De 3 RYT200 Teacher Trainingen

De SanaYou YOGAcademy biedt opleidingen en lesmodules aan voor iedereen. En het leuke is: Jij stelt je eigen opleiding samen en bepaalt ook zelf het tempo. Of je nu jouw eigen practice wilt verdiepen, of als yogadocent aan de slag wilt of in jouw (yoga) professie verder wilt verdiepen en groeien: onze opleidingen bieden jou alle tools en achtergrond die je hiervoor nodig hebt.

De YOGAcademy biedt maar liefst 3 erkende yoga-opleidingen aan van 200 uur. Deze opleidingen zijn erkend door Yoga Alliance, hét internationele kwaliteitskeurmerk voor yogadocenten. Na het succesvol afronden van (een van) deze opleidingen, kun jij je bij Yoga Alliance registreren als internationaal erkend yogadocent.

RYT200 Yin & Yang Yogadocent
RYT200 Flow & Alignment
(Yang) Yogadocent
RYT200 Yin
Yogadocent

Elske Nijhuis

"De SanaYou YOGAcademy is voor mij de plek waar ik mijn passie voor yoga heb ontdekt en waar ik met veel plezier mijn Yin en Yang Yoga Teacher trainingen heb afgerond; trainingen die met grote betrokkenheid, professionaliteit en actuele kennis gegeven worden door ervaren opleiders. De opleidingen hebben me meer tot mezelf gebracht en een solide basis gelegd om mijn eerste stappen als yogadocent te zetten. Van harte aan te raden (zelfs als je, net als ik destijds, niet zeker weet of lesgeven iets voor je is)!"


Yin & Yang Yoga Docentenopleiding RYT200

De Yin & Yang docentenopleiding is een veelzijdige opleiding, waarin je met zowel Yin Yoga kennismaakt, als met de ‘yange’ yogastijlen zoals Vinyasa Flow, Hatha & Alignment Yoga. Deze opleiding is uniek en veelzijdig qua samenstelling omdat het zich niet richt op maar één yogastijl. Je wordt als allround yogadocent opgeleid.

Na het volgen van de volledige opleiding Yin & Yang RYT200 kun je yogalessen verzorgen op het gebied van Yin Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga en ken je de basisprincipes uit Critical Alignment Yoga.

De opleiding bestaat uit 4 modules van 50 uur die aansluitend, maar ook gelijktijdig gevolgd kunnen worden.
Zo kun je de opleiding volgen in het tempo dat bij jou past. Gedurende het jaar zijn er diverse startdata van de verschillende modules.

Lesmodules opleiding Yin & Yang Yogadocent:

Yogadocent
Level 1
Sandy Dancers Pose
Yogadocent
Level 2
Yin Yoga 1
Yin Yoga 2

Flow & Alignment (Yang) Yoga Teacher Training RYT200

De Flow & Alignment Yang Yogadocentenopleiding is een veelzijdige Yoga opleiding waarin je met álle facetten van meer actieve yogavormen kennismaakt en de diepte in gaat. Met deze opleiding word je allround yogadocent op het gebied van Vinyasa Flow Yoga, Poweryoga, Hatha Yoga, Critical Alignment Yoga en Ashtanga Yoga.
Vanuit de principes van Critical Alignment kun je dan ook therapielessen geven (gericht op rug-, nek- en schouderklachten).

De opleiding bestaat uit 4 vaststaande modules van 50 uur die aansluitend, maar ook gelijktijdig gevolgd kunnen worden.
Zo kun je de opleiding volgen in het tempo dat bij jou past. Gedurende het jaar zijn er diverse startdata van de verschillende modules. Deze volledige Flow & Alignment – Yang Yoga opleiding bestaat uit de modules Yogadocent Level 1 en 2 (100 uur) die de basis vormen, met daarnaast 2 vervolgmodules Ashtanga Yoga en Critical Alignment Yoga. Gedurende het jaar zijn er verschillende startdata van de modules Yogadocent level 1 en level 2.
De vervolgmodules worden eenmaal per jaar aangeboden en zijn deels ook online te volgen.

Lesmodules opleiding Flow & Alignment - Yang Yogadocent:

Yogadocent
Level 1
Sandy Dancers Pose
Yogadocent
Level 2
Ashtanga Yoga
50 hr
Critical Alignment Yoga 50 hr

Yin Yoga Docentenopleiding RYT200

De 200-hr Yin Yoga Docentenopleiding is een veelzijdige en verdiepende Yin Yoga opleiding waarin je kennismaakt met álle facetten van Yin Yoga en daarmee de diepte in gaat. Denk hierbij onder andere aan meridianenleer, de 5 elementenleer, het chakrasysteem, het energetische lichaam, bindweefselstructuren, assisted yin yoga,  yin yoga & shiatsu, verdieping in Fascia en nog veel meer! Na het volgen van de volledige 200-uurs opleiding kun je yogalessen verzorgen op het gebied van Yin Yoga en kun je je registreren bij Yoga Alliance als internationaal erkend yin yogadocent. De opleiding bestaat uit meerdere modules die je aansluitend of in je eigen tempo kunt volgen.

De volledige Yin Yoga opleiding bestaat uit diverse modules waarbij Yin Yoga 1 en 2 (100 uur) de basis vormen en de 2 verplichte lesmodules zijn van deze opleiding. De tweede 100 uur kun je invullen op basis van jouw wensen en interesses. Jij kiest en bepaalt jouw eigen traject in het tempo dat bij jou past. Zo stem je het tweede deel helemaal af op jouw eigen wensen. Gedurende het jaar zijn er verschillende startdata van de modules Yin Yoga 1 en 2. De meeste keuzemodules worden eenmaal per jaar aangeboden.

De 2 Basis-modules van de Yin Yoga Docentenopleiding:

Yin Yoga 1
Yin Yoga 2

De Keuze-modules van de Yin Yoga Docentenopleiding om de RYT200 compleet te maken:

Assisted Yin Yoga
Assisted Yin & de 5 Elementenleer | 32/70 hr
Yoga Nidra ONLINE

25 hr

Yin Yoga & Shiatsu
25 hr

Advanced Yin & Yang Flows | 25 hr

Yin Yoga & Acupressuur 20hr
Yin Yoga & de wereld van Fascia | 30 hr
Yin Yoga & Craniosacraal | 16 hr

Overige Informatie

Vooropleiding
De RYT200 Teacher Trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Zowel als beginnend of als ervaren yogi ben je van harte welkom om deel te nemen.

Lesvorm
Alle basismodules worden aangeboden als klassikale opleiding, ondersteund met videolessen op ons online platform Huddle. Je volgt de lesdagen klassikaal in onze studio onder leiding van onze docenten, als voorbereiding op de lesdagen kun je videolessen bekijken over het onderwerp dat dan centraal staat. De RYT200 Yin & Yang Yogadocent en de RYT200 Yang Yogadocent bestaan uit  4 modules van ieder 50 uur.
De RYT200 Yin Yoga bestaat uit 2 modules van ieder 50 uur en daarnaast een aantal vervolgmodules van je eigen keuze. Afhankelijk van de  keuzemodules, vinden deze klassikaal plaats, online of een combinatie daarvan als Blended Learning.

Lesgeld
Een opleidingsmodule van 50 uur bedraagt €795,- totaal of 3 termijnen van €275,-.  Bij lesmodules met een ander aantal lesuren staat het afwijkende tarief apart vermeld. Je aanmelding is definitief wanneer de (aan)betaling voldaan is.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt per lesmodule, bestaat onder andere uit uitgebreide lesreader met kleurenfoto’s en een schrijfblok en pen. Daarnaast krijg je als student aan onze YOGAcademy toegang tot ons online lesplatform Huddle, waar je een ruim aanbod aan videolessen kunt volgen ter voorbereiding op de lesdagen of om besproken onderwerpen en lessen nog eens terug te kijken. Voor aanvang van de lesmodule waar je je voor hebt aangemeld, krijg je een eigen account en kun je inloggen in de online leeromgeving.
Als  je je inschrijft voor een Blended Learning keuzemodule, krijg je vrijwel meteen een eigen Huddle-account en kun je inloggen op de online leeromgeving. Je kunt dan meteen beginnen met de videolessen ter voorbereiding op de afsluitende klassikale lesdagen.

Huiswerk en studiebelasting
De studiebelasting bestaat, naast het volgen van de lesdagen, uit het uitvoeren van huiswerkopdrachten. Dit betreft meestal het lezen van hoofdstukken uit de lesreader, het bekijken van videolessen op ons platform en het praktisch oefenen van yogahoudingen die tijdens de lesdagen aan de orde zijn geweest.  De totale studiebelasting is zo’n 1,5 tot 2 uur per week, buiten de lesdagen om.

Overige Informatie

Lesdagen en gemiste lesdagen
Alle klassikale lesdagen zijn van 10.30 tot 17.00 uur. Wanneer je een keer een lesdag niet bij kunt wonen, kun je de behandelde onderwerpen terugkijken op het online lesplatform.
We vragen je dan om voor afloop van de module een verslag te schrijven (ong. 400 woorden) van deze gemiste dag, zodat we die mee kunnen tellen als contacturen voor jouw certificaat.

Verplaatsen lesdagen
Indien voor aanvang van de module en/of gedurende de looptijd van een module verzocht wordt om de resterende module en/of losse lesdagen op een later moment voort te zetten, is dat alleen mogelijk mogelijk wanneer daar ruimte voor is 1 week voor aanvang van de volgende keer dat de module plaatsvind. De kosten hiervoor bedragen € 95 per lesdag. 

Annuleringsvoorwaarden

Bij annuleren van Klassikale Modules, geldt het volgende:

  • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvang van de lesmodule: 25%  
  • Kosten bij annulering vanaf een maand voor aanvang van de lesmodule: 50%  
  • Kosten bij annulering vanaf 1 week voor aanvang en/of na aanvangsdatum van de lesmodule: 100%

Bij annuleren van Blended Learning scholingen geldt daarnaast dat het online deel niet restitueerbaar is, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot al het online lesmateriaal behorende bij de opleidingsmodule. Er vind dan alleen restitutie plaats voor het deel van de klassikale lesdagen volgens de hierboven genoemde staffel.  Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Diploma
Aan het eind van iedere tweede basismodule vindt een theorie- en praktijktoets plaats. Wanneer je alle modules hebt doorlopen, ontvang je een RYT200 diploma.

Met dit erkende diploma kun jij je registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance.


Overige Informatie

Vooropleiding
De RYT200 Teacher Trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Zowel als beginnend of als ervaren yogi ben je van harte welkom om deel te nemen.

Lesvorm
Alle basismodules worden aangeboden als klassikale opleiding, ondersteund met videolessen op ons online platform Huddle. Je volgt de lesdagen klassikaal in onze studio onder leiding van onze docenten, als voorbereiding op de lesdagen kun je videolessen bekijken over het onderwerp dat dan centraal staat. De RYT200 Yin & Yang Yogadocent en de RYT200 Yang Yogadocent bestaan uit  4 modules van ieder 50 uur.
De RYT200 Yin Yoga bestaat uit 2 modules van ieder 50 uur en daarnaast een aantal vervolgmodules van je eigen keuze. Afhankelijk van de  keuzemodules, vinden deze klassikaal plaats, online of een combinatie daarvan als Blended Learning.

Lesgeld
Een opleidingsmodule van 50 uur bedraagt €795,- totaal of 3 termijnen van €275,-.  Bij lesmodules met een ander aantal lesuren staat het afwijkende tarief apart vermeld. Je aanmelding is definitief wanneer de (aan)betaling voldaan is.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt per lesmodule, bestaat onder andere uit uitgebreide lesreader met kleurenfoto’s en een schrijfblok en pen. Daarnaast krijg je als student aan onze YOGAcademy toegang tot ons online lesplatform Huddle, waar je een ruim aanbod aan videolessen kunt volgen ter voorbereiding op de lesdagen of om besproken onderwerpen en lessen nog eens terug te kijken. Voor aanvang van de lesmodule waar je je voor hebt aangemeld, krijg je een eigen account en kun je inloggen in de online leeromgeving.
Als  je je inschrijft voor een Blended Learning keuzemodule, krijg je vrijwel meteen een eigen Huddle-account en kun je inloggen op de online leeromgeving. Je kunt dan meteen beginnen met de videolessen ter voorbereiding op de afsluitende klassikale lesdagen.

Huiswerk en studiebelasting
De studiebelasting bestaat, naast het volgen van de lesdagen, uit het uitvoeren van huiswerkopdrachten. Dit betreft meestal het lezen van hoofdstukken uit de lesreader, het bekijken van videolessen op ons platform en het praktisch oefenen van yogahoudingen die tijdens de lesdagen aan de orde zijn geweest.  De totale studiebelasting is zo’n 1,5 tot 2 uur per week, buiten de lesdagen om.

Lesdagen en gemiste lesdagen
Alle klassikale lesdagen zijn van 10.30 tot 17.00 uur. Wanneer je een keer een lesdag niet bij kunt wonen, kun je de behandelde onderwerpen terugkijken op het online lesplatform.
We vragen je dan om voor afloop van de module een verslag te schrijven (ong. 400 woorden) van deze gemiste dag, zodat we die mee kunnen tellen als contacturen voor jouw certificaat.

Verplaatsen lesdagen
Indien voor aanvang van de module en/of gedurende de looptijd van een module verzocht wordt om de resterende module en/of losse lesdagen op een later moment voort te zetten, is dat alleen mogelijk mogelijk wanneer daar ruimte voor is 1 week voor aanvang van de volgende keer dat de module plaatsvind. De kosten hiervoor bedragen € 95 per lesdag. 

Annuleringsvoorwaarden

Bij annuleren van Klassikale Modules, geldt het volgende:

  • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvang van de lesmodule: 25%  
  • Kosten bij annulering vanaf een maand voor aanvang van de lesmodule: 50%  
  • Kosten bij annulering vanaf 1 week voor aanvang en/of na aanvangsdatum van de lesmodule: 100%

Bij annuleren van Blended Learning scholingen geldt daarnaast dat het online deel niet restitueerbaar is, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot al het online lesmateriaal behorende bij de opleidingsmodule. Er vind dan alleen restitutie plaats voor het deel van de klassikale lesdagen volgens de hierboven genoemde staffel.  Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Diploma
Aan het eind van iedere tweede basismodule vindt een theorie- en praktijktoets plaats. Wanneer je alle modules hebt doorlopen, ontvang je een RYT200 diploma. Met dit erkende diploma kun jij je registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance.

Docentenopleiders SanaYou YOGAcademy

Sandy Karsten
Mariëlle Hebing
Eelco Griep
Manja Weijers
Menieke de Ruiter

Liever Online een Yogaopleiding volgen?