Verdiepingsdag Yin Yoga & het Element Vuur

Het is Zomer! Een Yin Yoga dag die jouw Passie laat ontvlammen


Persoonlijke groei & zelfontdekking


Fysieke & Mentale Ontspanning


Verbinding met de natuur en de seizoenen

Persoonlijke groei & zelfontdekking

Fysieke & Mentale Ontspanning

Verbinding met de natuur en de seizoenen

In elk seizoen staat er binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) een ander element centraal. In de zomer is dat het Vuur Element. Yin Yoga, bekend om zijn langzame en meditatieve benadering, is ideaal om het Vuur Element, dat staat voor energie, warmte en transformatie, te verkennen.
Tijdens deze verdiepingsdag zullen we Yin Yoga-houdingen beoefenen die het lichaam zacht openen en de krachtige energie van Vuur stimuleren, ondersteund door passende assists. Deze Zomer Yin Yoga-sessies zijn gericht op het opwekken van innerlijke warmte, het stimuleren van vitaliteit en het bevorderen van emotionele en spirituele groei. We nodigen je uit om deel te nemen aan deze verrijkende ervaring, waarbij je jezelf opnieuw verbindt met de dynamische en transformerende kracht van het Vuur Element, en werkt aan vernieuwing en innerlijke kracht.

De leer van de Vijf Elementen is een eeuwenoude natuurfilosofie die zijn wortels heeft in de Chinese cultuur. Duizenden jaren geleden observeerden de Chinezen een natuurlijke cyclus van vijf fasen die zich manifesteert in allerlei aspecten van het leven, van de wisseling tussen dag en nacht tot de diverse levensfasen en de seizoenen. Deze waarneming van de cyclische patronen in de natuur leidde tot de benoeming van deze observatie als de  Vijf Elementenleer.

Voor wie is deze verdiepingsdag Yin Yoga & het VuurElement?

  • Deelnemers aan de online lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer – ook ideaal om je CE punten te upgraden!
  • Oud-deelnemers aan de klassikale lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer, voorheen bekend als Yin Yoga 3 – verfris je kennis en gun jezelf deze dag vol verdieping en persoonlijke groei.
  • Yin Yogi’s en (oud) deelnemers aan onze Yin Yoga scholingen – verwen jezelf met een dagje verdieping en verbinding, boordevol Yin Yoga en zomerse energie.

    Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor CE (Continuing Education) punten

De cyclus van de seizoenen

Wanneer we de natuur observeren, zien we duidelijk verschillende fasen die elkaar in een cyclisch patroon opvolgen. Deze cyclus is ook waarneembaar in de seizoenen, elk met zijn eigen unieke energie – de zomer voelt anders aan dan de winter. Dit cyclische patroon is niet alleen beperkt tot de natuur, het weerspiegelt zich ook in jou.

In droge jaren bijvoorbeeld, ervaren gewassen moeilijkheden met groeien, wat resulteert in een lagere oogst. Dit betekent dat bomen en planten minder zaden produceren, een tekort dat invloed heeft op de volgende groeicyclus. Bij mensen is dit vergelijkbaar: onze meridianen, de energiebanen in ons lichaam, volgen elkaar op en dragen energie over. Net zoals in de natuur, beïnvloeden veranderingen in één fase de volgende, wat ons eraan herinnert hoe verbonden we zijn met de natuurlijke wereld om ons heen.Het Element Vuur

Stel je de warme gloed van een zomermiddag voor; dat is de essentie van het Vuur Element. Het symboliseert energie, kracht en transformatie, net zoals een vlam die zich uitbreidt en aanpast aan zijn omgeving.
Het Vuur Element is levendig en altijd actief, altijd strevend naar vernieuwing en ontwikkeling. Dit element wordt vaak geassocieerd met de zomer, een periode van energie en volle bloei, wanneer de natuur haar hoogtepunt bereikt in warmte en licht.

Op een persoonlijk niveau staat het Vuur Element symbool voor onze innerlijke kracht en passie. Het gaat over hoe we onze dromen nastreven en onze uitdagingen met moed en enthousiasme aangaan. Mensen met een sterke connectie met het Vuur Element worden vaak gekenmerkt door hun vitaliteit, charisma en het vermogen om anderen te inspireren.
Het Vuur Element herinnert ons eraan om onze energie gericht en met wijsheid te gebruiken, terwijl we onze innerlijke vlam van passie en kracht voeden.

Advanced Yin & Yang Flows TT

Ontmoet jouw Docente

Deze online scholing wordt gegeven door Marielle Hebing.
Mariëlle  is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 Elementenleer.  

Naast haar enorme ervaring als yogadocent heeft Mariëlle ook lange tijd nauw samengewerkt met fysio- en manueel therapeuten. Hierdoor is haar blik verbreed en heeft Mariëlle goed zicht op de grote verschillen tussen mensen en hoe je hierin als yogadocent/therapeut deelnemers kunt ondersteunen.  

Door al deze ervaring, haar yogadocentschap, de opleiding tot Thaise yogamassage therapeut en de opleiding westerse medische basiskennis is Mariëlle bijzonder ervaren en breed geschoold.  
Deze kennis en ervaring Mariëlle neemt zij mee in alles wat zij doet; als yogadocent, als therapeut en als docentenopleider.  

De 5 Elementenleer
€ 125,-

Themadag Yin Yoga & het Element Vuur

  • Dompel jezelf onder in de 5 Elementenleer
  • Beleef een hele dag Yin Yoga verbonden aan het seizoen
  • Leer het effect van Assisted Yin Yoga en aanrakingen gekoppeld aan dit element
  • Na afloop ga je herboren, ontspannen en boordevol nieuwe inzichten naar huis

Hoe werkt het?

1.

Gebruik de aanmeld Button, een nieuwe pagina opent zich

2.

Kies rechts voor 'Boek nu' en betaal gemakkelijk online

3.

Er is een plek voor je gereserveerd in deze workshop

Leer yoga, leef yoga, waar je ook bent!