Applied Yoga Integration (AYI)

Leer als yogadocent therapeutisch werken en verbeter de mobiliteit van je deelnemers

Video Aspect Ratio: 16:9

Applied Yoga Integration (AYI)

Leer als yogadocent therapeutisch werken en verbeter de mobiliteit van je deelnemers


High Quality Videolessen


Voor yogadocenten en bewegingsprofessionals


Certificaat 45 CE - Yoga Alliance

High Quality Videolessen

Voor yogadocenten en bewegingsprofessionals

Certificaat 45 CE - Yoga Alliance

Jory Serota, Woodstock - New York,  is een senior Yogadocent en expert op het gebied van mobiliteit en Neurokinetics.
Kwaliteiten en kennis die hij op een geweldige manier heeft gecombineerd. Een resultaat hiervan is het door hem ontwikkelende Applied Yoga Integration (AYI). Hij reist de hele wereld over om deze verdiepende scholingen te geven aan yogadocenten, maar ook aan bijvoorbeeld  (fysio)therapeuten en personal trainers. Jory heeft de AYI-scholing tweemaal verzorgd in Nederland, exclusief bij SanaYouYOGA.
Onder de naam 'Applied Yoga Mobility Certification' biedt hij deze opleiding ook volledig online aan.
Door de bijzondere band die in de loop van de jaren is ontstaan tussen Jory Serota en Sandy Karsten, heeft de  SanaYou YOGAcademy deze bijzondere en waardevolle bijscholing opgenomen in het online lesaanbod.

Applied Yoga Integration

Applied Yoga Integration is een lesmethode dat yogahoudingen en herstellende/therapeutische oefeningen gebruikt voor het beoordelen en behandeling van pijn aan het bewegingsstelsel.
Yogahoudingen zijn belangrijke instrumenten om het actieve en passieve bewegingsbereik te meten, evenals het inzichtelijk maken hoe sterk of niet sterk iemand is bij bepaalde (soms subtiele) bewegingen.
Hierdoor kun je relatief makkelijk vaststellen  of gewrichten wel juist gecentreerd zijn, of dat een bewegingsbeperking ontstaat vanuit het meer zachte weefsel, zoals de spieren.

Met behulp van AYI kun je de uitlijning van gewrichten of krapte of gebrek aan kracht in het spierweefsel leren herstellen. Yogahoudingen kunnen dan weer beter door het lichaam worden uitgevoerd en afgestemd. Hierdoor kunnen klachten oplossen en blessures worden voorkomen.

Yoga is tenslotte bedoeld om de fysieke en emotionele kracht te vergroten. Het beoefenen van yoga is gericht is op het ontwikkelen van kennis en zelfinzicht. De verbinding tussen lichaam en geest is diepgaand en met aandacht kan yoga veel inzicht geven. Applied Yoga Integration richt zich daarom op de hele persoon. Want in feite zijn we als mens vrij complexe wezens met spieren, gewrichten, zenuwen en emoties. Bij therapeutisch yogawerk is het dan van belang  om met het hele spectrum rekening te houden. En niet alleen in staat zijn om de fysieke structuren aan te pakken, maar ook het lichaamsbewustzijn te vergroten.

Applied Yoga Certification ONLINE

Je leert in deze verdiepende online scholing om traditionele asana's te combineren met functionele beweging.  Aan het einde van de scholing begrijp je het lichaam veel beter en beschik je over een nieuwe set hulpmiddelen om met pijn en disfuncties om te gaan.

De online training bestaat uit 9 Engelstalige modules, waarin álle fysieke gebieden aan bod komen, maar ook aandacht is voor ademwerk, middenrifmechanica en bewuste ontspanning. Je wordt door bijna elk gewricht in het lichaam geleid, zodat je een kader hebt om je yogalessen en privélessen op te baseren.

De Applied Yoga Mobility Certification scholing is uniek in zijn soort op het gebied van yoga, beweging en assessment. Het combineert oude oosterse wijsheid met de intelligentie van westerse wetenschap!

Een geheel waarin de volgende onderdelen met elkaar worden verbonden:

 • Motoriek - hardware vs. software
 • Mobiliteit van de gewrichten
 • Alignment
 • Het belang van ademen
 • Verbinding tussen geest en lichaam
 • Intelligentie, letsel en revalidatie
Start vandaag!

De AYI-methode besteedt aandacht aan:

Applied Yoga Integration bij SanaYou YOGAcademy ONLINE

Motoriek - hardware vs software

  Controle over de motoriek is een proces waarbij mensen hun hersenen gebruiken om de spieren en ledematen, die bij een bepaalde beweging betrokken zijn, te coördineren en te activeren.
  Het ontwikkelen van motorische controle is een belangrijk ingrediënt voor het creëren van een blessurebestendig lichaam.
  Door spieren en ledematen te trainen om bepaalde acties uit te voeren, wordt meer mobiliteit gegenereerd, wat resulteert in meer motorische controle. In klassieke yoga worden de meeste houdingen passief uitgevoerd: We pakken de voet om de hamstring te strekken of klemmen de armen naar achteren om de schouders te openen.
  Hoe fijn dit soms ook kan zijn, als passief strekken het enige is wat we doen, slijten onze gewrichten na verloop van tijd en ontwikkelen we o.a. RSI.

  Met behulp van de activeringstechnieken die in Applied Yoga worden onderwezen, wordt zowel motorische controle als weefselveerkracht ontwikkeld. Dit maakt het lichaam sterk en soepel tegelijk.

Applied Yoga Integration bij SanaYou YOGAcademy ONLINE

Alignment

Alignment is misschien wel een van de meest onbegrepen onderwerpen in yoga.
Yogabeoefenaars zijn altijd op zoek naar de juiste manier om een houding aan te nemen.
Alignment is echter geen statische ervaring. Er is niet één juiste manier om een houding aan te nemen, en er is geen perfecte uitlijning die voor elk lichaam passend is. Dus wanneer je yogahoudingen beoefent op een wijze die niet bij jou lichaam past, kan dat leiden tot klachten en blessures.

 In de AYI-methode worden principes van afstemming en beoordeling van verschillende personen gedefinieerd.
Afstemming is individueel voor elke persoon. De acties die nodig zijn om een gewricht te centreren, zijn gebaseerd op het uitgangspunt van een individu en zijn geen gebod "doe het elke keer op deze manier". Het creëren van gezonde spieren en botten die met elkaar samenwerken om optimale beweging te vormen, is de sleutel tot het helpen van iemand met een blessure.

Applied Yoga Integration bij SanaYou YOGAcademy ONLINE

Mobiliteit van de gewrichten

  Het beoordelen van de individuele gewrichten door middel van yogahoudingen en corrigerende oefeningen, staat voorop bij AYI. 
  Wanneer een gewricht beperkt of juist hypermobiel is, moeten de omliggende gewrichten en weefsels de speling opvangen.
  Dit zorgt voor compensatie, beperkt het bewegings-potentieel en resulteert uiteindelijk in pijn of letsel.

  Yogahoudingen fungeren als hulpmiddelen om te detecteren wanneer er iets niet klopt. Dit geeft therapeuten of behandelaars een unieke kans om de vorm te corrigeren.
  Wanneer deze correcties worden aangebracht, neemt het bewegingspotentieel toe, neemt de pijn af en wordt de kwaliteit van leven hersteld.

Applied Yoga Integration bij SanaYou YOGAcademy ONLINE

Het belang van ademen


De adem is het belangrijkste bewegingspatroon in het leven. Het is de eerste beweging die pasgeborenen maken en de laatste beweging voor de dood.

De meeste mensen ademen echter niet optimaal. Anderen zijn zich helemaal niet bewust van de adem. De adem is direct gerelateerd aan gedachten en gevoelens. 

Studies hebben aangetoond dat korte, snelle, onbewuste ademingen leiden tot een staat van angst, terwijl diepere, langzamere, meer bewuste ademhalingen een staat van kalmte en rust creëren.

Applied Yoga Integration bij SanaYou YOGAcademy ONLINE

Verbinding tussen geest en lichaam

Er is een sterke correlatie tussen lichaam en geest. Het een kan niet zonder het ander en de een informeert de ander voortdurend. Wanneer bewustzijn naar een deel van het lichaam wordt gebracht waar het bewustzijn voorheen niet doordrong, vertaalt de aandacht zich in meer vitaliteit en levendigheid.

De Boeddha onderwees het belang van Mindfulness van het lichaam toen hij verklaarde dat dit het directe pad naar verlichting is. Dit betekent dat het onder de aandacht brengen van aspecten van de fysieke vorm veel meer effect heeft dan alleen het verlichten van pijn. Het suggereert ook dat ongemak in het lichaam meer kan zijn dan alleen een fysiek fenomeen.

Yoga maakt beoefenaars sterker en soepeler. Het is een hulpmiddel voor zelfontwaking. Hoe sterker en mobieler yogabeoefenaars worden, hoe hoger de kwaliteit van leven en hoe gelukkiger je kunt zijn.

Applied Yoga Integration bij SanaYou YOGAcademy ONLINE

Intelligentie, letsel en revalidatie

De aangeboren wijsheid van het lichaam is een belangrijk onderdeel van de menselijke ontwikkeling. Deze unieke intelligentie informeert het lichaam wanneer het veilig is of wanneer we in gevaar zijn. Het geeft ook aan hoe een bepaalde actie moet worden uitgevoerd die helpt bij het opbouwen van kracht en mobiliteit. Wanneer die intelligentie er niet is, neemt de kans op letsel enorm toe.

Nadat we ons bezeerd hebben, creëert het lichaam compensatiepatronen. Spieren en gewrichten bewegen niet meer zoals voorheen en er ontstaat vaak littekenweefsel.
De eerste stap bij het herstellen van het bewegingsbereik is ervoor te zorgen dat gewrichten op het juiste vlak werken. Hierdoor wordt de vorming van afwijkend littekenweefsel voorkomen.
Met behulp van de principes in de AYI-methode worden onderwezen, kan weefsel weer normaler worden.

Ik wil me aanmelden
Jory Serota SanaYouYOGA AYI

Ontmoet jouw Docent

Jory Serota is de grondlegger van Applied Yoga® en geeft sinds 2010 internationaal les. Hij is een pionier in het leggen van de link tussen yoga, fysiotherapie, personal training en massage.
Met meer dan 20 jaar ervaring in kinesiologie en verschillende bewegingsdisciplines biedt Jory een unieke en effectieve benadering van yoga en therapie.

Jory is ook docent Neuro kinetische Therapie. Hij heeft duizenden yogadocenten en lichaamswerkers opgeleid en is een invloedrijke figuur geworden in het verschuiven van het bewegings- en therapieparadigma.
Hij heeft het unieke vermogen om complexe biomechanische informatie voor iedereen toegankelijk te maken en de pijn, het disfunctioneren en letsel van mensen te helpen transformeren.

Jory werkte ook 6 jaar in het professionele tenniscircuit om spelers te helpen herstellen van een blessure. Sindsdien reist hij de wereld rond om zowel yoga als lichaamswerk te doceren.

Jory Serota AYI bij de SanaYou YOGAcademy
USD 1497,-

Applied Yoga Mobility Certification ONLINE

 • 70+ Engelstalige Videolessen waarin alle AYI-onderwerpen worden doorlopen
 • Gratis eBook met het lesmateriaal
 • Levenslange toegang tot alle videolessen
 • Na iedere module een korte kennistest
 • Erkend door Yoga Alliance
 • Certificaat (45 CE), na het behalen van alle kennistests

Betaal in 1 keer USD 1497,- of in 3 maandtermijnen van USD 597,-

Ik meld me aan
AYI Online wordt aangeboden via het platform Teachable

Hoe werkt het?

1.

Betaal met een CreditCard of PayPal in 1 keer of in 3 maandtermijnen

2.

Ontvang binnen enkele minuten jouw inloggegevens.

3.

Je kunt gelijk aan de slag met het volgen van de scholing.

Waar krijg ik toegang tot?

70+ Videolessen & Kennistests

Levenslange toegang tot de scholing

Applied Yoga besloten Facebook-groep

Testimonials

"Jory offers a depth of knowledge that can only come from direct experience and dedicated self-study. Without fail, every time I practice with him I walk away with new techniques to awaken my body and steady the mind. He naturally weaves together the integrity of all eight limbs of yoga and leads his classes with humor, focus and precision. Jory represents a powerful link in a chain of teachers going back centuries, and is himself, an embodiment of Yoga."

Kevin Courtney - Yoga Teacher

"This is the most thorough and effective yoga teaching I have received on how to work with the low back. I have had pain for 3 years and after completing this program it is 90% less! I will also add, I am a yoga student, not a teacher, and found the information incredibly easy to follow!"

Aaron Jennings - Massage Therapist and Bee Apiary

"As a yoga teacher, I have students asking me all the time what to do about their low back pain. I feel pretty confident with the homework I've given them, but after taking the Applied Yoga Low Back Therapy Course I have a much greater skillset than I did before. I am able to assess my students through some very simple exercises and give them guidance based off of that. This has truly been the best online yoga program I have taken!"

Jose Luis - Founder of Fly High Yoga

Verdiep je yogakennis waar en wanneer jij wilt