Verdiepingsdag Yin Yoga & het Element Water

Het is Winter! Een Yin Yoga dag in het teken van naar binnen keren en diepe verbinding


Persoonlijke groei & zelfontdekking


Fysieke & Mentale Ontspanning


Verbinding met de natuur en de seizoenen

Persoonlijke groei & zelfontdekking

Fysieke & Mentale Ontspanning

Verbinding met de natuur en de seizoenen

In elk jaargetijde richt de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) zich op een ander Element. In de Winter is dat het Water Element. Yin Yoga, bekend om zijn langzame en meditatieve aanpak, is ideaal om het Water-element, dat staat voor diepgang, flexibiliteit en stroming, te verkennen.

Tijdens deze verdiepingsdag zullen we Yin Yogahoudingen beoefenen die het lichaam zacht openen en de vloeiende, kalmerende energie van Water stimuleren, ondersteund door passende assists. Deze Winter Yin Yoga helpt bij het loslaten van spanningen, het bevorderen van emotionele doorstroming en het ondersteunen van diepe reflectie. We nodigen je uit om je aan te sluiten bij deze verdiepende ervaring, waarbij je werkt aan ontspanning, vernieuwing en het opnieuw verbinden met de natuurlijke cycli van stroming en transformatie, kenmerkend voor het Water-element.

De leer van de Vijf Elementen is een eeuwenoude natuurfilosofie die zijn wortels heeft in de Chinese cultuur. Duizenden jaren geleden observeerden de Chinezen een natuurlijke cyclus van vijf fasen die zich manifesteert in allerlei aspecten van het leven, van de wisseling tussen dag en nacht tot de diverse levensfasen en de seizoenen. Deze waarneming van de cyclische patronen in de natuur leidde tot de benoeming van deze observatie als de  Vijf Elementenleer.

Voor wie is deze verdiepingsdag Yin Yoga & het Water Element?

  • Deelnemers aan de online lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer – ook ideaal om je CE punten te upgraden!
  • Oud-deelnemers aan de klassikale lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer, voorheen bekend als Yin Yoga 3 verfris je kennis en gun jezelf deze dag vol verdieping en persoonlijke groei.
  • Yin Yogi’s en (oud) deelnemers aan onze Yin Yoga scholingen – verwen jezelf met een dagje verdieping en verbinding, boordevol Yin Yoga en winterse energie.

    Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor CE (Continuing Education) punten

De cyclus van de seizoenen

Wanneer we de natuur observeren, zien we duidelijk verschillende fasen die elkaar in een cyclisch patroon opvolgen. Deze cyclus is ook waarneembaar in de seizoenen, elk met zijn eigen unieke energie – de zomer voelt anders aan dan de winter. Dit cyclische patroon is niet alleen beperkt tot de natuur, het weerspiegelt zich ook in jou.

In droge jaren bijvoorbeeld, ervaren gewassen moeilijkheden met groeien, wat resulteert in een lagere oogst. Dit betekent dat bomen en planten minder zaden produceren, een tekort dat invloed heeft op de volgende groeicyclus. Bij mensen is dit vergelijkbaar: onze meridianen, de energiebanen in ons lichaam, volgen elkaar op en dragen energie over. Net zoals in de natuur, beïnvloeden veranderingen in één fase de volgende, wat ons eraan herinnert hoe verbonden we zijn met de natuurlijke wereld om ons heen.Het Element Water

Stel je de rustige uitgestrektheid van een diepe oceaan voor; dat is de essentie van het Water-element. Het vertegenwoordigt diepgang, flexibiliteit en stroming, net zoals water dat zich moeiteloos aanpast aan zijn omgeving en toch een ongekende diepte en kracht bezit. Het Water-element is vloeiend en aanpasbaar, altijd klaar om de diepere lagen van het bestaan te verkennen.

Dit element wordt vaak geassocieerd met de winter, een tijd van innerlijke reflectie en stilte, wanneer de natuur tot rust komt en zich voorbereidt op een nieuwe cyclus van groei. Op persoonlijk niveau staat het Water-element symbool voor ons vermogen om diep te voelen en ons aan te passen aan veranderende omstandigheden. Het gaat over het navigeren door de diepten van onze emoties en het vinden van kracht in onze innerlijke rust.

Het Water-element nodigt ons uit om onze emoties te omarmen en te leren van onze diepste gevoelens, terwijl we flexibel en veerkrachtig blijven ten aanzien van het leven.

Advanced Yin & Yang Flows TT

Ontmoet jouw Docente

Deze online scholing wordt gegeven door Marielle Hebing.
Mariëlle  is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 Elementenleer.  

Naast haar enorme ervaring als yogadocent heeft Mariëlle ook lange tijd nauw samengewerkt met fysio- en manueel therapeuten. Hierdoor is haar blik verbreed en heeft Mariëlle goed zicht op de grote verschillen tussen mensen en hoe je hierin als yogadocent/therapeut deelnemers kunt ondersteunen.  

Door al deze ervaring, haar yogadocentschap, de opleiding tot Thaise yogamassage therapeut en de opleiding westerse medische basiskennis is Mariëlle bijzonder ervaren en breed geschoold.  
Deze kennis en ervaring Mariëlle neemt zij mee in alles wat zij doet; als yogadocent, als therapeut en als docentenopleider.  

De 5 Elementenleer
€ 125,-

Themadag Yin Yoga & het Element Water

  • Dompel jezelf onder in de 5 Elementenleer
  • Beleef een hele dag Yin Yoga verbonden aan het seizoen
  • Leer het effect van Assisted Yin Yoga en aanrakingen gekoppeld aan dit element
  • Na afloop ga je herboren, ontspannen en boordevol nieuwe inzichten naar huis

Hoe werkt het?

1.

Gebruik de aanmeld Button, een nieuwe pagina opent zich

2.

Kies rechts voor 'Boek nu' en betaal gemakkelijk online

3.

Er is een plek voor je gereserveerd in deze workshop

Leer yoga, leef yoga, waar je ook bent!