8 dagen Alignment, Flow en Yin Yoga op Ibiza
15 september 2017 

8 dagen Alignment, Flow en Yin Yoga op Ibiza

Na de heerlijke, succesvolle yogaretreats eerder op Ibiza en in Italië, zoekt  SanaYouYOGA ook in 2017 weer de najaarszon op van Ibiza. Op het Spaanse eiland, waar de zon ook in de nazomer nog lekker aan de hemel schittert, gaan we naar de prachtige finca Can Pep Sitges. Een inspirerende yogavakantie  in het groene hart van Ibiza die in stilte schreeuwt om buitenyoga aan het zwembad, meditatie en yin yoga in de tuin, yoga in een opnamestudio van muzikale legendes, uitzicht over de vallei en vers bereid, biologisch eten.
Naast de yoga is er ook tijd voor jezelf. Je kunt heerlijk luieren aan het zwembad, wandelen in de omgeving, het eiland verkennen met een huurautootje of een fijne massage ondergaan. Een inspirerende yogavakantie  in het groene hart van Ibiza die in stilte schreeuwt om buitenyoga aan het zwembad, meditatie en yin yoga in de tuin en yoga in de opnamestudio van muzikale legendes.

Baai IbizaHet prachtige Ibiza biedt meer dan alleen een bruisend nachtleven.
Je vindt er pure, ongerepte natuur, witte zandstranden, pittoreske dorpjes en rust. 
Ibiza is de ideale plek voor een yogaretreat, door zijn magische uitwerking op yogi’s en natuurliefhebbers.  

Locatie en faciliteiten

In het noordelijke deel van Ibiza, is het een groene oase van rust. Landelijk gelegen in een prachtig landschap van amandel-, citroen en olijfbomen, bevindt zich de authentieke Spaanse finca Can Pep Sitges.
Dit stijlvolle, gerenoveerde landhuis beschikt over een yogadek aan het zwembad en heeft een grote studio binnen. In de ruime tuin zijn er diverse schaduwrijke plekken in het gras voor yoga en meditatie.  
In de finca en de parterres aan de patio, zijn in totaal zeven slaapkamers en zes badkamers.
Er is dus voldoende ruimte en privacy voor iedereen. Vanaf het grote zwembad geniet je van een mooi uitzicht over de heuvels van de Morna-vallei en de zonsondergang.Ligging

Can Pep Sitges ligt vlakbij Sant Llorenç de Balàfia. In een paar minuten bereik je de diverse noordelijke stranden en vele kleine baaien met glashelder zeewater.  Ook de Hippy Market is met de auto binnen 10 minuten bereikbaar.
De finca ligt heel rustig in de Morna-vallei, 7 km van Santa Eulalia, 16 km van Ibiza stad en 20 km van het vliegveld. De dichtstbijzijnde supermarkt met ruim aanbod van ecologische produkten is op 1,5 km.

Voorlopig weekprogramma*)

8.00 uur Licht (fruit)ontbijt in stilte
9.00 - 10.00  Rustig opende Alignment Yogales
Smoothies
10.30 - 11.30  Flow Yogales
12.00 uur Lunch
17.30 - 18.45  Yin Yoga**
19.30 uur Diner
* op dinsdag kun je de gehele dag vrij invullen.
** op maandag en woensdag

De meeste lessen zijn bij de villa, maar afhankelijk van het programma kunnen een  aantal speciale lessen en excursies op locatie zijn

Docent

Ook tijdens deze yogaweek hebben we weer een mooi en afwisselend yogaprogramma samengesteld. Zo maak je kennis met verschillende yogastijlen die uiteraard voor iedereen goed toegankelijk zijn. Naast de yogalessen bij de villa, nemen we je mee naar bijzondere plekken op het eiland en kun je genieten van speciale yogalessen. Dit is afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar.

Sandy Karsten, E-RYT500 & YACEP certified, werkt al meer dan 16 jaar als yogadocent, zowel in binnen- als buitenland. Na intensief kennis te hebben gemaakt met diverse yogastromingen en (internationale) yoga-opleidingen, heeft Sandy zich vooral gespecialiseerd in Critical Aligment Yoga. Daarnaast verzorgt Sandy diverse erkende yoga-opleidingen. Plezier staat in deze Ibiza yogaweek voorop en nodigen alle yogalessen je uit om jezelf zowel fysiek als mentaal vrijer & blijer te voelen!


FAQ

Groepsreis of individueel?
De Yogaweek van SanaYouYOGA is geen groepsreis. Dat betekent dat iedereen zelf bepaalt of hij/zij zich aansluit bij medereizigers of niet. Uiteindelijk heeft iedereen zijn/haar eigen reden om met deze reis mee te gaan en daarbij is het van belang dat je vooral datgene doet wat voor jou goed voelt.
Dus voor iedereen geldt: Go with the flow! :-) 

Deelname aan de yogalessen verplicht?
Absoluut niet. Deelname aan de aangeboden lessen is vrijblijvend, je kiest uit het aanbod zelf wanneer je zin hebt om deel te nemen. Maar ook als je wel aan alle lessen meedoet, zal dit gezien de opbouw van de lessen
fysiek prima te doen zijn. 

 
Hoe ziet de opbouw van de lessen eruit?
In de ochtendles vlak na het lichte ontbijt is een rustige restorative alignmentles om het lichaam voor te bereiden en te openen. Na de pauze pakken we de draad weer op en gaan we in een zachte flowles de asana’s verder uitdiepen en in kleine series aan elkaar rijgen. Op maandag, woensdag en donderdag worden tevens Yin Yogalessen aangeboden. Gedurende de dag wordt de intensiteit langzaam op – en afgebouwd om af te sluiten
met een zittende of liggende meditatie.


Wat kan je doen er geen lessen zijn?
De omgeving is prachtig, waardoor er naast yoga nog voldoende andere mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld te fietsen of te wandelen. Of verken het eiland met de auto, bezoek de prachtige baaien en witte stranden.
Zin in wat meer actie? Bezoek de stranden met muziek van live-DJ's, of verken je het bruisende nachtleven van Ibiza in de bekende clubs van Ibiza-stad of San Antonio. Ook shoppen en/of terassen in een van de gezellige pittoreske 
dorpjes behoort natuurlijk tot de mogelijkheden als je het even (weer) wat rustiger aan wilt doen.
Maar je hoeft niet weg om een fijne tijd te hebben; blijf chillen bij het zwembad van Can Pep Sitges of zoek een rustige plek in de tuin om te mediteren. Kortom; voor elk wat wils!


[aanmelden niet meer mogelijk]


Reactie plaatsen