De 3 RYT200 Teacher Trainingen

De SanaYou YOGAcademy biedt opleidingen en lesmodules aan voor iedereen. En het leuke is: Jij stelt je eigen opleiding samen en bepaalt ook zelf het tempo. Of je nu jouw eigen practice wilt verdiepen, of als yogadocent aan de slag wilt of in jouw (yoga) professie verder wilt verdiepen en groeien: onze opleidingen bieden jou alle tools en achtergrond die je hiervoor nodig hebt.

De YOGAcademy biedt maar liefst 3 erkende yoga-opleidingen aan van 200 uur. Deze opleidingen zijn erkend door Yoga Alliance, hét internationele kwaliteitskeurmerk voor yogadocenten. Na het succesvol afronden van (een van) deze opleidingen, kun jij je bij Yoga Alliance registreren als internationaal erkend yogadocent.

RYT200 Yin & Yang Yogadocent
RYT200 Flow & Alignment
(Yang) Yogadocent
RYT200 Yin
Yogadocent

Elske Nijhuis

"De SanaYou YOGAcademy is voor mij de plek waar ik mijn passie voor yoga heb ontdekt en waar ik met veel plezier mijn Yin en Yang Yoga Teacher trainingen heb afgerond; trainingen die met grote betrokkenheid, professionaliteit en actuele kennis gegeven worden door ervaren opleiders. De opleidingen hebben me meer tot mezelf gebracht en een solide basis gelegd om mijn eerste stappen als yogadocent te zetten. Van harte aan te raden (zelfs als je, net als ik destijds, niet zeker weet of lesgeven iets voor je is)!"


Yin & Yang Yoga Docentenopleiding RYT200

De Yin & Yang docentenopleiding is een veelzijdige opleiding, waarin je met zowel Yin Yoga kennismaakt, als met de ‘yange’ yogastijlen zoals Vinyasa Flow, Hatha & Alignment Yoga. Deze opleiding is uniek en veelzijdig qua samenstelling omdat het zich niet richt op maar één yogastijl. Je wordt als allround yogadocent opgeleid.

Na het volgen van de volledige opleiding Yin & Yang RYT200 kun je yogalessen verzorgen op het gebied van Yin Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga en ken je de basisprincipes uit Critical Alignment Yoga.

De opleiding bestaat uit 4 modules van 50 uur die aansluitend, maar ook gelijktijdig gevolgd kunnen worden.
Zo kun je de opleiding volgen in het tempo dat bij jou past. Gedurende het jaar zijn er diverse startdata van de verschillende modules.

Lesmodules opleiding Yin & Yang Yogadocent:

Yogadocent
Level 1
Sandy Dancers Pose
Yogadocent
Level 2
Yin Yoga 1
Yin Yoga 2

Flow & Alignment (Yang) Yoga Teacher Training RYT200

De Flow & Alignment Yang Yogadocentenopleiding is een veelzijdige Yoga opleiding waarin je met álle facetten van meer actieve yogavormen kennismaakt en de diepte in gaat. Met deze opleiding word je allround yogadocent op het gebied van Vinyasa Flow Yoga, Poweryoga, Hatha Yoga, Critical Alignment Yoga en Ashtanga Yoga.
Vanuit de principes van Critical Alignment kun je dan ook therapielessen geven (gericht op rug-, nek- en schouderklachten).

De opleiding bestaat uit 4 vaststaande modules van 50 uur die aansluitend, maar ook gelijktijdig gevolgd kunnen worden.
Zo kun je de opleiding volgen in het tempo dat bij jou past. Gedurende het jaar zijn er diverse startdata van de verschillende modules. Deze volledige Flow & Alignment – Yang Yoga opleiding bestaat uit de modules Yogadocent Level 1 en 2 (100 uur) die de basis vormen, met daarnaast 2 vervolgmodules Ashtanga Yoga en Critical Alignment Yoga. Gedurende het jaar zijn er verschillende startdata van de modules Yogadocent level 1 en level 2.
De vervolgmodules worden eenmaal per jaar aangeboden en zijn deels ook online te volgen.

Lesmodules opleiding Flow & Alignment - Yang Yogadocent:


Yogadocent Level 1
Sandy Dancers Pose
Yogadocent Level 2
Ashtanga Yoga
50 hr
Critical Alignment Yoga 50 hr

Yin Yoga Docentenopleiding RYT200

De 200-hr Yin Yoga Docentenopleiding is een veelzijdige en verdiepende Yin Yoga opleiding waarin je kennismaakt met álle facetten van Yin Yoga en daarmee de diepte in gaat. Denk hierbij onder andere aan meridianenleer, de 5 elementenleer, het chakrasysteem, het energetische lichaam, bindweefselstructuren, assisted yin yoga,  yin yoga & shiatsu, verdieping in Fascia en nog veel meer! Na het volgen van de volledige 200-uurs opleiding kun je yogalessen verzorgen op het gebied van Yin Yoga en kun je je registreren bij Yoga Alliance als internationaal erkend yin yogadocent. De opleiding bestaat uit meerdere modules die je aansluitend of in je eigen tempo kunt volgen.

De volledige Yin Yoga opleiding bestaat uit diverse modules waarbij Yin Yoga 1 en 2 (100 uur) de basis vormen en de 2 verplichte lesmodules zijn van deze opleiding. De tweede 100 uur kun je invullen op basis van jouw wensen en interesses. Jij kiest en bepaalt jouw eigen traject in het tempo dat bij jou past. Zo stem je het tweede deel helemaal af op jouw eigen wensen. Gedurende het jaar zijn er verschillende startdata van de modules Yin Yoga 1 en 2. De meeste keuzemodules worden eenmaal per jaar aangeboden.

De 2 Basis-modules van de Yin Yoga Docentenopleiding:

Yin Yoga 1
Yin Yoga 2

De Keuze-modules van de Yin Yoga Docentenopleiding om de RYT200 compleet te maken:

Assisted Yin Yoga
Assisted Yin & de 5 Elementenleer | 32/70 hr
Yoga Nidra ONLINE

25 hr

Yin Yoga & Shiatsu
25 hr

Advanced Yin & Yang Flows | 20/28 hr

Yin Yoga & Acupressuur 25/40 hr
Yin Yoga & de wereld van Fascia | 25/32 hr
Yin Yoga & Craniosacraal | 16 hr

Veelgestelde vragen

FAQ RYT200 Teacher Trainingen-deleted-1720816234

Met hoeveel thuis- studietijd moet ik rekening houden als ik deelneem aan een RYT200?

Ter voorbereiding aan de klassikale lesdagen bekijk je enkele lesvideo's over het thema van de lesdag die komen gaat. Een videoles duurt ongeveer 15-25 minuten.
Na afloop van de klassikale lesdagen ga je thuis oefenen met de yogahoudingen die uitgelegd zijn. Sommige deelnemers doen dat iedere dag, anderen 1-2 keer per week.
Je bepaalt zelf hoeveel tijd je daarmee bezig wilt zijn.
Gemiddeld gaan wij uit van 1 tot 2 studie-uren per week.

Ik wil graag een volledige RYT200 doen, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik hem wil vullen, is dat een probleem?

Nee hoor, je kunt je RYT200 op verschillende manieren halen.
Je start altijd eerst met één van de basismodules:
Yin Yoga 1 óf Yogadocent Level 1 met daarop volgend Yin Yoga 2 of Yogadocent Level 2.
Onze opleidingsagenda is zo ingericht dat de opleidingsmodules goed op elkaar aansluiten.

Wanneer je twee basismodules (Yin 1 & 2 of Level 1 & 2) hebt afgerond, dan kun je beslissen welke vakken je verder wilt kiezen om je RYT200 vol te maken.

RYT200 Yin Yoga:
Het kan zijn dat je na Yin Yoga 1 & 2 heel graag alleen met Yin Yoga verder wilt. Dan ga je voor de RYT200 Yin Yoga en kies je voor minimaal nog 100 uur aan Yin Yoga vervolgmodules.

RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga:
Het kan ook zijn dat je na de Yogadocent Level 1 & 2 heel graag alleen met actieve yogavormen verder wilt, dan kies je Critical Alignment en Ashtanga module als vervolg en maak de de RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga vol.

RYT200 Yin & Yang Yoga:
Het kan ook zijn dat je allround opgeleid wilt worden, dan kies je voor de RYT200 Yin & Yang Yoga.
Deze bestaat uit Yin Yoga 1 & 2 EN Yogadocent Level 1 & 2.

De meeste deelnemers maken hun keuze gedurende de opleiding, omdat je dan een beter beeld hebt van wat bij jou past of wat je leuk vindt.

Ik wil graag de RYT200 Yin & Yang Yoga doen. Maakt de volgorde van de lesmodules nog uit?

Het maakt niet uit of je begint met Yin Yoga 1 of met Yogadocent Level 1.
Dus kies zelf wat je het beste past bv qua lesdata of interesse.

Het enige wat wel vast staat qua volgorde is dat je eerst Yin Yoga 1 moet doen voordat je aan Yin Yoga 2 begint.
Datzelfde geldt ook wanneer voor Yogadocent Level 1. Die doe je eerst voordat je met Yogadocent Level 2 verder kunt.

Ik wil graag de RYT200 Yin Yoga doen. Maakt de volgorde van de lesmodules nog uit?

Yin Yoga 1 en 2 vormen samen 1 geheel en zijn dan ook de 2 verplichte lesmodules als onderdeel van de RYT200.
Voordat je aan Yin Yoga 2 deel kunt nemen, doe je eerst Yin Yoga 1.

In de lesmodule Yin Yoga 1 leg je een goede basis op het gebied van Yin Yoga.
Indien het in verband met jouw planning beter uitkomt om Yin Yoga 2 pas later te doen ipv aansluitend, dan is het ook geen enkel probleem om eerst verder te gaan met één of meerdere van de Yin Yoga keuzemodules.
Je volgt de klassikale lesmodule Yin Yoga 2 dan wanneer het jou past. Je hebt 3 jaar de tijd om jouw 200 uur vol te maken.

De keuzemodules als onderdeel van de RYT200 Yin Yoga zijn:
• Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer
• Yin Yoga & Acupressuur
• Yin & de Wondere Wereld van Fascia
• Advanced Yin & Yang Flows
• Yoga Nidra
• Yin & Shiatsu
• Yin & Craniosacraal

Met groot deel van deze lesmodules kun je starten wanneer het jou uitkomt, omdat deze beginnen via het online lesplatform.
Optioneel kun je dan klassikale lesdagen bijboeken, waarmee je natuurlijk ook weer meer uren krijgt om je 200 uur vol te maken.
Meer informatie daarover vind je op de pagina van de betreffende lesmodule.

Voor het actuele overzicht van de Yin Yoga lesmodules ga je naar: https://www.sanayou.com/yoga-teacher-training-ryt200/#content_row_67715821

Ik wil graag de RYT200 Flow & Alignment doen. Maakt de volgorde van de lesmodules nog uit?

Yogadocent level 1 en 2 vormen samen 1 geheel en zijn dan ook de 2 verplichte lesmodules als onderdeel van de RYT200.
Voordat je aan Yogadocent level 2 deel kunt nemen, doe je eerst Yogadocent level 1.

In de lesmodule Yogadocent 1 leg je een goede basis en leer je al een aantal basics over Yoga en yogahoudingen in het algemeen.
Indien het in verband met jouw planning beter uitkomt om Yogadocent level 2 pas later te doen ipv aansluitend, dan is het ook geen enkel probleem om eerst verder te gaan met één of meerdere van de Flow & Alignment modules.
Je volgt de klassikale lesmodule Yogadocent 2 dan wanneer het jou past. Je hebt 3 jaar de tijd om jouw 200 uur vol te maken.

De modules als onderdeel van de RYT200 Flow & Alignment zijn:
• Ashtanga Yoga
• Critical Alignment Yoga
Met deze lesmodules kun je starten wanneer het jou uitkomt, omdat deze beginnen via het online lesplatform.
Optioneel kun je dan klassikale lesdagen bijboeken, waarmee je natuurlijk ook weer meer uren krijgt om je 200 uur vol te maken.
Meer informatie daarover vind je op de pagina van de betreffende lesmodule.

Voor het actuele overzicht van de Flow & Alignment lesmodules ga je naar: https://www.sanayou.com/yoga-teacher-training-ryt200/#content_row_67796906

Kan ik meerdere modules tegelijkertijd volgen?

Jazeker, dat is mogelijk.
In principe bepaal jezelf het tempo van jouw yoga opleiding, maar we hebben daarbij wel een advies.

Een Yin Yoga module en een Yang Yoga module laten zich prima combineren in een zelfde lesperiode. Ons lesschema is daar ook op afgestemd, zodat de lesdagen in andere weekenden vallen.

Wij raden echter niet aan om in dezelfde maand de starten met de combinatie Yin Yoga 1 en Yin Yoga 2 of de combinatie Yogadocent Level 1 en Yogadocent Level 2.
Het is dus wel mogelijk, maar dit is dusdanig intensief dat dit niet de voorkeur heeft om de lesstof goed te kunnen integreren.

Maar uiteindelijk is deze keuze ook aan jezelf.

Moet ik aan het eind van iedere lesmodule een theorie en/of praktijkexamen doen?

Nee hoor, dat hoeft niet.
Eindtoetsen (examens vinden we geen treffende benaming, want het is meer een gezellige gezamenlijke afsluiter), vinden alleen plaats aan het einde van Yogadocent Level 2 en Yin Yoga 2. Dat zit zo:

Yin Yoga 1 en 2 horen bij elkaar, en vormen samen de eerste 100 uur basiskennis over Yin Yoga. Alleen aan het eind van Yin Yoga 2 doe je een theorietoets (multiple choice) en een praktijktoets (stukje van een Yin Yogales geven).
Datzelfde geldt ook voor Yogadocent Level 1 en 2.

Kies je voor de RYT200 Yin & Yang dan zijn deze 2 x 100 uur jouw ticket naar het volledige 200-uurs diploma!

Kies je voor een RYT200 Yin Yoga OF RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga, dan doe je dus alleen aan het einde van Yin Yoga 2 OF Yogadocent Level 2 deze toets om je eerst 100 uur af te ronden.

De keuzevakken die je daarna kiest kennen geen praktijktoetsen, alleen kennistests in de online leeromgeving. Wanneer je die behaald, ontvang je daar ook een certificaat van.
Alle certificaten samen zijn dan goed voor je 200-uurs diploma!

Is het ook mogelijk om de afzonderlijke lesmodules in termijn te betalen?

Jazeker!
Je kunt ervoor kiezen om de lesmodules in één keer te voldoen via iDeal.
Maar het is ook mogelijk om de module in 3 termijnen te betalen.
Je betaald dan het eerste deel direct via iDeal. De twee resterende termijnen worden in de volgende twee maanden per automatisch incasso afgeschreven van jouw door opgegeven IBAN rekeningnummer.

Wanneer kan ik mezelf registreren bij Yoga Alliance als erkend yogadocent?

Wanneer je een volledige RYT200 hebt afgerond, krijg je een diploma.
Daarmee kun je je registeren bij Yoga Alliance als erkend yogadocent.
www.yogaalliance.org

Waarom staan er ook bijscholingspunten vermeld bij losse lesmodules diverse bijscholingen?

Als je al erkend yogadocent bent en je staat geregistreerd bij Yoga Alliance, dan moet je per 3 jaar een aantal bijscholingspunten behalen om je registratie te kunnen behouden. Dat doen ze zodat je kunt aantonen dat je je blijft ontwikkelen in jouw vakgebied.

Dat kun je doen door aanvullende losse lesmodules van verdiepende bijscholingen te volgen bij onze YOGAcademy, want ook die zijn erkend als CE (Continuing Education) en tellen dus mee als bijscholingspunten om geaccrediteerd te kunnen blijven.

Wanneer kan ik beginnen met lesgeven in Yoga?

De basismodules Yin Yoga 1 & 2 en/of Yogadocent Level 1 & 2 vormen de basis van het RYT200 diploma.
Wanneer je deze modules succesvol hebt afgerond ontvang je een 100-uurs certificaat en mag je yogalessen verzorgen in de yogastijl waar jij je certificaat voor hebt behaald.

Wat je op dat moment nog niet kunt, is jezelf registreren als erkend Yogadocent bij Yoga Alliance. Daar heb je de volledig 200hrs voor nodig.

Daarnaast stimuleren wij ook al dat je gaat (oefenen met) lesgeven na het behalen van Yin Yoga 1 (50hr) of Yogadocent Level 1 (50hr), zodat je het geleerde alvast in de praktijk kun integreren. Maar communiceer dan wel met je deelnemers dat je lesgeeft om te oefenen, nog bezig bent met de opleiding en nog niet of álle kennis beschikt.

Wat is het verschil tussen de Klassikale Basisopleiding Yin Yoga (Yin Yoga 1 & 2) en de Online Yin Yoga Teacher Training?

Yin Yoga 1 & 2, (samen 100 uur) zijn klassikale lesmodules die onderdeel uitmaken van een RYT200.
De Online Yin Yoga Teacher Training (60 uur) is een online opleiding tot Yin Yoga docent.

De Online Yin Yoga Teacher Training is samengesteld uit de lesstof van de klassikale lesmodules Yin Yoga 1 & 2.
De meeste lesstof die we klassikaal aanbieden in Yin Yoga 1 & 2, is ook bij de online opleiding inbegrepen, maar je hebt dan geen klassikale lesdagen om alles te kunnen oefenen en beleven.

Verder zijn er enkele onderdelen die wel in Yin Yoga 1 & 2 inbegrepen zijn, maar die je bij de Online Yin Yoga Teacher Training apart kunt volgen.
Deze maken de basiskennis over Yin Yoga compleet:

- Basis Anatomie voor Yogadocenten (https://www.sanayou.com/basis-anatomie-voor-yogadocenten)
- Yin Yoga: Omgaan met Pijn & Klachten (https://www.sanayou.com/yin-yoga-omgaan-met-klachten)
- Your Body Your Yoga (https://www.sanayou.com/your-body-your-yoga-online)

Kan ik ook volledig Online mijn RYT200 Yin Yoga behalen?

Dat is zeker mogelijk.
Er zijn dan een paar verplicht modules naast de Online Yin Yoga Teacher Training (60hr):
- Basis Anatomie voor Yogadocenten (https://www.sanayou.com/basis-anatomie-voor-yogadocenten)
- Yin Yoga: Omgaan met Pijn & Klachten (https://www.sanayou.com/yin-yoga-omgaan-met-klachten)
- Your Body Your Yoga (https://www.sanayou.com/your-body-your-yoga-online)

Daarnaast maak je dan je 200 uur vol met keuzemodules op het gebied van Yin Yoga in het specialisme dat jouw interesse heeft.
Deze keuzevakken op het gebied van Yin Yoga kies je zelf uit onze Online YOGAcademy: https://www.sanayou.com/overzicht-online-academy/

Wanneer je bij elkaar 200 uur aan online Yin Yogamodules volgt, kun je ook je RYT200 Yin Yoga aanvragen.

Wel krijg je dan een aanvullende opdracht, namelijk een stukje lesgeven op video. Hierop kunnen we je dan feedback geven en zo zorgdragen voor een volwaardige afronding van je Yin Yoga diploma.

Kan ik mijn RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga diploma ook volledig online behalen?

Dat is mogelijk. Naast de basis-opleiding Yoga Basics Online Teacher Training (70hr) volg je dan sowieso de 3 verplichte lesmodules:
- Basis Anatomie voor Yogadocenten (https://www.sanayou.com/basis-anatomie-voor-yogadocenten)
- Your Body Your Yoga (https://www.sanayou.com/your-body-your-yoga-online)
- Anatomie & Biomechanica voor Yogadocenten (https://www.sanayou.com/anatomie-biomechanica-voor-yogadocenten)

Allen goed voor een aantal scholingspunten (CE)

Daarnaast kun je dan volledig online ook nog volgen:
Critical Alignment Yoga (32hr), Restorative Alignment Yoga (28 hr), Ashtanga Yoga (50hr) en eventueel de Yoga Nidra (24 hr)

Wanneer je bij elkaar 200 uur aan online Yang Yogamodules volgt, kun je ook je RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga aanvragen.
Wel krijg je dan een aanvullende opdracht, namelijk een stukje lesgeven op video. Hierop kunnen we je dan feedback geven en zo zorgdragen voor een volwaardige afronding van je Yoga diploma.

Kan ik mijn RYT200 Yin & Yang Yoga ook volledig online behalen?

Dat is mogelijk.
Naast de basis-opleiding Yoga Basics Online Teacher Training (70hr) en de Online Yin Yoga Teacher Training (60hr) volg je ook de 4 verplichte lesmodules:
- Basis Anatomie voor Yogadocenten (https://www.sanayou.com/basis-anatomie-voor-yogadocenten)
- Your Body Your Yoga (https://www.sanayou.com/your-body-your-yoga-online)
- Anatomie & Biomechanica voor Yogadocenten (https://www.sanayou.com/anatomie-biomechanica-voor-yogadocenten)
- Yin Yoga: Omgaan met Pijn & Klachten (https://www.sanayou.com/yin-yoga-omgaan-met-klachten)

Wanneer je deze allemaal gevolgd en behaald hebt, kun je jouw RYT200 Yin & Yang Yoga aanvragen bij ons.
Wel krijg je dan een aanvullende opdracht, namelijk een stukje lesgeven op video. Zowel Yin als Yang. Hierop kunnen we je dan feedback geven en zo zorgdragen voor een volwaardige afronding van je Yoga diploma.

Wat is het verschil tussen de klassikale basisopleiding Yang Yoga (Yogadocent Level 1 & 2) en de Online Yoga Basics Teacher Training?

Yogadocent Level 1 & 2, (samen 100 uur) zijn klassikale lesmodules die onderdeel uitmaken van een RYT200.
De Online Yoga Basics Teacher Training (70 uur) is een online opleiding tot Yogadocent in yange yogastijlen, zoals Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga, PowerYoga, etc.

De Online Yoga Basics Teacher Training is samengesteld uit de lesstof van de klassikale lesmodules Yogadocent Level 1 & 2.
De meeste lesstof die we klassikaal aanbieden in Yogadocent Level 1 & 2, is ook bij de online opleiding inbegrepen, maar je hebt dan geen klassikale lesdagen om alles te kunnen oefenen en beleven.

Verder zijn er enkele onderdelen die wel in Yogadocent Level 1 & 2 inbegrepen zijn, maar die je bij de Online Yoga Basics Teacher Training apart kunt volgen.
Deze maken de basiskennis over Yoga compleet:

- Basis Anatomie voor Yogadocenten (https://www.sanayou.com/basis-anatomie-voor-yogadocenten)
- Anatomie & Biomechanica voor Yogadocenten (https://www.sanayou.com/anatomie-biomechanica-voor-yogadocenten)
- Your Body Your Yoga (https://www.sanayou.com/your-body-your-yoga-online)

Wanneer kan ik meedoen aan en Klassikale Verdiepingsdag over een bepaald onderwerp?

Je vindt op ons lesrooster ook zgn. Klassikale Verdiepingsdagen.
Deze kun je vinden onder het aanbod van WORKSHOPS, maar staan soms ook vermeld als optionele aanvulling op een Online docentenopleiding.

Zo'n Klassikale Verdiepingsdag wordt vaak door (aankomend) yogadocenten gezien als een welkome aanvulling of opfrissing van hun kennis, maar vooral een dag waarin ze zichzelf helemaal kunnen onderdompelen in Yoga.
Ook niet-yogadocenten kunnen hieraan deelnemen om zichzelf een heerlijke yoga-beleefdag kado te doen. Er is niet persé een (voor)opleiding voor vereist.

Tot slot kun je je aanmelden voor een specifieke Verdiepingsdag als aanvulling op je online docentenopleiding.
Deze is dan goed voor een paar extra CE-punten èn je kunt al het (online) geleerde, samen met je studiegenoten, in praktijk brengen on toeziend oog van de docent. En natuurlijk krijg je dan ook alle ruimte om vragen over de videolessen te stellen aan je docent.
Dit geeft een extra dimensie aan de online lessen die je hebt gevolgd via ons online lesplatform.

Samengevat
Verdiepingsdagen zijn voor:
1. Yogi's/niet-docenten die zich een dag willen onderdompelen in Yoga voor eigen beleving
2. Yogadocenten die zich een dag willen onderdompelen in Yoga voor eigen beleving en/of het opfrissen van kennis
3. Deelnemers aan een online yoga-opleiding die als aanvulling op de online kennis het geleerde in praktijk kunnen beleven en de mogelijkheid willen hebben om vragen over de lesstof aan de docent stellen.

Hoe ziet de indeling van een klassikale lesdag eruit?

In de klassikale basismodules variëren de lesdagen qua structuur, afhankelijk van het thema dat die dag wordt behandeld.
Een lesdag omvat over het algemeen een ochtendgedeelte, waarin er een Yogales wordt gegeven en de theorie wordt behandeld. Na de lunchpauze volgt het praktische deel, waarbij er bijvoorbeeld wordt geoefend wordt met Yogahoudingen en het geven van assists, het maken van eigen Yogalessen en het oefenen met lesgeven.

Waar kan ik de tarieven vinden per lesmodule?

De tarieven kun je altijd vinden op de webpagina van de betreffende lesmodule.
Dus stel dat je wilt starten met de lesmodule Yin Yoga 1, dan zie je op de webpagina van Yin Yoga 1 dat er een tarief genoemd worden, incl. de mogelijkheid tot het betalen in termijnen.
Zo kun je dat bij alle lesmodules van jouw keuze terugvinden.

Kan ik ook deelnemen aan bijscholings- en verdiepingsdagen zonder het afronden van een basismodule?

Per bijscholings- en verdiepingsmodules kun je op de pagina van de betreffende module altijd terugvinden voor wie deze specifieke module geschikt is.

De meeste bijscholings- en verdiepingsmodules zijn geschikt voor Yogadocenten of studenten die onze RYT200 basisopleiding volgen. Daarnaast zijn er ook modules die geschikt zijn als je ervaring hebt in bepaalde vakgebieden of wanneer je ervaring hebt met een specifieke vorm van yoga en je hierin graag zou willen verdiepen. Wanneer je geïnteresseerd bent in een van onze verdiepingsmodules adviseren we om even goed te kijken naar het onderdeel ‘voor wie is deze module’.

Kun je me iets meer vertellen over de toetsing?

Na elke module volgt er een toetsing in de vorm van een (online) kennistest en tijdens de klassikale basismodules volgt er aan het einde van de module een eindtoets.

De kennistesten en toetsen die worden afgenomen tijdens je opleiding zijn altijd met Multiple Choice vragen. De vragen gaan over de volledig lesstof, zowel de theorie als praktijk.
Heb je de lesstof goed doorgenomen en eigen gemaakt, dat wil zeggen: heb je de videolessen bekeken, aantekeningen gemaakt, geleerd en praktisch geoefend etc., dan kun je deze kennistests vrij eenvoudig doorlopen.

Ontvang je na elke module een certificaat?

Ja, na elke module die je hebt afgerond ontvang je een bewijs van afronding. Deze krijg je toegestuurd als digitaal certificaat.
Wanneer je de klassikale Yoga Teacher Training RYT200 afrondt, krijg je op de laatste lesdag jouw certificaat fysiek overhandigd.

Welke mogelijkheden zijn er om vragen te stellen over wat er voorbij komt bij de opleiding?

Wanneer je deelneemt aan een lesmodule, verkrijg je toegang tot ons lesplatform. Dit geldt voor zowel onze online opleiding(s) modules als de klassikale lesdagen.
Op ons lesplatform zijn verschillende communicatie kanalen beschikbaar. Hier kunnen studenten en docenten met elkaar informatie uitwisselen, elkaar helpen en ondersteunen waar nodig. Dus heb je een vraag tijdens het volgen van je opleiding, dan kun je deze gemakkelijk stellen via het kanaal op ons online lesplatform.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn RYT200 certificaat ontvang?

Heb jij je 200uur volgemaakt en alle modules behaald, dan vragen wij jou (je ontvangt dan van ons een mail) om ons door te geven welke modules jij hebt behaald. Jij geeft ons vervolgens de behaalde modules door (inclusief start-/einddata van de modules) via academy@sanayou.com.

Na je aanvraag èn de goedkeuring vanuit Yoga Alliance, ontvang je binnen enkele dagen je RYT200 Certificaat!

Overige Informatie

Vooropleiding
De RYT200 Teacher Trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Zowel als beginnend of als ervaren yogi ben je van harte welkom om deel te nemen.

Lesvorm
Alle basismodules worden aangeboden als klassikale opleiding, ondersteund met videolessen op ons online platform Huddle. Je volgt de lesdagen klassikaal in onze studio of live via Zoom, onder leiding van onze docenten, als voorbereiding op de lesdagen kun je videolessen bekijken over het onderwerp dat dan centraal staat. De RYT200 Yin & Yang Yogadocent en de RYT200 Yang Yogadocent bestaan uit  4 modules van ieder 50 uur.
De RYT200 Yin Yoga bestaat uit 2 modules van ieder 50 uur en daarnaast een aantal vervolgmodules van je eigen keuze. Afhankelijk van de  keuzemodules, vinden deze klassikaal plaats, online of een combinatie daarvan als Blended Learning.

Lesgeld
Een opleidingsmodule kun je in 1 x voldoen of kiezen voor aanmelding van meerdere lesmodules ineens. Je kunt dan gebruik maken van een pakketkorting.
 Omdat het aantal uren per lesmodule kan variëren, kun je de actuele tarieven altijd vinden op de Info & Boekingspagina van de betreffende lesmodule zelf.  Je aanmelding is definitief wanneer de betaling voldaan is.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt per lesmodule, bestaat onder andere uit uitgebreide lesreader met kleurenfoto’s en een schrijfblok en pen. Daarnaast krijg je als student aan onze YOGAcademy toegang tot ons online lesplatform Huddle, waar je een ruim aanbod aan videolessen kunt volgen ter voorbereiding op de lesdagen of om besproken onderwerpen en lessen nog eens terug te kijken. Voor aanvang van de lesmodule waar je je voor hebt aangemeld, krijg je een eigen account en kun je inloggen in de online leeromgeving.
Als  je je inschrijft voor een Blended Learning keuzemodule, krijg je vrijwel meteen een eigen Huddle-account en kun je inloggen op de online leeromgeving. Je kunt dan meteen beginnen met de videolessen ter voorbereiding op de afsluitende klassikale lesdagen.

Huiswerk en studiebelasting
De studiebelasting bestaat, naast het volgen van de lesdagen, uit het uitvoeren van huiswerkopdrachten. Dit betreft meestal het lezen van hoofdstukken uit de lesreader, het bekijken van videolessen op ons platform en het praktisch oefenen van yogahoudingen die tijdens de lesdagen aan de orde zijn geweest.  De totale studiebelasting is zo’n 1,5 tot 2 uur per week, buiten de lesdagen om.

Overige Informatie

Lesdagen en gemiste lesdagen
Alle klassikale lesdagen zijn van 10.30 tot 17.00 uur. Wanneer je een keer een lesdag niet bij kunt wonen, kun je de behandelde onderwerpen terugkijken op het online lesplatform.
We vragen je dan om voor afloop van de module een verslag te schrijven van deze gemiste dag, zodat we die mee kunnen tellen als contacturen voor jouw certificaat.

Verplaatsen lesdagen
Indien kort voor aanvang van de module en/of gedurende de looptijd van een module verzocht wordt om de resterende module en/of losse lesdagen op een later moment voort te zetten, is dat alleen mogelijk mogelijk wanneer daar ruimte voor is 1 week voor aanvang van de volgende keer dat de module plaatsvind. De kosten hiervoor bedragen € 95 per lesdag. 

Annuleringsvoorwaarden

Bij annuleren van Klassikale Modules, geldt het volgende:

  • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvang van de lesmodule: 25%  
  • Kosten bij annulering vanaf een maand voor aanvang van de lesmodule: 50%  
  • Kosten bij annulering vanaf 1 week voor aanvang en/of na aanvangsdatum van de lesmodule: 100%

Bij annuleren van Blended Learning scholingen geldt daarnaast dat het online deel niet restitueerbaar is, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot al het online lesmateriaal behorende bij de opleidingsmodule. Er vind dan alleen restitutie plaats voor het deel van de klassikale lesdagen volgens de hierboven genoemde staffel.  Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Diploma
Aan het eind van iedere tweede basismodule vindt een theorie- en praktijktoets plaats. Wanneer je alle modules hebt doorlopen, ontvang je een RYT200 diploma.

Met dit erkende diploma kun jij je registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance.


Overige Informatie

Vooropleiding
De RYT200 Teacher Trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Zowel als beginnend of als ervaren yogi ben je van harte welkom om deel te nemen.

Lesvorm
Alle basismodules worden aangeboden als klassikale opleiding, ondersteund met videolessen op ons online platform Huddle. Je volgt de lesdagen klassikaal in onze studio of live via Zoom, onder leiding van onze docenten, als voorbereiding op de lesdagen kun je videolessen bekijken over het onderwerp dat dan centraal staat. De RYT200 Yin & Yang Yogadocent en de RYT200 Yang Yogadocent bestaan uit  4 modules van ieder 50 uur.
De RYT200 Yin Yoga bestaat uit 2 modules van ieder 50 uur en daarnaast een aantal vervolgmodules van je eigen keuze. Afhankelijk van de  keuzemodules, vinden deze klassikaal plaats, online of een combinatie daarvan als Blended Learning.

Lesgeld
Een opleidingsmodule kun je in 1 x voldoen of kiezen voor aanmelding van meerdere lesmodules ineens. Je kunt dan gebruik maken van een pakketkorting.
 Omdat het aantal uren per lesmodule kan variëren, kun je de actuele tarieven altijd vinden op de Info & Boekingspagina van de betreffende lesmodule zelf.  Je aanmelding is definitief wanneer de betaling voldaan is.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt per lesmodule, bestaat onder andere uit uitgebreide lesreader met kleurenfoto’s en een schrijfblok en pen. Daarnaast krijg je als student aan onze YOGAcademy toegang tot ons online lesplatform Huddle, waar je een ruim aanbod aan videolessen kunt volgen ter voorbereiding op de lesdagen of om besproken onderwerpen en lessen nog eens terug te kijken. Voor aanvang van de lesmodule waar je je voor hebt aangemeld, krijg je een eigen account en kun je inloggen in de online leeromgeving.
Als  je je inschrijft voor een Blended Learning keuzemodule, krijg je vrijwel meteen een eigen Huddle-account en kun je inloggen op de online leeromgeving. Je kunt dan meteen beginnen met de videolessen ter voorbereiding op de afsluitende klassikale lesdagen.

Huiswerk en studiebelasting
De studiebelasting bestaat, naast het volgen van de lesdagen, uit het uitvoeren van huiswerkopdrachten. Dit betreft meestal het lezen van hoofdstukken uit de lesreader, het bekijken van videolessen op ons platform en het praktisch oefenen van yogahoudingen die tijdens de lesdagen aan de orde zijn geweest.  De totale studiebelasting is zo’n 1,5 tot 2 uur per week, buiten de lesdagen om.

Lesdagen en gemiste lesdagen
Alle klassikale lesdagen zijn van 10.30 tot 17.00 uur. Wanneer je een keer een lesdag niet bij kunt wonen, kun je de behandelde onderwerpen terugkijken op het online lesplatform.
We vragen je dan om voor afloop van de module een verslag te schrijven van deze gemiste dag, zodat we die mee kunnen tellen als contacturen voor jouw certificaat.

Verplaatsen lesdagen
Indien kort voor aanvang van de module en/of gedurende de looptijd van een module verzocht wordt om de resterende module en/of losse lesdagen op een later moment voort te zetten, is dat alleen mogelijk mogelijk wanneer daar ruimte voor is 1 week voor aanvang van de volgende keer dat de module plaatsvind. De kosten hiervoor bedragen € 95 per lesdag. 

Annuleringsvoorwaarden

Bij annuleren van Klassikale Modules, geldt het volgende:

  • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvang van de lesmodule: 25%  
  • Kosten bij annulering vanaf een maand voor aanvang van de lesmodule: 50%  
  • Kosten bij annulering vanaf 1 week voor aanvang en/of na aanvangsdatum van de lesmodule: 100%

Bij annuleren van Blended Learning scholingen geldt daarnaast dat het online deel niet restitueerbaar is, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot al het online lesmateriaal behorende bij de opleidingsmodule. Er vind dan alleen restitutie plaats voor het deel van de klassikale lesdagen volgens de hierboven genoemde staffel.  Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Diploma
Aan het eind van iedere tweede basismodule vindt een theorie- en praktijktoets plaats. Wanneer je alle modules hebt doorlopen, ontvang je een RYT200 diploma. Met dit erkende diploma kun jij je registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance.

Docentenopleiders SanaYou YOGAcademy

Sandy Karsten
Mariëlle Hebing
Sandra Merks
Manja Weijers
Eelco Griep

Liever Online een Yogaopleiding volgen?