Yoga Safari Zuid-Afrika & Mozambique incl. o.a. rondreis Krugerpark
01 december 2017 

Yoga Safari Zuid-Afrika & Mozambique incl. o.a. rondreis Krugerpark

SanaYouYOGA organiseert in samenwerking met Turtle Cove in Tofo Beach, Mozambique een Yoga safari naar Zuid-Afrika en Mozambique in de meivakantie 2018. Deze 11-daagse yogavakantie zal bestaan uit een 3-daagse safari in Krugerpark en een 7-daagse yogaretreat in Tofo. Tofo beach is een paradijselijke bestemming aan de kust van Mozambique, met een prachtig strand, idyllische vergezichten en waanzinnige natuur, zowel boven als onder water.

Bestemming

Zuid-Afrika wordt wel gezien als een van de mooiste landen van het Afrikaans continent. Het land kent een grote diversiteit aan natuur en cultuur en staat natuurlijk bekend om zijn Big Five en Krugerpark.


Mozambique ligt aan de oostkust van Afrika, heeft Zuid-Afrika als buurland en wordt gekenmerkt door een traditionele Afrikaanse cultuur, een kustlijn van ruim 3000 km en prachtige tropische stranden.

Locatie en faciliteiten

Tofo Beach ligt 6 uur rijden ten noorden van de hoofdstad Maputo aan de kust van Mozambique en staat bekend als een van de meest paradijselijke kustplaatsen in heel Afrika. De witte zandstranden en blauwe zee maken Tofo tot een zeer aantrekkelijke en populaire vakantiebestemming voor zowel Zuid-Afrikanen als westerse toeristen. De zee van Tofo Beach wordt bewoond door vele bultrug walvissen, whalesharks, mantra’s en dolfijnen en kent prachtige koraalriffen. Duiken, snorkelen maar ook surfen wordt hier dan ook veel gedaan!

Turtle Cove, hét yogaresort in Tofo, is een comfortabele accommodatie met fijne chalets, omringt door vele palmbomen welke zich bevinden in een grote binnentuin met zwembad. De yogastudio bevindt zich ook in deze tuin en is een open studio, waar zowel reguliere yogalessen als yogaretreats worden georganiseerd. Door de tropische temperatuur is de studio het hele jaar door in gebruik. 

Omgeving

In de omgeving van Tofo valt veel te zien en te beleven. Naast Tofo Beach, slechts op enkele minuten lopen, ligt Tofinho Beach, een eveneens prachtig strand. Met het lokale vervoer of door een quad te huren kun je ook een middagtrip maken naar Barra Beach, vanuit waar diverse boottripjes te ondernemen zijn. Op 25 minuten afstand ligt Inhambane, een koloniaal stadje met markten waar lokale producten en souvenirs te koop zijn. Wil je liever de zee op? Dan kun je ook deelnemen aan een oceansafari, waarbij je whalesharks, walvissen en dolfijnen gaat spotten.

Voorlopig programma

  • Dag 1: Aankomst in Johannesburg, Zuid-Afrika, verblijf in Cottages B&B
  • Dag 2: Na het ontbijt,transfer naar Berg en Dal Rest Camp in Kruger Park, Zuid-Afrika, Self catering cottages, inclusief 1 gamedrive
  • Dag 3: Gehele dag inKruger Park, inclusief twee game drives
  • Dag 4: Na het ontbijt, transfer van Kruger Park naar Tofo, Mozambique. Aankomst in Turtle Cove voor de Yoga Retreat
  • Dag 5 en 6: 8.00 – 9.30 Vinyasa Yoga | 10.00 uur ontbijt | hele middag vrij te besteden | 16.00 – 17.30 Yin Yoga | 18 uur Diner
  • Dag 7: Vrije dag, mogelijkheid tot bijvoorbeeld een dagtocht met de boot
  • Dag 8 en 9: 8.00 – 9.30 Vinyasa Yoga | 10.00 uur ontbijt | hele middag vrij te besteden | 16.00 – 17.30 Yin Yoga | 18 uur Diner
  • Dag 10:   8.00 – 9.30 uur YinYang Yoga | 10.00 uur ontbijt | vrije middag | 18.00 uur Diner
  • Dag 11:  9.00 uur ontbijt en vertrek richting Johannesburg

Docent

De docent die deze yogaretreat gaat begeleiden is Lennie Siesling. Lennie beoefent zelf al meer dan 15 jaar yoga en geeft sinds enkele jaren les in zowel Vinyasa Yoga als Yin Yoga bij onder meer SanaYouYOGA te Zwolle. Zij heeft meerdere opleidingen (waaronder bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en Yoga Moves te Utrecht) en vele workshops op het gebied van yoga gevolgd in zowel binnen- als buitenland. Lennie heeft daarnaast van 2011 tot en met 2015 in Mozambique gewoond en gewerkt en is daardoor goed bekend met het land, de cultuur en de taal. Krugerpark was een van haar favoriete weekendbestemmingen en zij neemt je dan ook graag mee op deze unieke ervaring in van de grootste natuurparken ter wereld. Daarnaast heeft zij zelf ook regelmatig yogaretreats bijgewoond bij Turtle Cove in Tofo en weet zij ook daar je goed te informeren over de vele mogelijkheden om je verblijf zo prettig en ontspannen mogelijk te maken.

Bij de reissom inbegrepen

10 overnachtingen totaal in Johannesburg, Kruger Park en Tofo Beach
Transfer van Johannesburg naar Kruger Park en van Kruger Park naar Tofo Beach
3 gamedrives in Kruger Park
Toegangsentree Kruger Park
Alle yogalessen
Twee vegetarische maaltijden per dag in Turtle Cove
Gebruik van de yogamatten en overige materialen
Gebruik van de  tuin en het zwembad in Turte Cove

Niet bij de reissom inbegrepen

Reiskosten naar Johannesburg
(een retourticket Johannesburg kost tussen € 550 - € 800, afhankelijk van hoe vroeg van te voren je boekt)
Transfer van OR Tambo Johannesburg airport naar de cottages (+/-  25)
Reis- en annuleringsverzekering
Mogelijke vaccinaties
Visum voor Mozambique, aan de grens te verkrijgen voor € 47,-
Avondeten voor de eerste avond en eten voor de selfcatering cottages in Kruger Park
Overige (alcoholische) drankjes en persoonlijke uitgaven
Transfer terug naar Johannesburg vanuit Tofo Mozambique (vliegticket naar Johannesburg is +/- € 200, een busticket kost +/- €80)

Optioneel ter plaatse bij te boeken

Massage +/- € 30,-
Oceansafari +/- € 30,-
Quadsafari +/- € 35,-


Reactie plaatsen