BADDHA PADMASANA - Gebonden Lotushouding / Bound Lotus Pose

Baddha Padmasana is een yogahouding waarbij je jezelf bindt in Lotus.
Om deze houding aan te nemen, zit je eerst in de Lotushouding (Padmasana), waarbij je linkerenkel over je rechterdij legt en je rechterenkel over je linkerdij. Vervolgens plaats je je linkerhand achter je rug en steek je hem over naar de rechterkant, terwijl je je rechterarm over je hoofd brengt en je linkerhand vastpakt. Deze positie zorgt voor een diepe stretch in de heupen, billen en rug. Het kan ook helpen om de concentratie en ontspanning te bevorderen.
Deze pose kan belastend zijn voor de knieën en enkels. Oefen geduld en accepteer als de eindstand in deze houding niet voor jou is.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je knieën en enkels niet te veel druk ervaren en dat je de pose langzaam en voorzichtig aanneemt. Om de juiste uitlijning te behouden tijdens de pose, is het ook belangrijk om te zorgen voor een zo recht mogelijke wervelkolom en ontspannen schouders.

Als je houding pose wilt uitbreiden, kan je verschillende variaties toevoegen die de stretch nog meer verdiepen. Een voorbeeld van een variatie is het toevoegen van een vooroverbuiging, waarbij je je bovenlichaam voorover buigt in de richting van je benen en je handen op de grond plaatst. Een andere variatie is het toevoegen van een twist, waarbij je je bovenlichaam naar één kant draait terwijl je je handen op je knieën plaatst.

Reactie plaatsen