Pilates & Animal Flow met Paula Ramirez
01 september 2016 

Pilates & Animal Flow met Paula Ramirez

Zaterdag 13 januari 2018

12.00 - 13.00 uur: Masterclass Pilates

13.30 - 16.15 uur: Animal Flow intensive

Internationaal Pilatesdocente Paula Ramirez komt dit maal voor twee bijzondere gastlessen naar Nederland!

Afgelopen september was Paula te gast met een  leuke en interessante workshop over klassieke vs hedendaagse Pilates, en als toetje kon je alvast even kennismaken met de nieuwe prachtige bewegingsvorm Animal Flow.

Naar aanleiding van de enthousiaste reactie hierop, komt Paula terug voor het vervolg.....

Dit maal ruim 2,5 uur de ruimte om de technieken uit de Animal Flow te ontleden en te leren, en voor de Pilatesliefhebbers, vooraf gegaan aan een Pilates Masterclass van 60 minuten.

Ook als je er de vorige keer niet bij was, meer dan de moeite waard om er deze keer (weer) bij te zijn!

Een hele speciale workshop die toegankelijk is voor beginners als de meer gevorderde Pilates- en Yogabeoefenaars.

Paula Ramirez

Pilates (12.00 - 13.00 u)
Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit. Met 'core' wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Animal Flow! (13.30 - 16.15 u)
'Leer soepel , lichtvoetig en gecontroleerd bewegen als een dier ;-) '

Maak kennis met Animal Flow: een unieke, effectieve en fun bewegingsmethode die onder meer technieken uit Yoga en Pilates met elkaar verbindt. 

Animal Flow® is een innovatief bewegingsprogramma die je op zowel handen en voeten laat bewegen in combinatie met elementen uit verschillende lichaamsbewegingsdisciplines om een leuke, uitdagende practice te creëren die vliegende en vloeibare bewegingen in zich heeft. Animal Flow is voor iedereen die in een betere fysieke conditie wil komen en daar plezier aan beleeft. Je hebt er nooit apparatuur voor nodig en je kan het overal waar je maar wilt!

Hieronder een impressie - This is Animal Flow door oprichter Mark Fitch


Paula Ramirez
Bij de Mexicaanse Paula Ramirez zit bewegen in het bloed. Haar jeugd was gevuld met gym en dansen. Door dat laatste kwam ze in aanraking met Pilates. Dit betekende voor haar een ommekeer in haar leven, liet haar studie, goede betaalde baan achter zich en richtte zich op een carrière in de Pilateswereld. 

Van het Pilates Institute London tot Stott Pilates, Balanced Body, Body en Conditioning tot Peak Pilates en andere scholingen, werd ze pionier op dit gebied in Mexico.

Ze opende "Kinesis Mind & Body Studio" in La Paz B.C.S. in 2004 en besloot in 2012 haar werk te verplaatsen naar Madrid, Spanje. Door haar huwelijk met een Nederlandse ingenieur, is haar basis nu verlegd naar Trondheim in Noorwegen, waar ze inmiddels ook weer met veel succes lesgeeft in alle Pilatesvormen en Animal Flow. Paula een senior een Pilates Method Alliance Certified Teacher, met ruim 13 jaar ervaring op dit gebied.

Paula in actie in een vrije flow:

De Workshops
Masterclass Pilates: inspirerende Pilatesles met voor docenten aandacht voor waar je op kunt letten als je nieuwe deelnemers in je les krijgt. Voor niet-docenten tips waar je zelf op kunt letten, en (nieuwe) Pilatestechnieken om ke te inspireren.

Animal Flow intensive:  deze workshop wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen, zodat je je de bewegingstechnieken steeds meer eigen kunt maken.

Introductie van Animal Flow, uitleg enkele basisposities, strekken & schakelen, manieren om door te bewegen, het opbouwen van een flow, het uitvoeren van een vrije flow, ruimte om vragen te stellen onder het genot van een kop thee.

Voor wie?
De workshop wordt gegeven in het Engels en is voor iedereen geschikt.

Of je beginner bent met of al enige ervaring hebt, ieder zal op zijn/haar eigen niveau mee kunnen doen.

Waar nodig wordt ook Nederlandstalige ondersteuning gegeven.

Deelname
Pilates Masterclass: € 15,-      

Animal Flow intensive: € 35,-   

Je kunt je voor beide workshops aanmelden, maar deze ook afzonderlijk van elkaar volgen.

[aanmelden niet meer mogelijk]

Reactie plaatsen