Sleeping Swan - Yin Yoga

Sleeping Swan is een Yin Yogahouding die zich richt op je bekken en als doel heeft om jouw spanningen los te laten en emoties in balans te brengen. Deze houding rekt je dieperliggende spieren en maakt het gebied rondom je bekken lekker los terwijl jouw levensenergie beter gaat stromen door je energiekanalen, ofwel 'meridianen' genoemd.

De Sleeping Swan houding opent je heup en stretcht je heupflexoren, quadriceps en diepe bilspier. Terwijl jij deze houding aanhoudt, worden de lever- en niermeridianen gestimuleerd doordat ze door de binnenkant van je liezen lopen. Ook stimuleert deze houding de maag- en miltmeridianen aan de bovenkant van jouw been en de galblaasmeridiaan aan de buitenkant van jouw been. Een heleboel voordelen dus!

Hoe doe je de Sleeping Swan houding? Ga op handen en knieën zitten en breng jouw rechterbeen gebogen naar voren tot de rechterhiel voor de linkerlies ligt. Dan strek je linkerbeen naar achteren, met de wreef tegen de grond en verdeel je jouw gewicht tussen jouw heupen. Nu adem je uit en breng je rustig jouw bovenlichaam naar de grond terwijl jij jouw voet van het voorste been flext. Je kan rusten op je ellebogen of op een blok zitten. Blijf enkele minuten in de houding en wissel dan van kant.

Als jij last hebt van knieblessures kan deze houding worden aangepast door hem uit te voeren liggend op de rug met de benen tegen de muur (Eye of the Needle) of door jouw voet geflext te houden voordat je voorover buigt om jouw knie te beschermen. Succes!Reactie plaatsen