Art of Alignment met Eric Weber
01 september 2016 

Art of Alignment met Eric Weber

- in de stijl van de BKS Iyengar yogatraditie -

Zaterdag 24 februari 2018 - 13.00 - 17.00 uur

BKS Iyengar was een van de meest gerespecteerde yogaleraren in de wereld. Hij werd geroemd als ‘de Michelangelo van de yoga’, vanwege de manier waarop hij uitdrukking gaf aan de yogaposes: ze zien eruit als gestileerde kunstwerken.

Eric Weber is een van de leerlingen van BKS Iyengar en zal bij SanaYouYOGA een workshop verzorgen om je kennis te laten maken met deze rijke en bijzondere. yogatraditie.

Iyengar Yoga
Iyengar Yoga staat vooral bekend om het gebruik van hulpmiddelen bij de uitvoer van yogahoudingen. Deze hulpmiddelen variëren van meditatiekussens, yogablokken, bolsters, riemen, touwen tot dekens, bankjes, stoelen, klapstoelen en zandzakken. De oprichter van Iyengar Yoga, B.K.S. Iyengar, wilde er op deze manier zorgen dat de hatha yoga toegankelijk werd voor iedereen, ongeacht leeftijd en gezondheid.

De Indiase B.K.S Iyengar speelde een belangrijke rol in de verspreiding van yoga over de hele wereld. Doordat je je concentreert op gedetailleerde fysieke acties, vallen de dagelijkse beslommeringen van je af. Hij beschrijft dit als “meditatie in actie”. Zelfs op het beginnersniveau, is Iyengar yoga is een mind-clearing, kalmerende ervaring die je lichamelijk ontspant en mentaal verzacht. De kracht van Iyengar yoga in het feit dat het tastbaar is door de precisie van de houdingen. Je spreekt mensen aan op het niveau van het lichaam. Daardoor wordt het ook niet zweverig.

Eric Weber

Eric Weber
In 1996 ging Eric Weber op onderzoek uit in de wereld van Iyengar yoga. Hij verdiepte zich in de yogafilosofie en concentreerde zich op de alignment van de asana’s. Het heeft hem ver laten reizen. De onderweg opgedane kennis, ervaring en inspiratie integreert hij in zijn lessen en deelt hij met zijn community en leerlingen in Nederland en daarbuiten.  Eric begon met Iyengar yoga bij Charles Hond, Clé Souren én BKS Iyengar zelf. Ter verdere verdieping heeft hij later de Level I en II trainingen voor yoga docenten volbracht bij Baron Baptiste in Amerika.

Eric reikt je handvaten toe om de principes van yoga toe te passen in het moderne leven. Met een mix van ingrediënten van zijn ervaring creëert hij een manier van yoga die toegankelijk en toepasbaar is voor iedereen.

Eric is naast yogi van beroep professioneel fotograaf en heeft sinds 2007 zijn eigen bedrijf. In YogaMagazine heeft hij oa de vaste de rubriek "verhaal achter de foto".

Workshop
Eric over de workshop die al veel yogi's enthousiast hebben gemaakt: “Yoga is voor mij als een ruwe diamant en het beoefenen van yoga is als het slijpen van facetten. Elke facet is een opening en yoga is vol van facetten!

Tijdens deze 4 uur durende les zal ik je in contact brengen met een aantal facetten die jouw kennis en algemene conditie ten goede komt en, als je al yogaervaring hebt, je beoefening helderheid, stabiliteit en kracht zullen geven.

We gaan openen, ademen, leren, contact maken en nog veel meer. Bereid je voor om tijdens deze workshop nieuwe uitdagingen aan te gaan, je kennis te verdiepen en last but not least: heel veel plezier te hebben!”

Voor wie?
De workshop is voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als gevorderen.

Als je geen ervaring hebt met Iyengar Yoga is dit een prettige manier om met deze yogastijl kennis te maken, maar ook als je wat meer ervaring hebt, nodigt het uit tot meer inzicht en verdieping van je eigen practice.

Deelname
Deelname aan deze 4 uur durende workshop bedraagt € 47,50

[aanmelden niet meer mogelijk]

Reactie plaatsen