Ubhaya Padangusthasana - Beide Tenen Vasthoudende Pose

Ubhaya Padangusthasana, vertaald als "Beide Tenen Vasthoudende Pose" in het Nederlands, is een uitdagende yogahouding die balans, kracht en flexibiliteit combineert. Hier is hoe je Ubhaya Padangusthasana uitvoert:

Beginpositie - Liggend op je rug: Ga op je rug liggen op een yogamat, met je benen gestrekt en je armen langs je lichaam.

Benen optillen: Adem in en til je benen recht omhoog, zodat ze een hoek van 90 graden vormen met je lichaam.

Tenen vastpakken: Strek je armen en probeer je grote tenen vast te pakken met je wijs- en middelvinger. Als dit niet lukt, kun je ook de achterkant van je enkels of kuiten vasthouden.

Hef je hoofd en bovenlichaam op: Adem uit en til je hoofd en bovenlichaam van de grond. Probeer je borst naar je benen te brengen, terwijl je je wervelkolom lang houdt.

Balans vinden: Balanceer op je zitbotten. Dit kan in het begin moeilijk zijn, dus neem de tijd om je evenwicht te vinden.

Blik en adem: Houd je blik gericht op je tenen en blijf gelijkmatig ademen. Elke adem geeft je de kans om dieper in de houding te komen.

Terug naar beginpositie: Na enkele ademhalingen, laat je langzaam je benen en bovenlichaam terugzakken naar de mat.

Belangrijke tips:

Deze houding vereist een goede flexibiliteit in de hamstrings en kracht in de buikspieren. Werk geleidelijk op naar deze houding, vooral als je nieuw bent in yoga.
Als het vastpakken van je tenen te uitdagend is, gebruik dan een yogariem om je voeten vast te houden.
Let op dat je je wervelkolom niet forceert. Het is belangrijker om de lengte in je wervelkolom te behouden dan je tenen te bereiken.
Als je last hebt van nekklachten, wees dan extra voorzichtig bij het optillen van je hoofd en bovenlichaam.
Ubhaya Padangusthasana is een geavanceerde pose die helpt bij het verbeteren van de flexibiliteit van de hamstrings, het versterken van de buikspieren en het ontwikkelen van balans en concentratie. Het is een uitstekende pose voor ervaren yogabeoefenaars die hun praktijk willen verdiepen.

 

Reactie plaatsen