Twisted Roots - Yin Yoga

29 december 2023

 "Twisted Roots" uit Yin Yoga, is een rustgevende en herstellende yogahouding die zich richt op het ontspannen van de wervelkolom en het stimuleren van de interne organen. Hier volgt een stap-voor-stap uitleg:

Begin positie - Liggend op je rug:
Ga op je rug liggen op je yogamat, met je armen ontspannen langs je lichaam.
Knieën naar de borst: Breng je knieën naar je borst en sla je rechterbeen over je linkerbeen, alsof je benen verstrengeld zijn zoals bij de positie van gekruiste benen.

Laten zakken van de benen:
Adem uit en laat je benen naar links vallen, en rol door op je linkerzij.
Het is niet erg als je benen de grond niet raken; het belangrijkste is dat je een draai in je wervelkolom voelt. Je rechterarm breng je naar rechts.

Richting van de blik:
Draai je hoofd naar rechts, weg van je benen, om een zachte draai in je nek te creëren. Als dit oncomfortabel is, houd je hoofd dan in het midden of draai het naar links.

Blijven in de pose:
Blijf enkele minuten in deze houding en focus op diepe, rustige ademhalingen. In Yin Yoga gaat het om het vinden van een comfortabele positie waarin je langere tijd kunt blijven en de zwaartekracht het werk kunt laten doen.

Terug naar het midden en wisselen:
Breng je benen en hoofd langzaam terug naar het midden en herhaal de houding met het andere been bovenop.

Terug naar beginpositie:
Na beide kanten te hebben gedaan, kom je langzaam terug naar de beginpositie, waarbij je jezelf de tijd geeft om te acclimatiseren.

Belangrijke tips:
Respecteer de grenzen van je lichaam en forceer de draai niet. Het doel van Yin Yoga is niet om jezelf te forceren, maar om zachtjes te werken met wat je lichaam je toestaat.
Gebruik, indien nodig, kussens of opgerolde handdoeken om je benen te ondersteunen.
Deze houding is geweldig voor het ontspannen van de wervelkolom en kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een betere spijsvertering.
"Twisted Roots" is geschikt voor yogabeoefenaars van alle niveaus en is een goede manier om rustig aan de dag te beginnen of te eindigen.


Reactie plaatsen