Assisted Yin Yoga

Verdiepingsdag Yin Yoga & het Element Metaal

Het is Herfst! Een Yin Yoga dag in het teken van zuivering en reflectie


Persoonlijke groei & zelfontdekking


Fysieke & Mentale Ontspanning


Verbinding met de natuur en de seizoenen

Persoonlijke groei & zelfontdekking

Fysieke & Mentale Ontspanning

Verbinding met de natuur en de seizoenen

In elk jaargetijde legt de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) de nadruk op een ander Element. In de herfst is dat het Metaal Element. Yin Yoga, bekend om zijn langzame en meditatieve aanpak, is perfect om het Metaal Element, dat staat voor structuur, helderheid en het vermogen om los te laten, te verkennen.
Tijdens deze verdiepingsdag zullen we Yin Yogahoudingen beoefenen die het lichaam subtiel openen en de verfijnde energie van Metaal stimuleren, ondersteund door passende assists. Deze Herfst Yin Yoga-sessies zijn gericht op het loslaten van oude patronen, het bevorderen van emotionele helderheid en het ondersteunen van innerlijke structuur en precisie. We nodigen je uit om deel te nemen aan deze verdiepende ervaring, waarbij je werkt aan ontspanning, vernieuwing en het opnieuw verbinden met jezelf, in lijn met de zuiverende en verhelderende kwaliteiten van het Metaal Element.

De leer van de Vijf Elementen is een eeuwenoude natuurfilosofie die zijn wortels heeft in de Chinese cultuur. Duizenden jaren geleden observeerden de Chinezen een natuurlijke cyclus van vijf fasen die zich manifesteert in allerlei aspecten van het leven, van de wisseling tussen dag en nacht tot de diverse levensfasen en de seizoenen. Deze waarneming van de cyclische patronen in de natuur leidde tot de benoeming van deze observatie als de  Vijf Elementenleer.

Voor wie is deze verdiepingsdag Yin Yoga & het Metaal Element?

  • Deelnemers aan de online lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer – ook ideaal om je CE punten te upgraden!
  • Oud-deelnemers aan de klassikale lesmodule Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer, voorheen bekend als Yin Yoga 3 – verfris je kennis en gun jezelf deze dag vol verdieping en persoonlijke groei.
  • Yin Yogi’s en (oud) deelnemers aan onze Yin Yoga scholingen – verwen jezelf met een dagje verdieping en verbinding, boordevol Yin Yoga en de energie van de herfst.

    Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor CE (Continuing Education) punten

De cyclus van de seizoenen

Wanneer we de natuur observeren, zien we duidelijk verschillende fasen die elkaar in een cyclisch patroon opvolgen. Deze cyclus is ook waarneembaar in de seizoenen, elk met zijn eigen unieke energie – de zomer voelt anders aan dan de winter. Dit cyclische patroon is niet alleen beperkt tot de natuur, het weerspiegelt zich ook in jou.

In droge jaren bijvoorbeeld, ervaren gewassen moeilijkheden met groeien, wat resulteert in een lagere oogst. Dit betekent dat bomen en planten minder zaden produceren, een tekort dat invloed heeft op de volgende groeicyclus. Bij mensen is dit vergelijkbaar: onze meridianen, de energiebanen in ons lichaam, volgen elkaar op en dragen energie over. Net zoals in de natuur, beïnvloeden veranderingen in één fase de volgende, wat ons eraan herinnert hoe verbonden we zijn met de natuurlijke wereld om ons heen.



Het Element Metaal

Stel je een heldere, scherpe herfstdag voor; dat is de essentie van het Metaal Element. Het symboliseert structuur, helderheid en het vermogen om los te laten, net zoals metaal dat zowel sterk als verfijnend is. Het Metaal Element is gericht en doelbewust, steeds strevend naar zuiverheid en verbetering.

Dit element wordt vaak geassocieerd met de herfst, een tijd van afronding en reflectie, wanneer de natuur zich voorbereidt op de winter en het oude loslaat om plaats te maken voor het nieuwe. Op een persoonlijk niveau staat het Metaal Element symbool voor onze capaciteit tot zelfreflectie en het loslaten van het overbodige. Het gaat over hoe we ons leven kunnen zuiveren en ons kunnen focussen op wat echt belangrijk is.

Net zoals ongepolijst metaal kan oxideren, kan een disbalans in het Metaal Element leiden tot starheid of emotionele kou. Het vinden van de juiste balans is essentieel, vergelijkbaar met het zorgvuldig polijsten van metaal om zijn glans te onthullen. Het Metaal Element herinnert ons eraan om onszelf te zuiveren van onnodige lasten en onze innerlijke helderheid en kracht te koesteren.

Advanced Yin & Yang Flows TT

Ontmoet jouw Docente

Deze online scholing wordt gegeven door Marielle Hebing.
Mariëlle  is yogadocente, Thaise yogamassage therapeut en ervaren docentenopleider. Mariëlle ademt yoga en is een ware expert te noemen op het gebied van de 5 Elementenleer.  

Naast haar enorme ervaring als yogadocent heeft Mariëlle ook lange tijd nauw samengewerkt met fysio- en manueel therapeuten. Hierdoor is haar blik verbreed en heeft Mariëlle goed zicht op de grote verschillen tussen mensen en hoe je hierin als yogadocent/therapeut deelnemers kunt ondersteunen.  

Door al deze ervaring, haar yogadocentschap, de opleiding tot Thaise yogamassage therapeut en de opleiding westerse medische basiskennis is Mariëlle bijzonder ervaren en breed geschoold.  
Deze kennis en ervaring Mariëlle neemt zij mee in alles wat zij doet; als yogadocent, als therapeut en als docentenopleider.  

De 5 Elementenleer
€ 125,-

Themadag Yin Yoga & het Element Metaal

  • Dompel jezelf onder in de 5 Elementenleer
  • Beleef een hele dag Yin Yoga verbonden aan het seizoen
  • Leer het effect van Assisted Yin Yoga en aanrakingen gekoppeld aan dit element
  • Na afloop ga je herboren, ontspannen en boordevol nieuwe inzichten naar huis

Hoe werkt het?

1.

Gebruik de aanmeld Button, een nieuwe pagina opent zich

2.

Kies rechts voor 'Boek nu' en betaal gemakkelijk online

3.

Er is een plek voor je gereserveerd in deze workshop

Leer yoga, leef yoga, waar je ook bent!