Saddle Pose - Yin Yoga

Saddle Pose is een Yin yogahouding binnen de Yin yoga. Het typerende aan Yin yoga is dat posities langer vastgehouden worden, waardoor de levensenergie beter kan stromen door de energiekanalen, oftewel de 'meridianen'. Elke Yin yogahouding werkt volgens de traditionele Chinese geneeskunde op één of meerdere meridianen.

Saddle Pose creëert een diepe opening in de onderrug en stretcht de heupflexoren en de quadriceps. Hierdoor is deze houding ideaal voor atleten en mensen die veel staan of lopen. De diepe stretch bij de bovenbenen en heupen kan ertoe leiden dat opgeslagen emoties vrij kunnen komen. Door het hoofd achterover te buigen, wordt de schildklier in deze houding gestimuleerd.

Saddle Pose werkt met name op de spijsverteringsorganen en stimuleert de milt-, maag- en galblaasmeridiaan. Wanneer de armen boven het hoofd worden gebracht, worden ook de long- en hartmeridianen gestimuleerd.

Om in Saddle Pose te komen, begin je op je knieën en leun je rustig achterover terwijl je op je handen steunt. Als dit comfortabel voelt, kun je op je ellebogen steunen en stap voor stap verdergaan. Als de houding onprettig of pijnlijk aanvoelt, kun je de houding aanpassen door bijvoorbeeld een bolster of opgerolde deken onder je bovenrug te leggen of een alternatieve houding te kiezen, zoals Half Saddle. Ook kun je bij gevoelige enkels een deken onder je voeten plaatsen.

Variatie (zie foto):
- Half Saddle

Saddle Pose
Half Saddle Pose

Reactie plaatsen