Butterfly Pose - Yin Yoga

De Yin Yoga Butterfly pose is een populaire houding tijdens een Yin Yoga, vanwege de vele voordelen die het biedt aan het lichaam. Deze houding kan als prettig of uitdagend worden ervaren, afhankelijk van het individuele lichaamstype. Gelukkig zijn er aanpassingen mogelijk om deze houding voor de meeste mensen uitvoerbaar te maken.

Om de Yin Yoga Butterfly pose uit te voeren, begin je op een Yoga mat met een rechte rug. Als het zitten op een dekentje onder het zitvlak nodig is om het bekken naar voren te kantelen, wordt aangeraden dit te doen. Daarna buig je de benen en breng je de voetzolen tegen elkaar aan. Op de uitademing bol je de rug en breng je het hoofd richting de benen. De benen laat je ook richting de grond zinken.

Het is belangrijk om niet te focussen op hoe ver je komt in de houding, maar om uit te zoeken hoe je een lichte weerstand kunt creëren.
Blijf ongeveer 5 minuten in deze positie en zoek naar stilte in het lichaam en de geest. Na 5 minuten kom je rustig en met aandacht uit de houding.

Variatie: (zie foto)
- Half Butterfly
Butterfly
Half Butterfly

Reactie plaatsen