Workshop BackMitra met Guy Hamaekers
01 september 2016 

Workshop BackMitra met Guy Hamaekers

- Relax, adem en laat je stress verdwijnen -

met Guy Hamaekers

Zaterdag 25 januari 2020 - 14.00 - 16.30 uur

Wil je je houding verbeteren, heb je het gevoel dat je schouders naar voren staan?

Of ben je moe en heb je last van nek- en rugpijn? Heb je last van stress?

Laat dan Guy Hamaekers, dé uitvinder van de BackMitra®, jou kennismaken met dit effectieve hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding en het versterken van de rug.

Bij dagelijks zo’n 10 tot 15 minuten oefenen zal je binnen enkele weken resultaat zien. Beetje bij beetje wordt je rug soepeler en keert je wervelkolom terug naar zijn natuurlijke kromming. Het kan zijn dat je daardoor zomaar een paar centimeter groeit!


BackMitra®
Door de BackMitra® te gebruiken begin je druk uit te oefenen op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is.  Door dit te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.

Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Guy Hamaekers
Guy is mede-oprichter van Solstice Yoga Center, een van de hoogst beoordeelde yoga-docenten trainingscentra in Mexico. Samen met Brigitte Longueville heeft hij dit bekende yoga vakantieoord aan de kust van de Stille Oceaan gebouwd. Hier was hij aan de basis van de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen voor gebruik in Restoratieve Alignment yogalessen en in 2004 ontwierp hij de BackMitra®. In datzelfde jaar werd een patent aangevraagd. Sinds deze beginjaren onderging de BackMitra® verschillende verbeteringen en vandaag de dag is de BackMitra® voor yogadocenten over de hele wereld - van Canada tot Chili en de Verenigde Arabische Emiraten tot Zweden – een belangrijk hulpmiddel in hun lessen om leerlingen te helpen leniger te worden, hun wervelkolom in alignment te brengen en hun lichaamshouding te verbeteren. De BackMitra® wordt vaak gebruikt in therapeutische sessies om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, rotatormanchet-letsel en de zgn. ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.

Momenteel woont hij samen met zijn partner Judith González in België waar zij hun eigen bedrijf BackToolz hebben, waarin de BackMitra® geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd wordt.

Met enthousiasme geeft Guy trainingssessies aan yogadocenten en lichaamstherapeuten over hoe ze de BackMitra® kunnen integreren in hun lessen en therapie-sessies.

Workshop
In deze workshop doen wij oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische yogahoudingen. We leren stress patronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken. Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn, van lichtheid en geluk.

Voor wie?
De workshop is voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders. Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de BackMitra® om er zelf thuis mee aan de slag te gaan. Voor alle professionals die met de BackMitra® willen kennismaken en het mogelijke gebruik ervan in hun lessen/sessies willen evalueren., zowel beginners als gevorderen.

Deelname
Deelname aan deze 2,5 uur durende workshop bedraagt € 35,-

[Aanmelden niet meer mogelijk]

Reactie plaatsen