10 Tips om je Online Yoga Teacher Training te rocken 🌟
16 november 2023 

10 Tips om je Online Yoga Teacher Training te rocken 🌟

Yoga in je pyjama? O ja! Online yoga opleidingen brengen de Zen rechtstreeks naar je woonkamer. Maar hoe houd je je focus vast terwijl je op je yogamatje zit? Geen zorgen, we hebben 10 superhandige tips voor je om het meeste uit je online yoga opleiding te halen!


1. Zet Je Doelen 🎯
Begin met duidelijke doelen. Wat wil je bereiken met je yogaopleiding? Misschien droom je ervan om een yoga-instructeur te worden of gewoon die perfecte neerwaartse hond te bereiken. Schrijf het op! Stel een tijdlijn in, zoals "Ik wil binnen drie maanden mijn yoga-certificaat halen." Het geeft je een duidelijk pad.

2. Creëer een Zen Studieomgeving 🌱
Vind een rustige plek waar je je yoga-magie kunt laten stromen. Of je nu een hoekje in je slaapkamer inricht of een favoriete yogaplek in het park hebt, zorg ervoor dat je alle benodigde spullen bij de hand hebt en dat je omgeving schoon en opgeruimd is.

3. Houd de Motivatie Vast 💪
Gun jezelf beloningen voor het bereiken van mijlpalen. Na een geslaagde yogales kun je bijvoorbeeld jezelf trakteren op een heerlijke smoothie of een extra lange meditatiesessie. Denk groot en droom van de dagen waarop je straalt als een ware yogi!

4. Concentreer Je op de Mat 🚀
Concentratie is de sleutel tot succes op je yogamat. Probeer omgevingsgeluiden te blokkeren met witte ruis of ontspannende muziek. Werk in gefocuste sessies van 90 minuten, met maximaal 2-3 per dag. Pas op met cafeïne na 16:00 uur, en gebruik yoga nidra of geleide meditaties om je geest te kalmeren.

5. Doe Mee en Wees Actief 🤝
Aarzel niet om vragen te stellen aan je yogadocent of medeyogi's. Maak verbinding met andere yogi's via de Huddle en sociale media en deel je inzichten, tips en prestaties.

6. Maak Yoga Notities 📝
Het vastleggen van de belangrijkste yoga-inzichten kan helpen bij het internaliseren van je leerervaring. Maak notities terwijl je de online yogales volgt, zodat je later kunt terugkijken en groeien.

7. Zorg Voor Jezelf 🧘‍♀️
Een gezonde geest en lichaam zijn de sleutels tot succesvol yoga leren. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging, krijg voldoende slaap en eet gezond. Combineer leren met een wandeling als je wilt multitasken met mindfulness.

8. Evalueer en Pas Aan 🔍
Af en toe even stilstaan en reflecteren op je voortgang is belangrijk. Wat gaat goed en wat kan beter? Vraag om feedback van je yogadocent en medestudenten en gebruik deze om je yogareis bij te stellen.

9. Gebruik Online Hulpmiddelen 🛠
Apps en platforms kunnen je helpen bij het plannen van je yogasessies en het bijhouden van je voortgang. Profiteer van de specifieke functies van je online yoga-leren platform, zoals quizzes en discussiefora.

10. Vier Je Yoga Successen 🎉
Als je je yoga-opleiding afrondt, vier dan je innerlijke rust en kracht! Hang je certificaat op een speciale plek, geniet van een extra lange meditatiesessie, en deel je yogasucces met je yogavrienden en op je sociale media!

Nu je deze 10 geweldige tips hebt om je online yoga opleiding te rocken, ben je klaar om op je yogamatje te duiken en een echte yogi te worden.

Namasté! 🧘‍♂️✨


Reactie plaatsen