Yin Yoga & de BackMitra

Verdiepingsdag Yin Yoga, Restorative Alignment & werken met de BackMitra


Verbeter je lichaamshouding


Lost (rug)klachten op


Verminder stress

Nieuwe inzichten

Verbeter je houding

Een must voor iedere yogi

Yin Yoga kan verlichting brengen bij rug-, nek-, en schouderklachten door de langdurige rek op het bindweefsel in de breedste zin van het woord. Het enige wat Yin Yoga niet doet is je houding verbeteren en je ‘inner tube/core’ activeren.
Een andere lichaamshouding, ondersteunt door enige stabiliteit van je dieper gelegen houdingsspieren, kan je ondersteunen bij het doorbreken van gespannen/krappe bindweefelstructuren, zodat je vanuit meer zachtheid kunt gaan bewegen.

Tijdens deze verdiepingsdag leer je onder meer werken met de BackMitra en de Rugrol om te kunnen verzachten in die delen die wat stijver of meer gespannen zijn; het mobiliseren (Yin). Vervolgens leer je om vanuit die nieuw verworven stand te stabiliseren (Yang) om zo structureel iets in de houding te kunnen veranderen. Deze methode werkt zowel verlichtend als preventief bij klachten gerelateerd aan de (stand van) wervelkolom, maar leert je in het algemeen om vanuit meer ontspanning te bewegen.
Principes uit Restorative Alignment Yoga en Yin Yoga gaan hierin hand en hand en werken complementair aan elkaar.

Yin Yoga meets

Restorative Alignment Yoga

Restorative Alignment  richt zich op het specifiek herstellend  vermogen bij beperkingen in het lichaam. Wanneer spieren stijf zijn, kunnen gewrichten niet bewegen, wanneer gewrichten star zijn, kunnen spieren hun werk niet doen.
Verschillende delen van het lichaam moeten kunnen communiceren om een totale beweging te creëren. Met behulp van de BackMitra en de Rugrol kunnen obstakels in de bewegingsketen worden vrijgeven. Zo creëer je afstemming in de wervelkolom en mobiliteit in verschillende delen van het lichaam. Je leert  oefenen met een dynamische maar ontspannen balans.

Yin Yoga richt zich vooral op de bindweefselstructuren van het lichaam. Via rek en compressie regenereert het bindweefsel door collageen aan te maken als het bindweefsel wat slap is. Bij dehydratatie wordt dan juist hyaluronzuur aangemaakt om water te kunnen binden in het bindweefsel en weer wat soepeler en sappiger te worden. Ook tijdens deze processen krijgt het zelfhelend vermogen van het lichaam een positieve impuls. 

Inhoud van de verdiepingsdag

  • Yin & Restorative Alignment Yogales: met gebruik van de BackMitra, de Rugrol en diverse Yin Yogahoudingen
  • De bewegingen van de wervelkolom
  • Houdingsspieren vs. Bewegingsspieren & Bindweefsel
  • De Inner Tube
  • Verstoringen in Bewegingsketens
  • Het stappenplan
  • Gebruik van de BackMitra - incl. verschillende variaties & oefeningen
  • Gebruik van de Onderrugrol - incl. verschillende variaties & oefeningen
  • Gebruik van de Middenrugrol - en het leren van de juiste draaibeweging
  • Het gebruik van enkele Yang Yogahoudingen om de nieuw verkregen houding structureel te maken
Ja, ik doe mee!


Critical Alingment Yoga Online opleiding

Ontmoet jouw Docent

Sandy is internationaal yogadocent, E-RYT500 geaccrediteerd yogadocenten-opleider èn YACEP bij Yoga Alliance. Tevens is ze hoofddocent van het erkende opleidingsinstituut de SanaYou YOGAcademy. 

Ze heeft een zeer gevarieerde en brede achtergrond op het gebied van yogastudies, bij veel verschillende (internationale) leraren. Toen ze in de loop van de jaren in aanraking kwam met Critical Alignment Yoga was dat voor haar ‘de missing link’ die haar verdere richting en verdieping heeft gegeven. Bij Gert van Leeuwen heeft Sandy de opleidingen Critical Alignment Yoga & Therapie gevolgd aan het Critical Alignment Institute of Yoga in Amsterdam. Bij Brigitte Longueville en David Mc Ammond van Solstice-Mexico heeft Sandy zich verder mogen ontwikkelen op het gebied van Restorative Aligment Yoga.

Ook in Yin Yoga is ze breed opgeleid, en heeft naast diverse (internationale) Yin Yoga scholingen ook Yin Yoga Medicine afgerond. Ze mag zich Yin Yoga Master noemen.

Als docentenopleider is zij als geen ander in staat om de technieken en achtergronden van de verschillende yogavormen met passie over te brengen! 

Datum

8 december 2023

Prijs deelname

€ 85,-

Tijdstip

10.30 - 17.00 uur

Locatie

SanaYouYOGA in Zwolle

Hoe werkt het?

1.

Klik op de button om je aan te melden. Een nieuw scherm opent.

2.

Aan de rechterzijde van het nieuwe scherm klik je op de button 'Boek Nu'

3.

Betaal gemakkelijk online via iDeal. Je plek is nu gereserveerd.