Yoga Nidra

- Ervaar de diepe ontspanning die Yoga Nidra brengt - 

Yoga Nidra is een systematische methode om fysiek, emotioneel en mentaal te ontspannen. Uiteindelijk bereik je een staat van bewustzijn, voorbij waken en slapen, die helend en verkwikkend is. Ideaal om te beoefenen op zondag en alle tijd te nemen om tot jezelf te komen.

 Een keer per maand op zondagochtend van 11.00-13.00 uur kun je genieten van deze Yoga Nidra Special door Marijke. Om mee te doen, is het niet nodig lid te zijn van SanaYouYOGA. 

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen en per keer los te boeken. 


Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra wordt ook wel ‘Slaap van de Yogi's’ genoemd en is ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati. Het is een systematische methode om tot een intense ontspanning te komen van je lichaam en geest. Om uiteindelijk een diepe stilte te ervaren, je natuurlijke staat van zijn.

Wij doen dagelijks veel indrukken op en vaak lukt het onvoldoende om alle spanning van de dag los te laten. We slaan dan spanning op in ons lichaam en zijn onrustig, overprikkeld of vermoeid. Het beoefenen van Yoga Nidra biedt een mooie manier om in balans te blijven of te komen.

Yoga Nidra beïnvloedt het autonome zenuwstelsel positief en ondersteunt de regeneratie. Als je vaker oefent kan Yoga Nidra behulpzaam zijn om fysieke en emotionele klachten te verhelpen en oude patronen los te laten.

De Sessie
De Yoga Nidra Special is een extra lange les en bestaat uit 2 gedeelten. In het eerste gedeelte doen we de voorbereidingen voor de Yoga Nidra. We beginnen met eenvoudige oefeningen om te ontladen en te ontspannen. We doen geen intensieve of moeilijke Yoga Asana’s. Je krijgt informatie over de Yoga Nidra. We doen korte aandacht oefeningen en bereiden het lichaam voor om een langere tijd comfortabel te kunnen liggen.

Het tweede gedeelte van de les is de Yoga Nidra. Je ligt lang uit op je rug op een dikke yogamat. Al luisterend word je meegenomen op reis door je lichaam en geest. Je formuleert een Sankalpa, een intentie en neemt je voor wakker te blijven en stil te liggen. Dan richt je je aandacht op steeds een ander lichaamsdeel en roteert op die manier een aantal keren door je hele lichaam. Je zakt daardoor steeds meer met je aandacht naar binnen. Vervolgens doen we toegankelijke ademoefeningen, waarbij de adem als een frisse wind door je lichaam gaat. Je geest wordt open en ontvankelijk. We werken met beelden en gevoelens. Je ervaart innerlijke ruimte en stilte. En uiteindelijk kom je in een diepe stilte, waar je kunt rusten in zijn.

Docent
Marijke is een ervaren Hatha yogadocent en Mindfulnesstrainer. Ze is breed opgeleid bij Saswitha, Samsara (zwangerschapsyoga), Hara Yoga en Amtihaba (Aplomp Yoga) en Dixhoornmethode. Ze heeft zich gespecialiseerd in Restoratieve Yoga en geeft cursussen stresshantering.

Marijke geeft les bij Stichting Yoga Zwolle, Mindfulness Zwolle en Intermezzo. Haar Yoga Nidra opleiding heeft ze gevolgd bij Diana Aben, die werkt volgens de iRest-methode.

Voor wie?
De Yoga Nidra Special is voor iedereen, geschikt voor beginners en ervaren yogi’s. De voorbereidende oefeningen zijn niet moeilijk en de Yoga Nidra beoefen je liggend op een comfortabele mat. 

Meenemen: vest en warme sokken

Deelname
Deelname aan een losse Yoga Nidra special bedraagt € 20,-.

Elke eerste zondagochtend van de maand in 2018 van 10.30 - 12.30 uur 

[Aanmelden niet meer mogelijk]

Reactie plaatsen