SAVASANA - Lijkhouding / Corpse Pose

Savasana, ook wel de lijkhouding genoemd, is een eenvoudige maar toch krachtige yogahouding die bedoeld is om te ontspannen en tot rust te komen. Het is meestal de laatste houding van een yogasessie, waarbij je op je rug ligt met je armen en benen lichtjes uitgespreid en je ogen gesloten.

Deze houding belichaamt het principe van niet-doen en het loslaten van spanning in het lichaam. Het is bedoeld om je te helpen ontspannen en stress los te laten, waardoor je je geestelijke en lichamelijke spanning kunt verminderen.

Bij Savasana is het belangrijk dat je jezelf volledig overgeeft aan de houding en je lichaam zo ontspannen mogelijk maakt. Dit kan door middel van ademoefeningen, meditatie of visualisatie.

Savasana is een belangrijke yogahouding omdat het je in staat stelt om te herstellen na het beoefenen van andere houdingen. Het helpt je om je lichaam weer in balans te brengen en om je geestelijke gezondheid te verbeteren. Het is ook een geweldige manier om je te helpen ontspannen en mee te nemen in je dagelijks leven.Reactie plaatsen