten minder zaden produceren, een tekort dat invloed heeft op de volgende groeicyclus. Bij mensen is dit vergelijkbaar: onze meridianen, de energiebanen in ons lichaam, volgen elkaar op en dragen energie over. Net zoals in de natuur, beïnvloeden veranderingen in één fase de volgende, wat ons eraan herinnert hoe verbonden we zijn met de natuurlijke wereld om ons heen.Het Element Hout

Stel je een jonge boom voor die in het voorjaar uitloopt; dat is de essentie van het Houtelement. Het vertegenwoordigt groei, expansie en flexibiliteit, net zoals een boom die uitbreidt en zich aanpast aan zijn omgeving.
Het Houtelement is dynamisch en altijd in beweging, altijd strevend naar ontwikkeling en vooruitgang.
Dit element wordt vaak geassocieerd met het voorjaar, een tijd van vernieuwing en nieuwe mogelijkheden, wanneer de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en nieuw leven begint te bloeien.
Op een persoonlijk niveau staat het Houtelement symbool voor onze capaciteit tot groei en aanpassing. Denk aan de manier waarop we uitdagingen het hoofd bieden en hoe we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden.
Maar, net als een overwoekerde boom, kan een teveel aan Houtelement leiden tot onbuigzaamheid of overhaaste beslissingen. Het gaat erom de juiste balans te vinden, net als het snoeien van een boom om hem gezond te houden. Het Houtelement herinnert ons eraan om flexibel en open te blijven voor groei, maar ook om onze energie verstandig te kanaliseren.

Advanced Yin & Yang Flows TT

Ontmoet jouw Docente

Deze online scholing wordt gegeven door Marielle Hebing.
Mariëlle  is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 Elementenleer.  

Naast haar enorme ervaring als yogadocent heeft Mariëlle ook lange tijd nauw samengewerkt met fysio- en manueel therapeuten. Hierdoor is haar blik verbreed en heeft Mariëlle goed zicht op de grote verschillen tussen mensen en hoe je hierin als yogadocent/therapeut deelnemers kunt ondersteunen.  

Door al deze ervaring, haar yogadocentschap, de opleiding tot Thaise yogamassage therapeut en de opleiding westerse medische basiskennis is Mariëlle bijzonder ervaren en breed geschoold.  
Deze kennis en ervaring Mariëlle neemt zij mee in alles wat zij doet; als yogadocent, als therapeut en als docentenopleider.  

Assisted Yin Yoga op Deer Pose
De 5 Elementenleer
€ 125,-

Themadag Yin Yoga & het Element Hout

  • Dompel jezelf onder in de 5 Elementenleer
  • Beleef een hele dag Yin Yoga verbonden aan het seizoen
  • Leer het effect van Assisted Yin Yoga en aanrakingen gekoppeld aan dit element
  • Na afloop ga je herboren, ontspannen en boordevol nieuwe inzichten naar huis

Hoe werkt het?

1.

Gebruik de aanmeld Button, een nieuwe pagina opent zich

2.

Kies rechts voor 'Boek nu' en betaal gemakkelijk online

3.

Er is een plek voor je gereserveerd in deze workshop

Leer yoga, leef yoga, waar je ook bent!