Medical QiGong met Tsafi Nelken
01 september 2016 

Medical QiGong met Tsafi Nelken

- Tai Chi en QiGong met Tsafi Nelken -

Zondag 27 september 2020 - 13.00 - 17.00 uur

Wil je voelen hoe je door beweging positieve energie en herstel kan ontvangen?  Focus, Ademhaling en meditatie is de brandstof die hierbij nodig is! Voel je goed in je lijf en creëer een optimale houding. Tsafi Nelken, Tai Chi en QiGong master wil jou laten kennismaken met de meest eenvoudige effectieve oefeningen uit Chinese tradities. Iedereen is Welkom!

Bij dagelijks zo’n 10 tot 15 minuten oefenen zul je resultaat zien. Je krijgt energie, rust in je hoofd, beweegt soepel en je slaapt goed.

Tai Chi en QiGong
Het is een vorm van bewegen die specifiek gericht is op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Het is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. In China is het een dagelijkse bezigheid die door iedere werkgever gestimuleerd wordt. Mensen die lekker in hun vel zitten zijn prettig in de omgang, presteren beter, zijn minder ontvankelijk voor ziekte en zijn hiermee een waardevolle partner.

In de basis van de Taichi vindt men het Yin-Yang principe, alsook de vijf elementen van de Chinese geneeskunde (vuur, hout, aarde, water, Meraal en lucht). Het is een combinatie van meditatie en gelijkmatige lichaamsbeweging om spieren, het skelet en interne organen te versterken en de houding/balans, geestelijke vermogens te verbeteren.

Tsafi Nelken
Tsafi Nelken is opgegroeid in Israël.  Hij is in Israel gestart met het leren van de Tai Chi & Qigong vorm van de Chinese meester Cheng Man-ch’ing. Daarna is hij zich verder gaan verdiepen in deze vorm in Azië in 1990. Hier heeft hij de vorm mogen leren van de eerste Amerikaanse leerling van Cheng Man Ch’ing.

Met deze ervaring en na het volgen van diverse studies heeft Tsafi in 1995 in de ashram van Osho (India) les gegeven aan vele van de volgelingen van Osho. In 2003 heeft Tsafi zijn certificaat voor Cranio Sacraal massages behaald aan de “Osho University” in Amsterdam. De afgelopen 10 jaar geeft Tsafi in het zuiden van Nederland les.

De workshop
In deze workshop leer je oude QiGong/Taichi vormen:

Medical QiGong & Baduanjin – 8 pieces of brocade

Daarna kan jij zelf dagelijks aan de slag om je goed voelen in jouw lichaam.

Deelname
Deelname aan deze 4 uur durende workshop bedraagt € 45

[Aanmelden niet meer mogelijk]

Reactie plaatsen