Medical Yoga / Yoga Therapie

Verbeter je houding en verminder je klachten


Verbetert je lichaamshouding


Vermindert (rug)klachten


Doorbreek gewoontepatronen

Rugboog CAY onderrug

Medical Yoga

Medical Yoga is een therapeutische yogavorm gebaseerd op de principes van Critical & Restorative Alignment. Deze yogavorm wordt gegeven bij SanaYouYOGA in Zwolle op basis van in 1-op-1 sessies, zodat er gericht gewerkt kan worden aan jouw individuele klachten of probleemgebieden.

Denk hierbij aan klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom, zoals rug-, nek- en schouderklachten, RSI, hernia, bekkenklachten, uitstralende pijn of krachtverlies.
Ook bij stress gerelateerde klachten en vermoeidheid kunnen deze therapielessen je helpen. Het verbetert je houding en vermindert je klachten.

Boek een intake

Voordelen van Medical Yoga

Vermindert Stress

Lost fysieke klachten op

Verbetert de flexibiliteit

Versterkt de spieren

Verbetert de slaap

Verbetert de veerkracht

Hoe werkt het?

Stress kan zich vastzetten in je lijf en in combinatie met eenzijdige belasting (zoals veel zitten, staan, bukken etc.), worden delen van het lichaam steeds stijver. Zo ontstaat er een voorkeurshouding die door de jaren heen versterkt en uiteindelijk de vorm van je rug verandert. Pas wanneer er klachten optreden, wordt het een probleem: een tussenwervelschijf die klem komt te zitten (spit, hernia), of afgeklemde bloedvaten en zenuwen die RSI kunnen veroorzaken, of veel spanning ervaren in het gebied van de nek- en de schouders met eventueel spanningshoofdpijn tot gevolg.

In de Medical Yogalessen zoeken we de spanningen in je lichaam op en krijg je oefeningen aangereikt om deze plekken te (leren) ontspannen. We werken hierbij onder andere met de BackMitra en Rugrolletjes. Hierdoor kunnen beklemmingen wegvallen en ontstaat er een nieuwe houding. Ook bouw je kracht op om die houding te ondersteunen. Door het lichaam op deze manier in balans te brengen, worden klachten structureel opgelost.

Maak een afspraak voor een intake

Tijdens een intake gaan we in op jouw specifieke klachten. Op basis van wat er speelt doen we een aantal oefeningen om te zien hoe je beweegt en hoe je lijf reageert. Aan het eind van de intake volgt een advies.  Dit advies kan zijn een aantal 1 op 1 sessies Medical Yoga, een advies voor een specifieke groepsles of het advies om thuis met specifieke tools aan het werk te gaan.

Boek via onderstaande planner meteen een afspraak:

Cursus 'Medical Yoga voor Thuis'

Critical Alignment Yoga Rugboog

Critical Alignment Yoga Therapie / Medical Yoga voor Thuis

In deze online cursus krijg je (yoga)oefeningen aangereikt die zijn gericht op het oplossen én voorkomen van rug-, nek- en schouderklachten. Gebaseerd op de principes van Critical Alignment Yoga en geschikt om thuis mee aan de slag te gaan.